Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,964
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

Jantların kapakları kapanmayınca hiç istemesemde spacer almak durumunda kaldık.

Spacer alırken dikkat ettiğim en önemli nokta göbekli (faturalı) olması. Yani ağırlığın tümü bijonlara binmiyor. Daha net olması için fotosunu da ekliyorum.

622bd6268f97b4084601b8ccf3105a26.jpg

Artık sonrasında balans ve diğer işlemler ve Toma artık hazır inşallah.

Etiketler

Emre Abi, o Menekşe kampında ki TOMA ile şimdiki TOMA arasında dünya kadar fark var. Gerçekten çok güzel bir araç olmuş. Özellikle elektrik tesisatından sonra torpidonun o kadar toparlanması çok iyi duruyor. Nazar değmesin maşallah. Biz hala sıradayız ama az kaldı az sabırla o günü bekliyorum.

Merhaba,
Spacer fotoğrafından önceki son fotoğraf, spacer uygulanmış hali mi?

unalkurt' Alıntı:
Emre Abi, o Menekşe kampında ki TOMA ile şimdiki TOMA arasında dünya kadar fark var. Gerçekten çok güzel bir araç olmuş. Özellikle elektrik tesisatından sonra torpidonun o kadar toparlanması çok iyi duruyor. Nazar değmesin maşallah. Biz hala sıradayız ama az kaldı az sabırla o günü bekliyorum.

Merhaba Ünal. İnşallah senin de gönlüne göre olur. Elimizden birşey gelirse ne ala...

schweps' Alıntı:
Merhaba,
Spacer fotoğrafından önceki son fotoğraf, spacer uygulanmış hali mi?

Günaydın Şenol bey. Spacer lar dün ulaştı ve henüz takılmadı. Bugün ya da yarın muhtemelen takılmış olurlar. Yukarıdaki son foto da takılmamış hali. En son halini de eklerim elbette.

Size de kolay gelsin...

O fotoğrafta sorun yokmuş gibi gözüküyor halbuki.
Göbekteki lastik kapak mı olmadı?
Bu arada, Discovery 1 jantını nerden buldunuz acaba?
Kolay gelsin.

Toma da sorun yok. Sıkıntı bende :smiley:

Göbekteki lastik kapakları takamadık o da bana dert oldu.

Disco jantlarını yaklaşık 1 ay kadar aradım en son muğla da buldum. Biraz şans işi. Aslında Zu arıyordum.

tarot_12' Alıntı:
Jant-Lastik uyumu da harika... Jantlarınızın markası nedir?

Jantlarım orjinal Land Rover. Disco 1 ve RRC lere de uyumlu bir jant. Ancak benim gibi biraz titizseniz en 30mm lik spacer ile takmanız lazım jantın göbek kapakları kapanmaz yoksa...

İlk ölçüm tamamlandı %40 uzun yol %30 arazi %30 şehir içi. 150tl gaz aldım 380km yol gittim. Ölçerken gazı bitene kadar kullandım.

Anladığım kadarıyla aracınız 2,5 Benzinli ve LPG kullanıyorsunuz. Motor açısından yaşadığınız (güç,performans, arazide ilerleyiş, rampa çıkış vb.) problemler nelerdir. Benzinli değil belki ama ben de düz 2,5 dizel bir 130 alma arefesindeyim. Bu konudaki tecrübelerinizi önemiyor ve merak ediyorum. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler...

Ben bir sıkıntı ya da problem görmüyorum. Extreme koşullarda offroad yapmıyorum ama zorladığım çok oluyor. Yokuşlarda benzin farkettiriyor kendini. Bu arada elektronik ateşleme ve mikser takviyesi de en az benzinle kullanıyormuş gibi fark yaratıyor.

Yokuşta V8 değilse aracınız ve Tdi motorlu olupta devrini yakaladıysanız ancak eahat edersiniz.

Aracımızı ilk aldığımızda yokuş çıkmamak için yolumuzu uzatıyorduk. Şimdi biraz biz alıştık biraz kendi toparladı sorun olmuyor.

Düz dizel için Derya nın aracı biliyorum daha iyi yorumu onun gibi dizel kullanıcıları yapabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri