Hangisini Alırdınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaan2002 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 149
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,321

HANGİ MARKA JİPİ ALIRDIN

• Kullanılan toplam oy
    158
Off road camiasında. Söyle bir önyargı var
Aracın ne kadar eski ne kadar cevreyi kirletiyorsa o kadar off roadcusun
Adam 20 30 yasında kiloyla satılan arabayla lastiklerini büyüktüp ayna mahrutiyle oynayıp off roadcu oluyor ....
Onden sonra az yakan cevreyi kirletmeyen Euro 4 motorlu araçlarımıza laf ediyorlar ...
Bende aracımı yukselttim 265 lastik taktım ...daha. Önceki defenderimla mukayese olmayacak kadar arazide başarılı bir off road araca sahip oldum ...
Defenderla Löw'da 2 ile çıkamadığım dik bir rampayı Ssangla hi. 2 ile çıkabiliyorum ...
Çok daha güçlü konforlu süratli ve muazzam bir tork var Aracda ... ..
Sonuc olarak benim isimi fazlasıyla görüyor hemde benim tüm agresif ve ekstrem kullanımıma dayanıyor ... Daha ne olsun ... Her zaman yeni yenidir eski de eskidir bu kadar basit ...
Amac arazide her türlü ağır sartda yol almak en ekonomik bir sekilde ..
Sevgi ve selamlar ..

Etiketler
olguncandan' Alıntı:
Merhaba sabri bey; hatırlamaz olur muyum azizim. Bir sürü abuk subuk adamın olduğu yerde düzgün arkadaşlar kolay hatırlanıyor.

Duster sahibi olmayanlar arasında en dengeli ve mantıklı yazan sendin. Hatta birkaç konuda bilgi de vermiştin.

Aslında çok uzun zamandır takipçiyim desem yalan olmaz. Sadece mesajlara şöyle bir bakıyorum, birkaç mesaj yazarsam yazıyorum, sonra çıkıyorum.

Bir arkadaşımız önyargıdan bahsetmiş... Doğrudur. Bunu en iyi Duster forumundakiler anlar.

Duster'a gösterilen tepkilerin Ssangyoung jiplerine de gösterildiğine birkaç yerde tanık oldum. Demek ki nasıl olduğunu tam bilemediklerinden pek bulaşmaya cesaret edemiyorlar.

Duster ise Dacia olduğundan, "Dacia mı, at arabası muamelesine layıktır" deyip ha babam laf edip duruyorlar.

Önyargı, başka bişey değil. En makul şahıslar bile gizli bir önyargı ile laf ediyorlar. Aklı evvel bir kardeşimiz "eee, ben 20 bin liraya bulursam bi Duster alırım..." demez mi? Ne dersiniz! (Olur, bulursan alırsın. Sanki bizler akılsızız da iki katı para veriyoruz.... ) Gülüp geçiyoruz.

Sizin arabaların jip olanlarını beğeniyorum. (Kamyonetleri hoşuma gitmiyor)

Olguncan bey ben biraz üzerime alındım yukarıda dacia hakkında yazmış olduklarım tamamen bizzat yaşadığım bir olaydır dacia ya kötü demek gibi bir lüksüm yok her aracın alıcısı vardır benim önceki sayfada paykaştığım dacia anım fuarda aracın kapısını açıp kapattığımda kapının çok hafif olduğunu bu nedenle allah göstermesin bir kaza anında kötü sonuçları doğurabileceğini belirttim bu benim şahsi fikrim fakat sonunda ise şunu yazdım diye hatırlıyorum benim o dediğim 2010 yılında daciqa duster in fiyatı 29900 tl idi benim aldığım sangyong actyong ise 57500 tl idi arada yaklaşık olarak 20000 civarında fark vardı elbette ssangyong kaporta ve donanım olarak daciadan güçlü ve sağlam olması lazım eğer dacia gibi olacaksa o zaman ben 20000tl neden fazladan vereyim bende dacia alırdım yine yujarıda paykaştığım gibi araç için kötü demek haddime değil her malın bir alıcısı vardır kimseye zorla mal satmazlar göz görür gönül sever alır biner
saygılar

kaan bey, alınmanıza gerek yok; ben zaten size hitaben yazmadım. Kaldı ki, bir aracın eksikliklerini ortaya koymak ,kusurunu teşhir etmek normaldir. Hatta olması gereken de budur.

Benim asıl lafım, Duster'a at arabası muamelesi yapanlara. Hatta şöyle diyeyim, at arabası muamelesi yapanlara da değil, hem bu muameleyi yapıp hem aracı tanımayıp hem de söyleneni dinlemeyenlere. Kalkıp da hiç kimse "Duster Ssangyoungu döver" diyemez. Çünkü dövemez. ;D

Sabri Bey'e katılırım. Bir yığın capon ve ingiliz eskisiyle uğraşmak yerine, sağlam araçla dilediğin yere gitmek en güzeli. Buna en uygun iki markadan biri sizinki, diğeri de şu hint malı, mahindra idi galiba. Duster mesela sert off road koşullarına gelemez.

olguncandan' Alıntı:
kaan bey, alınmanıza gerek yok; ben zaten size hitaben yazmadım. Kaldı ki, bir aracın eksikliklerini ortaya koymak ,kusurunu teşhir etmek normaldir. Hatta olması gereken de budur.

Benim asıl lafım, Duster'a at arabası muamelesi yapanlara. Hatta şöyle diyeyim, at arabası muamelesi yapanlara da değil, hem bu muameleyi yapıp hem aracı tanımayıp hem de söyleneni dinlemeyenlere. Kalkıp da hiç kimse "Duster Ssangyoungu döver" diyemez. Çünkü dövemez. ;D

Sabri Bey'e katılırım. Bir yığın capon ve ingiliz eskisiyle uğraşmak yerine, sağlam araçla dilediğin yere gitmek en güzeli. Buna en uygun iki markadan biri sizinki, diğeri de şu hint malı, mahindra idi galiba. Duster mesela sert off road koşullarına gelemez.

Açıklamanızın detayı için teşekkür ederim

Off roadcu olmak veya yapmak belirli bir zümre grup veya kimsenin tekelinde değildir
Dileyen dilediği araçla keyfi nasıl istiyorsa imkanları çerçevesinde off road yapar ..
Duster ağır off road şartlarına gelmeyeceğini Olgun bey belirtmiş zaten kanimcada gelmez ...
Ama belirli limitler dahilinde gayet başarılı performans çıkarttığına bizzat şahit oldum ...
Ssang gelince daha önceki 110 defenderimla kiyaslarsam defender her konuda sınıfta gelir ..
Tork yok surat yok inanılmaz hantal ve rahatsız bir arac .... Ssang inanılmaz yuksek torkuyla defenderi arazide geride burakiyor bizzat tecrübeyle Sabitdir .. Asfaltda defender son surat rampa aşağı 120 onda da vücudunda titremeyen kemik kalmaz .. Ssang düz yolda net 200 ... Ümraniye çırcirda cok dik meşhur bir rapma var Löw' 2 de defender rampanın ortasinda yığılın kalırdı Güç'ü yetmediği icin .. Ssang hi 2 ile cok cok rahat çıkıyor aynı rampayı ...
Ssang eksileri ... Elektronik donanım suya girecekseniz mutlaka izole edilmeli ... Difransiyel kilidi yok onuda sonradan takmak mümkün ... Sonuc olarak şasesiyle motoruyla akslariyla sanzimaniyla ... Cok ama saglam ekonomik bir arac ...

efulim_61' Alıntı:
bir pajero kullanıcısı olarak katılıyorum hocam pajero yada toyota diğerlerini düşünmem ikisi arasında seçim yaparım

ssangyong' test ettiniz mi ? denediniz mi çok peşin hükümlüsünüz

Ynt: Hangisini Alırdınız?

kaan2002' Alıntı:
ssangyong' test ettiniz mi ? denediniz mi çok peşin hükümlüsünüz
burdaki markaları teker teker test etme gibi bir şansım yok ama bildiğim birkaç araç var ve onların arasında şu an kullandığım pajero ve toyotanın iyi olduğunu biliyorum hım ssangyong derseniz off road konusunda hiçbir fikrim yok kullanmadım bundan ziyade araç iyi performans sergilese dahi tipi beni cezbetmiyor aranızda konuştuğunuz gibi küçük gördüğüm falan yok sadece tercih meselesi önemli olan arazide istediğinizi yapıyor mu budur kazasız belasız kullanırsınız aracınızı inş.

efulim_61' Alıntı:
burdaki markaları teker teker test etme gibi bir şansım yok ama bildiğim birkaç araç var ve onların arasında şu an kullandığım pajero ve toyotanın iyi olduğunu biliyorum hım ssangyong derseniz off road konusunda hiçbir fikrim yok kullanmadım bundan ziyade araç iyi performans sergilese dahi tipi beni cezbetmiyor aranızda konuştuğunuz gibi küçük gördüğüm falan yok sadece tercih meselesi önemli olan arazide istediğinizi yapıyor mu budur kazasız belasız kullanırsınız aracınızı inş.
Böyle yorumlara ihtiyacımız var çok sağolun iyi dilekleriniz için...

herkesin aracı kendine güzeldir ;) .kimse başkasının aracını küçümsememeli,bu iş gönül ve maddiyat işidir.maddiyatın yoksa benim gibi pajeronu 6000 tl para+36 ay vadeli kredi ile alırsın sonra parasızlıktan hiç bir şey yapamazsın 5 senedir sadece binersin offroada süremezsin bilem :D ;D ::smiley:

rottweiler' Alıntı:
Böyle yorumlara ihtiyacımız var çok sağolun iyi dilekleriniz için...
tabii ki kimse kimseye karışamaz herkesin ayrı bir zevki ayrı bir ihtiyacı ayrı bir olanağı vardır bunun sonucun da da tercihi vardır kendimden örnek verirsem defender ve lada gibi araçları kuzenlerimden biliyordum daha güçlü en azından turbolu dizelden bahsediyorum cherokeler ve cj5 ler yakıt ve parçadan el yakıyor araç ararken küheylanımı buldum eski araç merakım da var hidrolik direksiyon ve 2.5 td motoru var bana yeter aldım gümrükten çıkmış derbeder bir haldeydi yaklaşık 10 ay uğraştıktan sonra parmakla gösterilir bir araç haline geldi isteklerime cvp veriyor ve memnunum benim tercihim de bu.bir başkasının gözünde 84 model bir hurda olabilir ama bu benim için önemli değil ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR