Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,969
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

araç üstü çadırla devam kararı aldık. bu sene seçenek çok o yüzden seçmesi zor oldu... Kararımızı GIPSY'den yana kullandık. Küçük bir farkla. genişlik (en) 150cm olacak yani TOMA ya özel genişlikte. normalde port bagaj 170cm ancak kenarlarda boşluk ve çadırın genel anlamda dayanıklılığı açısından 150cm de karar kıldık.

en güzeli de bu cumartesi günü Uludağ'daki aile kampına katılmadan önce aracımızdaki yerini alacak olması.

Etiketler

güncelleme yapalım.

2 sene önce yurt dışından aldığım inverter i yanlışlıkla 24v de deneyince soğutma fan ı patlamıştı ve o günden beri elektriksiz dolanıyorduk. Sağolsun Ferhan bey sayesinde çözdük bu işi. Yenisi dün elimize ulaştı. Ayrıca dış mekan için led lerimiz de sürpriz bir şekilde kutudan çıktı tekrar teşekkürler.

sırada çok manyak ve keyifli bir iş kaldı. Onun da videosunu yüklerim tez vakitte. :smiley::smiley:

güncelleme yapalım...

ön %40 arka %0 olan frenler ayarlandı :smiley:
mikser takıldı
elektronik ateşlemeye gerek görülmedi

arz ederim...

Emre selam,
Çadırın ve invertörünle nice güzel faaliyetler dilerim.
Bu benzinli modeller de ateşleme sisteminde taş direnç uygulamasıyla ilgili birşeyler okumuştum,sen uyguladın mı acaba?direncin değeri ve watt ı ne acaba? Benim elimde bu taş dirençlerin,alüminyum soğutmalı çok daha extrem şartlar da çalışacağına inandığım çeşitleri var.Fotoğraflarını gönderirim.

Sevgiler,selamlar

image.jpg

Defender.Wolf' Alıntı:
Emre selam,
Çadırın ve invertörünle nice güzel faaliyetler dilerim.
Bu benzinli modeller de ateşleme sisteminde taş direnç uygulamasıyla ilgili birşeyler okumuştum,sen uyguladın mı acaba?direncin değeri ve watt ı ne acaba? Benim elimde bu taş dirençlerin,alüminyum soğutmalı çok daha extrem şartlar da çalışacağına inandığım çeşitleri var.Fotoğraflarını gönderirim.

Sevgiler,selamlar

haha o kadar yanlış adama sordun ki bu soruyu... hiç anlamam gerçekten akım vs :smiley: fakat 2 gündür elektrik işleri için uğraşırken V8 hariç motorlara takılan elektronik ateşlemelerin "genellikle" bir müddet sonra sorun çıkardığını duydum ve vazgeçtim. tek söyleyebileceğim benim vazgeçtiğimdir.

:smiley::smiley:

bayram geldi hoş geldi. bize uzun tatil getirdi....

kısmetse bayramdan sonra görüşmek üzere.

herkesin bayramı kutlu olsun...

bu arada yol'umuz uzun. Yol boyu telsizimiz açık olacak..

Gezenbilir genel CB frekans 5 // Çağrı kodumuz TOMA :smiley:

yollar da görüşmek üzere...

bayram yolcusu....jpg

yok be Özgür. Madalyon hesabı.

Bu arada daha önce aldığım sigortalı panelin amper hesabı yapmadığımdan kullanılamayacğaını fark edince yeni arayışlara girmiştim. Buldum. peak 30amper. 2 3lük 1 6lık 1 8lik 10luk var. maks 30amper. bu haftasonu bağlantıları yapılacak kısmetse.

10616432_10152731199680864_3622938319489388960_n.jpg

haftasonu bilmem kaç derece antalya sıcağında kendim yapmaya denedim ve başaramadım :smiley: üstelik çalışan teybi de bozmayı başardım ;D ;D

Şimdi tekrar denemek niyetindeyim ancak ne vaktim var ne de hevesim.

Bu arada benim gibi can çekişmek istemeyenler için sevabına bir link ekliyorum...

Bu dashboard un nasıl eklenmesi gerektiğine dair.
http://www.mudstuff.co.uk/review/product/list/id/136/

459b0e0b4fa451f406fa032c7b6905a1.jpg

3c88247619bb199d1f86421098944068.jpg

84408c504b385015d3514c7b1a198766.jpg

Alkım Bey siz nerelerdesiniz? Ne durumdasınız? en son sizi de sanayide görmüşler ;D ;D

mrdnmz' Alıntı:
haftasonu bilmem kaç derece antalya sıcağında kendim yapmaya denedim ve başaramadım....

Alkım Bey siz nerelerdesiniz? Ne durumdasınız? en son sizi de sanayide görmüşler ;D ;D

Valla Emre bey doğru diyorsunuz sanayi de normale yaptığımdan daha çok off-road yapıyorum araç yeni toparladı kendini yavaş yavaş, Gürcistan dan sonra Size tavsiyem uzun yola çıkmadan benzin otomatiğinizi ve Tüp beynini kontrol ettirin, defender yolda bırakmaz ama üst üste benim gibi hem benzini hem tüpü kaybederseniz yolda kalmamanız içten bile değil. Bu arada bayraklar çok güzel olmuş bir Set de kıyıda köşede bana ayırın lütfen bakarsınız ileride buluşma imkanımız olursa sonra sizin aracın üzerindekileri sökmek zorunda kalmayayım :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR