Güncel Yakıt Tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslanamca71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 208
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 187,178
Ynt: Güncel Yakıt Tüketimi

Temele demişlerki benzine zam geldi
Oda demişki olsun benim için önemli değil ben hep yirmi liralık alıyom. ;D

Etiketler

BURDEDE' Alıntı:
Kurban bayramında Ankara-Eskişehir-Bözüyük güzergahında 270 km de 104-TL'lik lpg (Litre fiyatı 2.33) aldım. Araçta 3 kişiydik ve valiz yoktu. Yol çok sakindi ve ortalama hızım 90 km idi. Çoğunlukla cruise açıktı. Km'de 38.5 kuruş. Dönüşte de değerler aynıydı. Ama şehir içinde tahriklere kapılıp 200 km'de depoyu (50 lt) bitirdik ;D

Burda mazot lt: 1.3€
10€ mazotla 200km gidiyor benim 1.5dci clio :smiley:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ln65 2.4lt diesel 8-9lt/100km
4.55 diff oranı / 33-12.50-15 lastik

5.9 zj, fazla sıkışık olmayan şehir içi sürüş ortalama 22-24 litre arası. 55-60 kuruş arası ediyor sanırım.

o değer 5.9 için cok 18 litreyi geçmez 22 litre performanslı surus yada kısın olabilir.
bir gün akü kutup baslıgını sokun,aracınızı benzinle en az 200 km benzinle sürdükten sonra, lpg ayarını yaptırın. oksijen sönsörlerini bu işlemden önce static sprey ile temizleyin göreceksiniz yaktınız düşecektir.

Aracı yeni aldığım için biraz elbette tadını çıkrtıyorum şu sıralar, o yüzden bunların normalden yüksek olduğuna ben de katılıyorum :smiley:. Sakin sürüşte 20.5 litre civarı yaktığını gördüm ama 30 km kadar kısa bir süre ölçtüm o değeri.

5.9 grand cherokee şehir içi 100km civarlarında giderken en fazla 40 kuruş uzun yolda 36 kurus arazide ise yine 40-50 kuruş tabi bu veriler LPG de :D 5.2 grand cherokee lerde hemen hemen aynı tabi basarsan deli gibi yakıyo o ayrı :smiley:

ermanozsy' Alıntı:
5.9 grand cherokee şehir içi 100km civarlarında giderken en fazla 40 kuruş uzun yolda 36 kurus arazide ise yine 40-50 kuruş tabi bu veriler LPG de :D 5.2 grand cherokee lerde hemen hemen aynı tabi basarsan deli gibi yakıyo o ayrı :smiley:

Maşallah kırkbirkere sakın aracınızı satmayın zira bidaha o değerlerde inebilen bir araç bulmanız imkansız. ;)

Teşekkür ederim daha iyisi sizin olsun :D satmaktansa abartmadan kendime göre yapmayı planlıyorum umarım sonu çok güzel olacak :D

Yakıt tüketimini nasıl ölçüyorsunuz? Ayrıca bulduğunuz degeri nasıl adlandırıyorsunuz? söz gelimi burada çoğu kişi şu kadar kuruştan bahsediyor ama yakıt ederinin degiştiği bir ülkede bu tutarlı bir şey değilmiş gibime geliyor.Söz gelimi ben 1 litre yakıtla ne kadar gidilebildiğini ölçüyorum.
2001 model 300 000 km de 2800 lik düz eski usul pompalı Fiat ducato kapalı kasa kamyonetim var,her zaman boş agırlık seviyesinde kullanıyorum Müsade edilen hızı vede maksimum tork devrini geçmiyorum.Otaban gibi uzun süre aynı devirde gidersem 1 litre mazot ile 18-20 km gidebiliyorum,normal şehirler arası yolda 15 km ye düşüyor,şehir işi dur kak yapıca 10-12 arasına iniyor.
Yine sorayım sizler bu tespitleri hangi usullerle yapıyorsunuz?

TemPesT' Alıntı:
Ln65 2.4lt diesel 8-9lt/100km
4.55 diff oranı / 33-12.50-15 lastik
Merhaba, ben bu ölçümü şu şekilde yapıyorum.

Depoyu pompa atana kadr dolduruyorum, genelde aynı pompadan alıyorum. 650km civarı yol alıp tekrar dolduruyorum. Alan lt kadar harcamışım demekki diyorum. Bu da bazen 8 bazen 9 a yakın çıkıyor.

Uzun yol şehir içi farketmiyor genelde 80le gidiyprum. Ancak şu var lastikler orjinal ebadından daha büyük ve ben km saatine göre ölçüyorum.
Bu durumda km saati doğru deyip aslında daha az da yakıyor olabilirim, yada km saati belki yanlış gösteriyodur.

Yakıt tüketimini ölçme mantığı doğru ama detaylarda kusur var.
Pompa atana kadar değil,atsada biraz bekleyip yakıt depo kapagına kadar gelince tamam denecek.Ölçüm için 650 km aralığı epey büyük, kullanım tarzınıza göre tespit yapmak zorlaşır tabiki burası size kalmış.Yeniden doldurmaya geldiğinizde yine pompanın atmasına aldırmayıp yakıtı kapaga kadar dolduracaksınız ki tükettiğiniz yakıtın miktarını doğru ölçmüş olun.
Ben daha kısa aralıklarla sık ölçüm yapıyorum yani 10 ile 25 litre tüketim yaptığım aralıklarda aynı tarzda kullanarak bir kaç kere ölçüm yapıyorum,ve 1 litre ile şu kadar km gider diyorum kuruşlandırmıyorum.
Arabanızda büyük ebadlı lastik varsa km saati gittiğiniz gerçek uzaklıktan daha az km gösterir.Şöyle diyeyim. tam 100 km lik bir mesafeyi büyük lastikle giderseniz km saatinde 95 km okuyabilirsiniz,yakıt tüketim ölçümüde dogru çıkmaz.

ince999' Alıntı:
Yakıt tüketimini ölçme mantığı doğru ama detaylarda kusur var.
Pompa atana kadar değil,atsada biraz bekleyip yakıt depo kapagına kadar gelince tamam denecek.Ölçüm için 650 km aralığı epey büyük, kullanım tarzınıza göre tespit yapmak zorlaşır tabiki burası size kalmış.Yeniden doldurmaya geldiğinizde yine pompanın atmasına aldırmayıp yakıtı kapaga kadar dolduracaksınız ki tükettiğiniz yakıtın miktarını doğru ölçmüş olun.
Ben daha kısa aralıklarla sık ölçüm yapıyorum yani 10 ile 25 litre tüketim yaptığım aralıklarda aynı tarzda kullanarak bir kaç kere ölçüm yapıyorum,ve 1 litre ile şu kadar km gider diyorum kuruşlandırmıyorum.
Arabanızda büyük ebadlı lastik varsa km saati gittiğiniz gerçek uzaklıktan daha az km gösterir.Şöyle diyeyim. tam 100 km lik bir mesafeyi büyük lastikle giderseniz km saatinde 95 km okuyabilirsiniz,yakıt tüketim ölçümüde dogru çıkmaz.
Benim görüşüm aksi yönde, ölçüm aralığınız nekadar kısa olursa hata payınız okadar çok olur :smiley: ölçümleriniz sürekli farklı çıkar.

Lastik ebatının büyüklüğü burada benim lehime, ölçtüğümden daha az yakıyorum. Km saati 100 gösterirken aslında 110 ile gidiyorum (yüzde on daha büyük lastik çevresi) tabi km saati fazla göstermiyorsa :smiley:)

ince999' Alıntı:
Yakıt tüketimini nasıl ölçüyorsunuz? Ayrıca bulduğunuz degeri nasıl adlandırıyorsunuz? söz gelimi burada çoğu kişi şu kadar kuruştan bahsediyor ama yakıt ederinin degiştiği bir ülkede bu tutarlı bir şey değilmiş gibime geliyor.Söz gelimi ben 1 litre yakıtla ne kadar gidilebildiğini ölçüyorum.
2001 model 300 000 km de 2800 lik düz eski usul pompalı Fiat ducato kapalı kasa kamyonetim var,her zaman boş agırlık seviyesinde kullanıyorum Müsade edilen hızı vede maksimum tork devrini geçmiyorum.Otaban gibi uzun süre aynı devirde gidersem 1 litre mazot ile 18-20 km gidebiliyorum,normal şehirler arası yolda 15 km ye düşüyor,şehir işi dur kak yapıca 10-12 arasına iniyor.
Yine sorayım sizler bu tespitleri hangi usullerle yapıyorsunuz?
Android veya iOS platformunda bile Uygulaması var bunun

ermanozsy' Alıntı:
Android veya iOS platformunda bile Uygulaması var bunun
Merhaba, tam burada birşey sormak istiyorum.

Benim km saatim orjinal lastikler takılı iken 2014 polo ile aynı değeri gösteriyordu, fakat gps den fazla gösteriyordu.

Şu an gps ile aynı gösteriyor (yüzde 10 luk bir çevre büyümesi var lastikte) gps ne kadar doğru? Bahsettiğim gps yandex.

Bu konu hakkında bilginiz var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR