Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,949
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

Biz ar-ge ile uğraşırken bulduklarımızı da paylaşalım. Hem bize referans olur hem de sizlere...

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Etiketler

Haftasonu girdiğimiz yer nasıl bir yerse (daha doğrusu benim en son çıkmaya çalıştığım yer berbattı herhalde) şarj dinamosu çamur topağı içinde kalmış. Cam suyu kapağından bile çamur temizledim

Sent from my iPhone using Tapatalk

dturan' Alıntı:
Haftasonu girdiğimiz yer nasıl bir yerse (daha doğrusu benim en son çıkmaya çalıştığım yer berbattı herhalde) şarj dinamosu çamur topağı içinde kalmış. Cam suyu kapağından bile çamur temizledim

Biz dedik sana çamur un hası burada diye :smiley:. Sen dua et denizde batmadın :smiley::smiley::smiley:

emreozukan' Alıntı:
Emre bey araca içeriden veya dışarıdan takla kafesi yaptırıcakmısınız ?

Adaş bey. Doğrudur dışarıdan roll cage denilen aparatı düşünüyorum fakat bunun bir de ağırlık indeksi var. Yani daha doğrusu değer mi indeksi... O kadar hard offroad yapar mıyım diye düşünmedim değil ve %80 yaparım diye yanıtlıyorum.

En önemlisi hangi yoldan nereye gideceğimi bilmiyorum. Hem benim hem de aracın doğası gereği dalarım yola gittiği yere kadar mantığı maalesef hakim olduğundan ve çıraklığımızı Antalya da yaptığımızdan Roll cage yapılacak.

An itibari ile sadece dıştan düşünüyoruz hatta planı projesi de hazır. Kuvvetle muhtemel yapısı ve bittiğindeki hali aşağıdaki gibi olacak.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

dturan' Alıntı:

Tühh be kardeşim aracıda yeni yıkatmıştın :smiley: sen işin aslını bilmiyon biz seni alıştırmak için oraya götürdük bidahikine gittiğimiz yerlerden sonra aracını tanıyamıcan...

Emre Bey kullanmayı düşündüğünüz roll cage tasarımınız güzel gözüküyor gerçekten benimde ilgimi çekti, hali hazırda sanayiden bunun için fiyat alma imkanınız oldu mu acaba?

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba Alkım bey. İşin aslı henüz hiçbirşey için fırsat bulamadım.

Lazım olacağını düşündüğüm malzeme ve parçaların çoğunu oldukça da uygun fiyata ve sıfır olarak buldum. Türkiye de yok yaptırmanız lazım denilen ve 2 kat fiyat istenen tampon gibi.

Rollcage ya da takla kafesi(barı) çok acil değil o yüzden listemde üst sıralarda değil ancak yapılacaklar listesinde. Hani şu hiç birmeyecek olan liste.

Siz ne durumdasınız? Bakın yaz için uzun bir gezi yapacağız inşallah yetişir misiniz?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Evet gezi planınızı takip ediyorum gerçekten muhteşem bir deneyim olacak eminim ve hayırlısıyla sıkıntısız gezer gelirsiniz, yazı geçtim bahara kalmaz benim defender projem tamamlanmış olur hatta şöyleki önümüzdeki haftalarda kendi başlığım da gelecek foruma sizinkinin yanına ordan paylaşımlarım devam edecek, ancak işten bu sene öyle bir izin almam maalesef çok kuvvetli gözükmüyor, kısmet diyelim bakalım hayat önümüze ne çıkaracak :smiley: yinede sizin deneyimlerinizi takip ediyor olacağım elbet.

tafa4196' Alıntı:
Emre Bey yerleştiniz mi? oralar nasıl? havalar nasıl orda. Burdan istediğiniz bir şeyler varmı ? itinayla yardımcı olunur biliyosunuz. :smiley:

Az kaldı. Siz naptınız ne durumdayız? :smiley: meraktayız. Uzakta olsak da elimizden ne gelirse...

Buyrun son durum fotosu...

ImageUploadedByTapatalk1389116023.584656.jpg

Alkım bey dediğiniz gibi hayırlısı. birbirine çok yakın projeler bizimki. O yüzden sizden de yardım ve fikir konusunda destek bekliyorum.

Malzeme bilgisi isterseniz paylaşabilirim.

( bak merak ettim şimdi :smiley: )

Ynt: Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

mrdnmz' Alıntı:
Alkım bey dediğiniz gibi hayırlısı. birbirine çok yakın projeler bizimki. O yüzden sizden de yardım ve fikir konusunda destek bekliyorum.

Malzeme bilgisi isterseniz paylaşabilirim.

( bak merak ettim şimdi :smiley: )

Tabiki Güzel olur ileriki zamanlar da mümkün benim listem de gün geçtikçe uzuyor, yayınlayacağım yakında ne varki bütçem aynı oranda uzamıyor :D bir çaresi bulunacak elbet, sizinkiler ile uyuşuyor evet, kafadaki ama ben biraz daha temelden almayı planlıyorum, yani daha çok beni baştan yarat tadında bir arabaya girişme niyetim var, altından kalkabilirsem kendi zevkime göre toparlamak muhteşem olur, zaten kaç senedir sinsi sinsi forumu okuyorum edindiğim teorik bilgileri pratiğe dökme vaktinin geldiğini düşünüyorum, yakın zamanda benim canavar da çıkar meydana inşllh diyelim. O vakit sizden ve diğer arkadaşlardan fikir ve görüş almak eminim çok faydalı olacaktır.
Siz de çıktınız sanırsam yurtdışı görevinize, şimdiden kolay gelsin ve eve güvenli dönüşler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri