Güncel Yakıt Tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslanamca71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 208
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 187,165
Ynt: Güncel Yakıt Tüketimi

Cok bir bilgim yok açıkcası ama GPS kesin değer vermez, tabiiki büyük bir fark değil yani tam konuma bile 10-50 metre yanılma Payı veriyor 100e kadar çıkan var... Eğer lastik boyutunu büyüttüyseniz yakız tüketiminiz artar diye kesin bişey diyemem ha normal boyutunun 3 katı lastik takılmıştır Jant ağırdır motoru zorluyordur artar ama lastiğin Sürtünme alanı çok aşırı şekilde etkilemez diye biliyorum ben :smiley:)

Etiketler

2001 Grand Cherokee 4,7L V8
Şehirler arası: 15 LT LPG (Hız 120-150) Yol:Otoban
Şehir içi: 28LT LPG (Hız ortalaması 30)

ermanozsy' Alıntı:
Cok bir bilgim yok açıkcası ama GPS kesin değer vermez, tabiiki büyük bir fark değil yani tam konuma bile 10-50 metre yanılma Payı veriyor 100e kadar çıkan var... Eğer lastik boyutunu büyüttüyseniz yakız tüketiminiz artar diye kesin bişey diyemem ha normal boyutunun 3 katı lastik takılmıştır Jant ağırdır motoru zorluyordur artar ama lastiğin Sürtünme alanı çok aşırı şekilde etkilemez diye biliyorum ben :smiley:)
Sürtünme ağırlık vs çok sorun değil.

Benim lastik 1 turda eskisine nazaran %10 daha fazla yol alıyor. Yani aracım 100 le giderken aslında 110 la gidiyor. Dolayısıyla hesapladığımdan %10 daha az yakıyorum. Ama km saatine güvenmediğimden bu durumu yok sayıyorum :smiley:

Selamlar herkese çok severek aldığım ve yakıtına rağmen hala sevmeye devam ettiğim cherokee 5.2 aracım lpgde şehir içinde 35-litre yakıyor ben 25lere felan razıydım alırken. Üstelik alanya trafiği çok da sıkışık dur kalkı bol bir trafik değil aracımda 10 inch jant ve 35x12,5x15 lastik var bu lastiklerin de biraz arttırması normal ama 35-litre de fazla değil mi sizce?bu arada km ve hız göstergesine güvenmedim(lastik çaplarından dolayı)gps ile ölçüm yaptım araç 80km hız gösterirken aslında 90 ile gidiyor bu oranı da kullandım hesaplamalarda yoksa 1 tl /km yakıyor lpgde. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
25ap7vd.jpg

Bu arabanın standart hali şehir içinde benzinde 20 lt fabrika verisi üstü de yakabilir. 35 lastik ve offroad donanımları da eklenince ( ağırlık ekleniyor) 25 lt civarı benzine rahatlıkla çıkar, LPGde de bu rakan 30-35 lt civarına dayanır. Bazen buraya standart lastikli bir de LPGyi 2,20 TL gibi fiyatlara alan arkadaşlar yazıyor tüketimlerini haliyle yaksa yaksa benimki de bir 5 lt fazla yaksın deniliyor ama iş öyle olmuyor işte.

Kısacası arkadaşlar 5.2 V8 yakar, hiç acımaz eğer düşük tüketim hemen hemen aynı offroad kabiliyeti istiyorsanız XJ alacaksınız, 500 kg kadar daha hafif ve 2 çeker seçeneği var. Aynı şartlarda yarı yarıya kadar düşüyor çoğu zaman tüketim.

Ama aracı görmediğim ve sürmediğim için LPG de biraz ayarsızlık olabilir ama değerler yukarıda, düşse düşse 5 lt düşer tahminimce.

Ricaederim
Şu yakıt masrafı olmasa zj den başka arabaya binmeyecem.
Toyotada konfor yok ama yakıt ve işletme maliyeti çok düşük, sadece off road için kullanilacaksa toyotayı tek geçerim.

ben hiç offroad için kullanmayacağım şehir içinde dahi bunu kullanıyorum. av ve doğa gezileri için aldım aslında. bir de benzinde ölçeyim bakalım benzinde de bilgisayar 30 litre gösteriyor ama kendim ölçmedim. Şehir Dışında lpg sakin kullanımda 22 litre ortalamayla gidiyor ki bence çok iyi. 22 ile 35in arasında fazla fsrk var diye size sorma ihtiyacı duymuştum

Toyota, özellikle pick-upları çok ekonomiktir offroad için. Ben de tavsiye ederim.

31 MT lastikli Jeep XJ 4.0 lt ile, hemen hemen tamamında 2 çeker olmak üzere ortalama 100km hızla 15 lt yaktı geçenlerde.

Herkese selamlar;

Kısa zaman önce 99 model 5.9 Dodge Durango sahibi oldum.

LPG ile şehir dışı 0.45-0.50 kuruş , şehir içi 0.60 kuruş civarı yakıyor.

90 tl'lik lpg ile şehir içi , şehir dışı ve 4x4 off road karışık 180 km gidebildim.
Bir daha ki denememde 70 tl 'lik lpg ile 140 km gittim.
Benzinde ise km de 0.80-0.90 kuruşlar minimum.

Şimdilik değerler böyle.Memnun gibiyim :smiley:

IMG_2374.PNG

bosphorus82' Alıntı:
Herkese selamlar;

Kısa zaman önce 99 model 5.9 Dodge Durango sahibi oldum.

LPG ile şehir dışı 0.45-0.50 kuruş , şehir içi 0.60 kuruş civarı yakıyor.

90 tl'lik lpg ile şehir içi , şehir dışı ve 4x4 off road karışık 180 km gidebildim.
Bir daha ki denememde 70 tl 'lik lpg ile 140 km gittim.
Benzinde ise km de 0.80-0.90 kuruşlar minimum.

Şimdilik değerler böyle.Memnun gibiyim :smiley:

Af edersiniz ama ben yakıt harcama değerlerinizi anlayamadım.
Söz gelimi 0.60 kuruş ile ne alınabilir? yada şöyle sorayım 1Türk lirasında kaç adet kuruş vardır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.