Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...
Gidiyoruz diye mahalle baskisiyla verdigimiz ilana gosterilen yogun ilgi icin oncelikle tesekkur ederim. Ama satmiyoruz
Aracimiz %100 ekspedisyon araci olarak planlaniyor. Yani offroad da yapacagiz, keyifli konforlu kamplarda.
Daha once Frontera da yazdigimiz gibi bu aracimizia da yapacaklarimiz asagi yukari belli. Bu arac belki de en kisasi 3 aylik geziler icin hazirlanacak. Nereye gideriz hangi yoldzn gideriz belli olmadigindan herseye hazirlikli olacak sekilde hazirlanacak.
Doagsi geregi zaten off road u ziyadesiyle yzpiyor bu haftasonu gordum yasadim. Bu konuda biraz daha destege ihtiyacim oldugunu da anladim ama icim rahat hem Derya hem de Tafa yanimda.
Hidrolik direksiyonum yok biliyorsunuz. Takmamaya karar verdim. Alistim zaten.
Araca yapilacaklarla ilgili bir listemiz var. Sure sinirlamamiz bu sefer yok. Acelemiz de yok. İstedigimiz araci bulduk.
Ambulan kasa dan devsirme olmasinin faydasini daha planlama asamasinda bile gormeye basladik. Hazir cekilmis eleketrik tesisati ve sigortasi gibi konularda rahatiz mesela.
Ust tarafa gelecek olan port bagaja konuslanacak olan cadir in icinde kullanacagimiz isitma sistemi icin ihtiyacimiz olan tesisat zaten tepe de Kirmizi ikaz lambasi olarak mevcut. Sadece cadiri yerlestirecek ve hatti baglayacagiz. Cadir su anki plana gore on tarafa yuklenecek ve merdiven on tampona dayanacak sekilde dusunuyoruz. Tampon foto da.
Port bagajin geri kalan kisminda jerrycan, 2nci istepne ve diger malzemeler yerlestirilecek. Hi jack kriko, kum paleti vs.
Lastiklerimiz degisecek. Taban en az 265 olacak su an uzerinde 235 var. Ofsetli jant eger 50 olursa spacer gerekmeyecek diye tahmin ediyorum. Yok eger 30 luk olursa bir de 300mm spacer gerekecek. Bu durumda yanak 85 yerine 75 olacagindan yine 2' yukseltme kiti ile desteklenerek yukseklik optimum olacak. Cok lazim olursa GET ile desteklenebilir ama su an listemde yok.
Motorumuzda biraz calismak gerekiyor. Snorkel var bagli degil. Ayrica LPG baglantisi o kadar kotu ki en az %30 havaya giden bir kayip soz konusu ayrica mikser ile desteklenerek hem silkelemesi giderilecek hem de performans+tuketim degerleri dengelenecek.
Takoser ve Natua ya ihtiyaclarimiz icin ozel mesaj attim fakat yogujnluklarindan henuz donus yapamadilar dolayisi ile planlama sirasinda degisiklik olabilir. Gerci gardimi aldim Kayalarin elinde bulunmayan tamponu biraz daha ucuza orjinal hali ile buldum. Hem de sifir...
Aydinlatma icin acele etmiyorum. Aklimda xenon ya da led ler var. Dolayisi ile hem aydinlatma ekipmanlari hem de kamp esnasinda tuketilecek sarfiyat icin (arac calismiyorken) ikinci aku sart. Edindigim bilgiye gore ufak bir modifikasyon ile surucu koltugu altina yani orjinal yerine sigdirabiliyoruz. Sirasi geldiginde yardimlarinizi isteyecegim zaten.
Gelelim ic kisma. Yani yasam alani kismina.
Vallzhi hicbir fikrim yok
Es im in cizimleri bitmek uzere. Malzeme listesi de hazir gibi. Hatta bu haftasonu Derya ile konusurken malzemeleri bile buldugundan filan bahsetti bana pek is dusmeyecek gibi.
Bu geziler icin kullanilacak elektronik ekipman arayisimdayim. Yani gps mi navigasyon mu yoksa hepsi mi ya da al bir tablet ne lazimsa indir kullan mi onu test ediyorum bu gunlerde. Bu konuda da onerilere acigim.
Bu aletlerin de kullanimi icin invertor gerekiyor. Hali hazirda bir tane mevcut ancak yetmeyecegini tahmin ediyorum. Fakat su an ihtiyacim su demek yanlis olur ekipmanlar belli degil. Tuketim degerimi ya da ihtyacimi bilemiyorum.
Bu boyle uzayip gidecek. Bu arada 2014 yaz icin 1 aya yakin bir tatil planimiz var. Henuz plan asamasinda o yuzden detay paylasmiyorum. Derya cok isterse citlatsin
Destek, fikir ve yol gosteren herkese simdiden tesekkur ederim.
Herkesin hayallerinin gercek olmasi dileklerimle...