Gürcistan Bekle Bizi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,116
Merhabalar,
Bahsedilen tarih özellikle Doğu Karadeniz tarafı için çok güzel olur malum tabiat ana uyanıyor.
Fakat bizde o dönemler yağışların bolca olduğu dönemlerdir, hazırlıkta dikkate alın derim.
Gerçi sizlerde eksik olmazya.
Tarih bana uymadı ne yapalım başka sefere olur diyelim.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Etiketler
gelmek / katılmak isteyenler için ön bilgi...

Öncelikli bilgi konaklama konusunda... ağırlıklı kamp demek "bence" çoğunlukla çadırlarda konaklanacak demektir. Bölgenin güvenlik sorunu YOK. dolayısı ile daha önce de yapıldığı gibi hem polis hem de belediye ile görüşerek yer temini sağlanacak. Fakat 5-6 gün gibi süren gezilerde elbetteki hotel/motel konaklaması da gerekecektir. Bize kesin lazım 5 yaşında oğlum da bizimle olacak çünkü.

Gezi için spontane rota hazır. Zaten gürcüstan haritada gözüktüğü kadar büyük bir yer değil. Vakit alan yolların durumu ve alışmamız gereken trafiği. Şehirler arası ulaşım ana yollardan yapılacak fakat belli başlı bir iki yerde de off road a dönülecek. Off road yapılacak yerler mutlaka konaklama yapacağımız yerlerde olacak ki başımıza bir iş gelirse kurtarması da konaklamaması da dert olmasın.

yakıt ucuz demiştik zaten.

Gelecek / katılacak araçlarda olması gerekenler için bir şart zorunluluk YOK. Deneyebildiğimiz kadar deneriz (zorlarız anlamında) baktık olmuyor bütünlük bozulmaz.

Amaç Yol yaparken araçlarımızla ve "ailemiz" ile birlikte topluca vakit geçirmek. O yüzden çoğu konu da oy birliği aranacaktır. Fakat sonuç ne olursa olsun tam katılım aranır. Özellikle yol seçiminde.

Bu herif bu kadar yazmışta daha önce ne yapmış, nelere katılmış derseniz de buyrun link http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88915.msg1156029#msg1156029

Biz zaten gidiyoruz gelen gelsin mantığında değilim. Oraya kadar gittikten sonra ayrılık gayrılık olmaz anca beraber kanca beraber durumu olur. O yüzden en başından yazıyorum.

yanlış anlama olmasın diye.

Bu gezi için aracıma yapacaklarıma dair listem şöyle,

Tepe çadırı
Vinç
Yükseltme
Lastik

Genel bakımları da buna dahil tabi.

Yol bilgisi, harita görselleri, daha önce gidenlerin foto'ları gibi diğer bilgileri de toparlama işlemim bitti sayılır. Onları da en kısa sürede paylaşacağım.

Daha önceki gezimizde yaptığımız gibi özel sticker ve diğer gerekli şeyler üzerinde de çalışıyorum.

Flags.jpg

araç sayısı da max 5 olacak unutmadan yazayım onu da...

tarih daha önce de yazdığım gibi 23 Nisan 01 Mayıs haftası... hem ilkbahar ın tüm güzellikleri hem de 9 gün ün en az 4 günü resmi tatil olması sebebi ile :smiley:

Arcaved, camaro, mountaineer16, Xlan69, Chatlaxx, Daisuki, Quinsley şimdilik gezimiz ile ilgilenenler arasında. biraz daha bilgiye ihtyiacım var mesela,

arcaved Frontera
camaro Vx80
Mountaineer16 ???
Xlan69 Frontera
Chatlaxx Frontera
Daisuki ???
Quinsley Frontera

Araç bilgisi bu gezide ki önemli noktalardan biri. Hatam var ise düzeltirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

@Derya gelicek misiniz siz de?

sayın mrdnmz isminizi bilmediğim için böyle yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın :smiley:.ewet bu gezi benimde ilgimi çekiyor fakat ben önceki mesajımda belirtmiştim binek araç olabilirmi diye ançak aracım hala yok pazarlık aşamasındayım :D :D anlaşabilirsem en kısa zamanda bir aracım olacak..İnşallah gezi zamanına kadar uzamazsa ve evdeki hesap da çarşıya uyarsa bu gezide bulunmak isterim.ilginiz için teşekkür ederim ismimi ayrıca belirtdiğiniz için.sizi buradan ilgiyle takip diyorum.saygılar serkan .

daisuki' Alıntı:
sayın mrdnmz isminizi bilmediğim için böyle yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın :smiley:.ewet bu gezi benimde ilgimi çekiyor fakat ben önceki mesajımda belirtmiştim binek araç olabilirmi diye ançak aracım hala yok pazarlık aşamasındayım :D :D anlaşabilirsem en kısa zamanda bir aracım olacak..İnşallah gezi zamanına kadar uzamazsa ve evdeki hesap da çarşıya uyarsa bu gezide bulunmak isterim.ilginiz için teşekkür ederim ismimi ayrıca belirtdiğiniz için.sizi buradan ilgiyle takip diyorum.saygılar serkan .

merhaba serkan bey. İsmim Emre. Elbette binek araçta olabilir. 2 kıstas var bu konu da max 5 araç ve öncelik Frontera ların. Ama gelene de yok kardeşim gelme demeyiz imkanlarımızı zorlarız elbette.

mrdnmz' Alıntı:
valla emre benim arabayla antalyaya geldim gittim sıkıntı olmadı, 15 günde çanakkale de 2700 km yaptığımızı da biliyosun. ama daha uzun boylu yola çıkabilirmiyim bilmiyorum. gelmeyi çok isterim kısmet bakalım o zamana neler olur.
şimdilik haftasonu ve yılbaşı için ben sizi kartepe ye çağırayim onla idare edelim. :D
selam bizimkilere

ben de azerbaycanı çok merak ediyordum ve gürcistan üzerinden karayoluyla gitmeyi düşünmüştüm. bir arkadaşım kazbek dağına tırmanmak için gitmiş, orada gürcistanlı bir üniversite öğrencisinin evinde kalmıştı.

alkol ve narkotik madde tüketimi çok yaygın , 3 tanesi yan yana gelince mafyaya bağlıyorlar gaspa uğrayabilirsin, Allaha emanet bir ülke demişti.
türk konvoyuna onlar vız gelir tırıs gider ama gene de dikkatli olunuz,
resimleri bekleriz.

mrdnmz' Alıntı:
Arcaved, camaro, mountaineer16, Xlan69, Chatlaxx, Daisuki, Quinsley şimdilik gezimiz ile ilgilenenler arasında. biraz daha bilgiye ihtyiacım var mesela,

arcaved Frontera
camaro Vx80
Mountaineer16 ???
Xlan69 Frontera
Chatlaxx Frontera
Daisuki ???
Quinsley Frontera

Araç bilgisi bu gezide ki önemli noktalardan biri. Hatam var ise düzeltirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

bende gelmeyi çok isterim ama benimde aracım binek öncelikli frontera denince bende sesimi çıkartamadım :smiley:

konuyu sıcak tutalım :smiley:

Poti – Batum arası yol videosu http://www.youtube.com/watch?v=QHHaaDcXM8Q

Welcome to Kutaisi http://www.youtube.com/watch?v=USrYeQoxYco

Gürcistan ve Doğası http://www.youtube.com/watch?v=ebJpigLW8LE

bu arada ciddi olarak gelmek isteyen arkadaşlarımız (elbette yan çizme hakkı saklı olmak kaydı ile :smiley: ) buraya yazarlarsa iyi olur bende ona göre planlama yapacağım.

Frontera kullanıcılarından hariç gelmek isteyende buraya yazarsa sevinirim. liste oluşmaya başlasın yavaş yavaş.

Hatta ben başlıyorum.

Katılımcı İl Araç Kişi
1-mrdnmz Antalya Frontera 3 kişi

Mesela şöyle bir de çalışmamız var :smiley:

Georgia.jpg

mrdnmz' Alıntı:
bu arada ciddi olarak gelmek isteyen arkadaşlarımız (elbette yan çizme hakkı saklı olmak kaydı ile :smiley: ) buraya yazarlarsa iyi olur bende ona göre planlama yapacağım.

Frontera kullanıcılarından hariç gelmek isteyende buraya yazarsa sevinirim. liste oluşmaya başlasın yavaş yavaş.

Hatta ben başlıyorum.

Katılımcı İl Araç Kişi

Mesela şöyle bir de çalışmamız var :smiley:

2-mountaineer16 Bursa palio 2 tam kişi birde cadı (daha 2 yaşında olan kızım)

Emre abi hayırlısı olsun nacizane bir kaç kısa bilgi;
Benzin sorunu yok aşağı yukarı her yerden alabilirsiniz. Özellikle Rom Petrol , Guff petrol ve azeri Socar petrol en güvenilir ve her yerde ulaşabilinecek istasyonlardır.
Lpg kesinlikle alınmaması gereken bir yakıt Gürcistanda fiyatına aldanıp sakın almayın litresi 1 lari yani 1.1 tl ama Türkiye ve Avrupa normlarına uygun üretilmiş (bizim kullandıklarımız) Lpg beyinleri bu yakıtı yakmıyor aşırı yağlı lpg. Sakın orada aldanıp aman X5 X6 alıyor yakıyor bizde alalım demeyin yolda kalırsınız. Trafikte mutlaka emniyet kemeri takmanız gerekli, trafik çok karışı ve çok hızlı akıyor hız sınırlarına pek riyaet eden yok.
Batum gezilebilecek güzel yerlerden ama bahsettiğiniz Poti de sezon Haziran ayında açılıyor. Poti şu anda bomboş bir yer hazirandan önce hiç bir şey yok ama eşsiz bir sahil şeridi ve kumsalı var. Kutaysi soğuk ve boş bir şehir tarihi bir kaç yapısı var başka fazla bir şeyi yok 2. el otomotiv parçasında ülkede 2. sırada ama frontera ile ilgi bir şey bulamazsınız. (zaten frontera değilde daha ziyade Honda Passport ve İsuzu olarak bulunur). Batumda mümkün oldukça gece alış veriş yapmayın Türklere biraz kazık fiyatlar. (batum haricinde sorun yok) Yemek konusunda çokda farklı bir kültür değil zaten. Her yemeklerinde mutaka peynir tüketirler. Kuşku duyduğunuz yerde Haşapuri yiyin bizim yuvarlak kaşarlı pidemizin daha çok peynirlisi Batumda Türk restoranları var isteyene. Gürcistanda gidilecek en güzel yer vakit bolsa Tbilisi Batuma 390 km ama harkulade bir yer Avrupai bir şehir her şey çok ucuz ve herşeyi bulabilme şansınız var. yolun 200 km si asfalt ama tek şerit geri kalan kısmı beton otoban Kutaisi ve Tbilisi arasında Yol üstünde Türk lokantası var Paşa Dayı yemekleri gayet güzel ve uygun. Tbilisi Azerbeycan, Ermenistan gibi ülkelerin otomotivde merkezi 2. el yedek parça çok ucuz ve her şeyi bulmak mümkün. (geçen hafta 2001 model w210 kasa mercedesin ön sol dolu kapısını 90 lariye aldık yani 100 tl) Tbilisiye 25 km uzaklıkta Rustavi var burasıda güzel bir yer Avrupadan ve Amerikadan gelen araçların satıldığı yer. Tbilisi tamamen tarihi ve görülmesi gereken bir şehir. Akşam size mutlaka fotoraf yüklerim Gürcistanda size her yerde yardımcı olacak rehberde ayarlaya bilirim. Ama bana sorarsanız yazın gezmeniz daha bir güzel olurdu çünkü çok soğuk...

:smiley: mehmet dur daha gitmeden koydun foto ları :smiley::smiley: Kutaisi de uğrayacak mıyız sana? Bu arada tarihi değiştirmem pek mümkün değil yaz aylarında izin alamayız biz. :(

23 Nisan / 01 Mayıs Gürcistan Gezisi Katılımcıları (inşallah)

Katılımcı İl Araç Kişi
2-mountaineer16 Bursa Palio 2 tam kişi birde cadı (daha 2 yaşında olan kızım)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,817
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR