Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,966

Etiketler
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

voyvoda4' Alıntı:
Oo süper sonuçları takip ediyor olacağım bu ara da eğer değişmediyse buji kablolarını da değiştirmekte fayda var derim Emre bey. hidrolik konusunda bence önemli bu kadar masraf ediyorsunuz 1000-1500tl lik hidroliklerden değilde orijinal pompalı hidroliklerden gidin derim, ucuz olanlar akıtma ve patlama yapabiliyor diye biliyorum, orijinali pompası artı aksamları dahil 2500 civarı yanlış bilmiyorsam tabiki Son karar yinede sizin. :smiley:

Buji kabloları kontrol edildi Alkım bey ama iyi çıktılar. Hidrolik direksiyon henüz elime ulaşmadı hele bir gelsin detayları da yazacağım.

Siz bu arada fırsat bulabildiniz mi Hayalperest şe uğraşmak için.

Başka birşey ile uğraştığım yok ki zaten Emre Bey: benzin deposu delinmişti depo komple yenilendi, benzin otomatiği ve Tüp beyni yanmıştı, yenilendi, tüm su ve yakıt boruları yenilendi, motor yağı değişti, egzoz patlaktı hatta kopuktu ve contası erimişti, kaynakla düzeltildi conta yenilendi, arazi vitesi dif.kilide geçerken zorlanıyordu, meğersem vites kolunun bağlı olduğu bir parçaya takılıyormuş, kaynak ve spiral ile sıkıntı giderildi, dif kilit ışığı yanmıyordu yenilendi, sağ ön teker jantlardan hava kaçırıyordu düzeltildi i, selektör-far kolu bozuldu yenisi sipariş verildi, marşta biraz sıkıntısı var kolay almıyor başlarken özellikle sabahları bunun için buji kablolarını ve bobini değiştireceğim yenisi sipariş verildi, düzelmezse distribütöre kadar yolu var onunda, kol dayama uyarladım bir tane orijinal değil ama güzel oldu bi ara fotosunu koyarım, hoparlörleri patlatmışım bi ara onlara bakacağım, arkadaki alet takımına birkaç parça Daha alet edavat eklendi, bu haftasonu için de planım kaportayı bakıma almakta, rötuş boyası ile atan ufak yerlerin üzerinden geçip sonrada çizik giderici krem ile baştan geçmeyi planlıyorum ve bahsetmeye değer bulmadığım daha bir çok şey

Emre bey, derin su geçişi için motorda yalıtım yaptık demişsiniz de daha detaylı yazabilirmisiniz benzinli aracın su Yalıtımı için tam olarak neresinde ne gibi bir çalışmada bulundunuz? birde snorkel takılma için hava filtresi ile snorkel arası bağlantı borularını nereden geçirdiğinizin fotosunu koyabilirseniz sevinirim benim snorkel de boşta da sizinki nasıl bağlandı merak ettim.
teşekkürler
Alkım.

Alkım bey valla süpersiniz :smiley: boya işine üzüldüm niye attı ki ?

Sesezgin takibini ve beğeniniz içln teşekkür ederim.

Hatta az önce ajanslara düşen bir foto paylaşayım.

3219579010a413a0d45686ca0e0cb6e5.jpg

voyvoda4' Alıntı:
Emre bey, derin su geçişi için motorda yalıtım yaptık demişsiniz de daha detaylı yazabilirmisiniz benzinli aracın su Yalıtımı için tam olarak neresinde ne gibi bir çalışmada bulundunuz? birde snorkel takılma için hava filtresi ile snorkel arası bağlantı borularını nereden geçirdiğinizin fotosunu koyabilirseniz sevinirim benim snorkel de boşta da sizinki nasıl bağlandı merak ettim.
teşekkürler
Alkım.

Motorda değilde tesisatta yalıtım yapıldı detayları çekerim. Şnorkel henüz bağlanmadı çünkü hidrolik direksiyonu bekliyoruz tekrar sök/tak olmasın diye.

Boya önemli birşey değil ya saolun ufak ufak sağda solda kullanımdan ötürü atmalar oldu ama rötuş ile düzeltilemeyecek şeyler değiller, çizik konusunda da Gürcistan da sık ormanlık bölgelerden geçmiştim dalların bıraktığı hediyeler var onlardan kurtulma vakti geldiydi.
Tmmdır tesisat yalıtımı ve snorkel bittiği zaman tüm detaylarını bekliyoruz o halde bende benim Hayalperesti su geçişine hazırlamak istiyorum sizden feyz alırım böylelikle, beklemede ve takipteyiz ;)

Bu arada mikser+elektronik ateşleme ikilisine geçiş yaptık farkı da ayrıca yazarım. Bobin de dahil değiştirildi. Çok kararsız kalmıştım özellikle ateşleme için ancak doğru bir uygulama ile başarılı olduğunu görünce tamam dedim. İnşallah bizdeki sonuçta güzel olur...

Hidrolik direksiyon arıyorum elinde olan veya bilgisi olanlardan haber bekliyorum.

Not : Ankaradan gelecekti ancak 6 gün önceden parasını göndermemize rağmen ha bugün ha yarın diye oyaladılar Toma bağrı açık işleri bitti ama dükkanı işgal ediyordu hidrolik takılacak diye.

Emre Bey, Ankaradan vereceğiniz siparişler için sanayide Özoto yu tavsiye ederim, şu ana kadar verdiğim siparişlerde hiç gecikme yapmadılar ve uygun fiyatlı olabiliyorlar aklınızda olsun. Tümay bey var yardımcı olur

http://www.landroveryedekparcalari.com

Ne demek herzaman umarım sorunsuz tamamlarsınız tamirleri, Tümay Beye selamımı iletin lütfen yardımcı olur, takipteyiz,özellikle su geçişi yalıtımı ve snorkel sonuçlarını merakla bekliyorum :smiley:

TOMA yı dün teslim aldık. Maşallah güzel olmuş. İstediğimiz her şey yapılmış. Ayrıntılı fotoğraflarını en kısa zaman çekip paylaşacağım.

Son bir iş kaldı... Mekanik... korkuyorum doktor ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri