KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Haftasonu girdiğimiz yer nasıl bir yerse (daha doğrusu benim en son çıkmaya çalıştığım yer berbattı herhalde) şarj dinamosu çamur topağı içinde kalmış. Cam suyu kapağından bile çamur temizledim
Haftasonu girdiğimiz yer nasıl bir yerse (daha doğrusu benim en son çıkmaya çalıştığım yer berbattı herhalde) şarj dinamosu çamur topağı içinde kalmış. Cam suyu kapağından bile çamur temizledim
Adaş bey. Doğrudur dışarıdan roll cage denilen aparatı düşünüyorum fakat bunun bir de ağırlık indeksi var. Yani daha doğrusu değer mi indeksi... O kadar hard offroad yapar mıyım diye düşünmedim değil ve %80 yaparım diye yanıtlıyorum.
En önemlisi hangi yoldan nereye gideceğimi bilmiyorum. Hem benim hem de aracın doğası gereği dalarım yola gittiği yere kadar mantığı maalesef hakim olduğundan ve çıraklığımızı Antalya da yaptığımızdan Roll cage yapılacak.
An itibari ile sadece dıştan düşünüyoruz hatta planı projesi de hazır. Kuvvetle muhtemel yapısı ve bittiğindeki hali aşağıdaki gibi olacak.
Tühh be kardeşim aracıda yeni yıkatmıştın sen işin aslını bilmiyon biz seni alıştırmak için oraya götürdük bidahikine gittiğimiz yerlerden sonra aracını tanıyamıcan...
Emre Bey kullanmayı düşündüğünüz roll cage tasarımınız güzel gözüküyor gerçekten benimde ilgimi çekti, hali hazırda sanayiden bunun için fiyat alma imkanınız oldu mu acaba?
Merhaba Alkım bey. İşin aslı henüz hiçbirşey için fırsat bulamadım.
Lazım olacağını düşündüğüm malzeme ve parçaların çoğunu oldukça da uygun fiyata ve sıfır olarak buldum. Türkiye de yok yaptırmanız lazım denilen ve 2 kat fiyat istenen tampon gibi.
Rollcage ya da takla kafesi(barı) çok acil değil o yüzden listemde üst sıralarda değil ancak yapılacaklar listesinde. Hani şu hiç birmeyecek olan liste.
Siz ne durumdasınız? Bakın yaz için uzun bir gezi yapacağız inşallah yetişir misiniz?
Evet gezi planınızı takip ediyorum gerçekten muhteşem bir deneyim olacak eminim ve hayırlısıyla sıkıntısız gezer gelirsiniz, yazı geçtim bahara kalmaz benim defender projem tamamlanmış olur hatta şöyleki önümüzdeki haftalarda kendi başlığım da gelecek foruma sizinkinin yanına ordan paylaşımlarım devam edecek, ancak işten bu sene öyle bir izin almam maalesef çok kuvvetli gözükmüyor, kısmet diyelim bakalım hayat önümüze ne çıkaracak yinede sizin deneyimlerinizi takip ediyor olacağım elbet.
Tabiki Güzel olur ileriki zamanlar da mümkün benim listem de gün geçtikçe uzuyor, yayınlayacağım yakında ne varki bütçem aynı oranda uzamıyor bir çaresi bulunacak elbet, sizinkiler ile uyuşuyor evet, kafadaki ama ben biraz daha temelden almayı planlıyorum, yani daha çok beni baştan yarat tadında bir arabaya girişme niyetim var, altından kalkabilirsem kendi zevkime göre toparlamak muhteşem olur, zaten kaç senedir sinsi sinsi forumu okuyorum edindiğim teorik bilgileri pratiğe dökme vaktinin geldiğini düşünüyorum, yakın zamanda benim canavar da çıkar meydana inşllh diyelim. O vakit sizden ve diğer arkadaşlardan fikir ve görüş almak eminim çok faydalı olacaktır.
Siz de çıktınız sanırsam yurtdışı görevinize, şimdiden kolay gelsin ve eve güvenli dönüşler dilerim.