Güncel Yakıt Tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslanamca71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 208
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 187,194

Etiketler

Ynt: Güncel Yakıt Tüketimi

BURDEDE' Alıntı:
Bugün depoyu tekrar doldurdum. 237 km için 126 Liralık LPG (Litre fiyatı 2.48) aldım. Tamamen, sıkışık olmayan şehiriçi trafikte hafif gazlayarak kullanılmıştır. KM'de 53 kuruş

5,7 Tahoe den bahsediyoruz diğmi. 2,5 CDX opel vectra değil diğmi.

Mustafa E' Alıntı:
5,7 Tahoe den bahsediyoruz diğmi. 2,5 CDX opel vectra değil diğmi.

Valla Mustafa Bey aynen rakamlar bunlar ;D Araç bakımlı ve hor kullanmıyorum, sadece gaz pedalına kontrollü basıyorum. LPG yakıt olarak gaz pedalının hareketlerine , benzinden daha hassas bir yakıt, pedala çok basmadıkça tüketim makul seviyede kalıyor.

BURDEDE' Alıntı:
Valla Mustafa Bey aynen rakamlar bunlar ;D Araç bakımlı ve hor kullanmıyorum, sadece gaz pedalına kontrollü basıyorum. LPG yakıt olarak gaz pedalının hareketlerine , benzinden daha hassas bir yakıt, pedala çok basmadıkça tüketim makul seviyede kalıyor.
aracınız bakımlı olabilir gaz pedalına dokunmadan rolantidede gidiyor olabilirsiniz ama bahsettiğimiz araçlar mustafa abininde dediği gibi 2.5 dizel vs. değil .. söylediğiniz değerlerin fizik kurallarına haykırı olduğunu düşünüyorum

ghostrider12' Alıntı:
aracınız bakımlı olabilir gaz pedalına dokunmadan rolantidede gidiyor olabilirsiniz ama bahsettiğimiz araçlar mustafa abininde dediği gibi 2.5 dizel vs. değil .. söylediğiniz değerlerin fizik kurallarına haykırı olduğunu düşünüyorum

Sayın Oğuz İşal kullanımdan kullanıma o kadar farklı tespitler mümkün ki fizik kurallarına aykırı demek mümkün olmayabilir.
Aracım 2.7 TD Terrano II kısa şase.69,20 kuruşu da gördüm,39,60 kuruşuda.Mazot fiyatları malumunuz yağı da cabası.
Ayağınızın altında yumurta var misali gerçekten geçerli ve sıkışık trafik ile sabit hızlı şehir dışı tenha yol trafiği de geçerli.

150 km/h ve üzeri hızlara otoyolda ulaştığınızda (kışın bomboş Çeşme) hem yağınız hem mazotunuz hızla eksiliyor.
100 km/h civarı efendi gittiğinizde ise aylarca yağ eksilmeden ve bir depoyla 700 km.lere varan menzil ile yol alabiliyorsunuz.

Naçizane şahsi tecrübelerimden bazılarıdır.Bilgi amaçlı yazdım.

ttogan' Alıntı:
Sayın Oğuz İşal kullanımdan kullanıma o kadar farklı tespitler mümkün ki fizik kurallarına aykırı demek mümkün olmayabilir.
Aracım 2.7 TD Terrano II kısa şase.69,20 kuruşu da gördüm,39,60 kuruşuda.Mazot fiyatları malumunuz yağı da cabası.
Ayağınızın altında yumurta var misali gerçekten geçerli ve sıkışık trafik ile sabit hızlı şehir dışı tenha yol trafiği de geçerli.

150 km/h ve üzeri hızlara otoyolda ulaştığınızda (kışın bomboş Çeşme) hem yağınız hem mazotunuz hızla eksiliyor.
100 km/h civarı efendi gittiğinizde ise aylarca yağ eksilmeden ve bir depoyla 700 km.lere varan menzil ile yol alabiliyorsunuz.

Naçizane şahsi tecrübelerimden bazılarıdır.Bilgi amaçlı yazdım.
merhaba,
2.7 dizel diyorsunuz ?? konu şu anda bir amerikan ve 5700 cc

ghostrider12' Alıntı:

Baskasinin aracini bilemem ama benim degerler bunlar ;) Isterseyen olursa hem gezeriz hem ölceriz. Bu arada bundan once 93 Pontiac transam 5.7 aracim vardi ve o aracta yakitim uzun yolda 9 lt sehir icinde 15 lt benzindi. 5.7 motorlar olculu kullanimda hacmine gore son derece makul araclar. Tabiki basarsaniz 30 lt benzinde yakmaniz icten degil. Tamamen kullanimla ilgili bir durum.

ghostrider12' Alıntı:
merhaba,
2.7 dizel diyorsunuz ?? konu şu anda bir amerikan ve 5700 cc

Neden bahsettiğimi iyi biliyorum,konunun ne olduğunu da ama bağdaştırma konusunda sizin anlayışınızın ne kadar olduğunu ben kavrayamadım.Bu arada çok önceleri 5.7 lerde daha LPG yokken dahi biz bu bahsedilen değerlerde kimsenin inanmadığı litre rakamlarını yakalayabiliyorduk.Elbette biraz dikkat ve çaba göstermek gerekiyor.Pedala anormal davranırsanız değerler hemen değişiyor.Bunu anlatmak istemiştim.Ayrıca halen 3.0 V6 Galloper ve 5.0 V8 Ford Granada ile absürd rakamları görmeye devam ediyoruz.LPG veya benzin yada dizel V8 de de olsa 6 yada 4 silindir olsa da kullanımdan kullanıma çok farkediyor.Konunuzun içine girdiğim için kusura bakmayın.

ttogan' Alıntı:
Neden bahsettiğimi iyi biliyorum,konunun ne olduğunu da ama bağdaştırma konusunda sizin anlayışınızın ne kadar olduğunu ben kavrayamadım.Bu arada çok önceleri 5.7 lerde daha LPG yokken dahi biz bu bahsedilen değerlerde kimsenin inanmadığı litre rakamlarını yakalayabiliyorduk.Elbette biraz dikkat ve çaba göstermek gerekiyor.Pedala anormal davranırsanız değerler hemen değişiyor.Bunu anlatmak istemiştim.Ayrıca halen 3.0 V6 Galloper ve 5.0 V8 Ford Granada ile absürd rakamları görmeye devam ediyoruz.LPG veya benzin yada dizel V8 de de olsa 6 yada 4 silindir olsa da kullanımdan kullanıma çok farkediyor.Konunuzun içine girdiğim için kusura bakmayın.
ne mutlu size o zaman bu degerleri tutturabiliyorsaniz ..

BURDEDE' Alıntı:
Baskasinin aracini bilemem ama benim degerler bunlar ;) Isterseyen olursa hem gezeriz hem ölceriz. Bu arada bundan once 93 Pontiac transam 5.7 aracim vardi ve o aracta yakitim uzun yolda 9 lt sehir icinde 15 lt benzindi. 5.7 motorlar olculu kullanimda hacmine gore son derece makul araclar. Tabiki basarsaniz 30 lt benzinde yakmaniz icten degil. Tamamen kullanimla ilgili bir durum.

Temelde aynı olan, ancak 17 yıl öncesinin teknolojisinde olan bir chevy 5.7 motoru ile 33lük lastiklerle şehiriçi 27-35 litre arası yakıyordum. 90-70 kuruş arası ediyor. Zamanına göre gayet normal bir yakıt, o yüzden 5.7'leri severim.

Bence yakıtınız çok anormal değil ama bi 53 de beklemiyor insan v8den :smiley:. Benzinle beraber tahminimce 65 kuruş civarı yakıyordur, benim de ZJ sadece lpg olarak 50-55 kuruş arası yakıyordu ama benzini ekleyince 75 ediyordu kmde. Yine de çok düşünmeye gerek yok 50ymiş 60mış..

Bu arada bir araca büyük lastik takıp sonra ayna mahrutiyi ve hız göstergesi dişlisini değiştirmezseniz hem yakıtınız artar hem ölçümleriniz hatalı olur. Misal her araç fabrikadan hız göstergesi gerçek hızın yaklaşık %10 altını gösterecek şekilde çıkar. Göstergede normalde 80'se hızınız 72-73tür (navigasyonla ölçüldü). Ama misal 215/75/15 lastikten 235/75/15e geçseniz (kendimden biliyorum), gösterge 80 gösterirken gerçek hızım 83-85 olmaya başladı. Haliyle eskiden 360 km ölçtüğüm menzil de 315-320'lere düşmüş oldu. 10 dolarlık bir dişliyle çözülen bir problem bu. 31 inç gibi yüksekliklerde artık sorun gösterge sorunu değil, gerçekten dişlilerin zorlanmasından ötürü yakıtın düşmesiyle açıklanabilir. Ayna mahrutileri lastiğinize göre uygun orandakilerle değiştirmeden yakıt konusunda yorum yapmak yanıltıcı olabilir.

bakas' Alıntı:
Temelde aynı olan, ancak 17 yıl öncesinin teknolojisinde olan bir chevy 5.7 motoru ile 33lük lastiklerle şehiriçi 27-35 litre arası yakıyordum. 90-70 kuruş arası ediyor. Zamanına göre gayet normal bir yakıt, o yüzden 5.7'leri severim.

Bence yakıtınız çok anormal değil ama bi 53 de beklemiyor insan v8den :smiley:. Benzinle beraber tahminimce 65 kuruş civarı yakıyordur, benim de ZJ sadece lpg olarak 50-55 kuruş arası yakıyordu ama benzini ekleyince 75 ediyordu kmde. Yine de çok düşünmeye gerek yok 50ymiş 60mış..

Bu arada bir araca büyük lastik takıp sonra ayna mahrutiyi ve hız göstergesi dişlisini değiştirmezseniz hem yakıtınız artar hem ölçümleriniz hatalı olur. Misal her araç fabrikadan hız göstergesi gerçek hızın yaklaşık %10 altını gösterecek şekilde çıkar. Göstergede normalde 80'se hızınız 72-73tür (navigasyonla ölçüldü). Ama misal 215/75/15 lastikten 235/75/15e geçseniz (kendimden biliyorum), gösterge 80 gösterirken gerçek hızım 83-85 olmaya başladı. Haliyle eskiden 360 km ölçtüğüm menzil de 315-320'lere düşmüş oldu. 10 dolarlık bir dişliyle çözülen bir problem bu. 31 inç gibi yüksekliklerde artık sorun gösterge sorunu değil, gerçekten dişlilerin zorlanmasından ötürü yakıtın düşmesiyle açıklanabilir. Ayna mahrutileri lastiğinize göre uygun orandakilerle değiştirmeden yakıt konusunda yorum yapmak yanıltıcı olabilir.

Evet çok haklısınız büyük lastik, ayna mahruti ve hız dişlisi önemli. Aracımı aldığımda göstergenin doğruluğunu şöyle kontrol ettim. 50 km'lik bir mesafeyi 307 SW aracımla katettim , bu arada mesafeyi navigasyonla da teyit ettim. Sonrasında aynı yolu Tahoe ile katettim. Tahoedaki ölçümde sadece sayaçta 200 mt (ikiyüz) fark çıktı. Ayrıca seyir esnasında navigasyonla anlık hızımı da kontrol ve teyit ettim. Dolayısıyla gittiğim mesafe konusunda kafamda soru işareti yok.

Benzin

Hafta sonu 95 Model 5.2 ZJ ile Balıkesir Altınoluk'tan 3 kişi ve 3 valiz ile Tokat /Erbaa' ya gittim ve geri döndüm.Toplam 1352 mil=2175 km katetmişim.Farklı fiyatlarla aldıgım gaza ve bir miktarda benzine toplam 905 tl ödedim.905 tl/2175 km=41.6 krş/km.
aracımda 235/70/15 BF GOODRICH A/T lastik (orjinalinden bir ebat büyük)var.E-gas marka sıralı lpg sistemi takılı.Bunların harıcınde herşeyi standart ve orjinal.110 km hızı da kesinlikle geçmedim.Gargadan başka kuş tanımam.

dün sabah yola çıktım depoyu doldurup km yi sıfırladım ve vardığım yerde km saati 190 km yi gösteriyordu . depo 93 tl ye doldu yani 48 - 49 krş a denk geliyor ama bu uzun yol km si ve 100 ü kesinlikle geçmedim , ısrarla tekrarlıyorum şehir içinde 90 krş tan aşağıya düşmüyor.

1 aylık denemelerim sonucu aracımda Opet'ten aldığım Aygaz'la gittiğim yolda 50-60km azaldığını farkettim. Elbette kötüleme amaçlı değil, önceki araçlarımda da tam tersi durumların olduğu olmuştu. Farklı istasyonları denemek lazım aslında.. Opet'ten aldığımla 3 depoda da 140 liraya 290 km gidebildim (47 kuruş), PO'dan aldığım 138 liralık depoyla 330 km (41 kuruş) gittim. %80 şehiriçi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri