Güncel Yakıt Tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslanamca71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 208
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 187,343
Ynt: Güncel Yakıt Tüketimi

ghostrider12' Alıntı:
cherokee 4.0 şehir içinde 90 TL LİK lpg yle 107 km yapıyor ,
50-60 krş yakıyor diyenler bence Amerikan zevkini henüz yaşayamayanlar .

Hocam değerleriniz normal değil, 4000 devri görmeden vites atmadığım halde şehiriçi en fazla 18 litre yaktım açıkçası bugüne kadar. Her türlü ışıkta da yarışırım, 0-100'ü de her seferinde 8 saniyede tamamlarım eğer önüm boşsa. Araziye de ara ara girerim. Performans için genişletilmiş boğaz kelebeği ve yüksek akışlı performans katalizörü bulunmakta aracımda, 2 inç yükseltme ile bu kadar yakıyorum. 5.2 ZJ sahibi de oldum, kök gaz gezerek yine 32 litre yakmışlığım var en fazla. Yani sizin şuan yaktığınız kadarı 5.2 v8 kök gazla anca yakıyordu. Eğer arazide yakıyorsanız ve aracınızda fazlasıyla modifiye varsa bir şey diyemem ama lpgde 90 kuruş hiç ama hiç makul değil. Dediğiniz gibi keyif almadan sürdüğümde ise şehiriçi 14, şehirdışı 9-10 litre civarına düşüyor yakıt.

Etiketler

hocam 1.6 mini cabriom vardı yakıt 65 krş yakıyor du 2.0 nissan jip im vardi 70 krş. yakıyordu ,
şuan 4.0 motordan bahsediyoruz , 85 90 krş. yakması çok çok doğal bence araçlarınız dediğiniz gibi 50-60 krş. arası yakıyorsa ne mutlu size ,

Hala acaba lpg mi yoksa benzin mi diye düşünüyorum sizin değerleriniz :smiley:. İnanmadınız bana biliyorum ancak 33 lastikli 80 model 5.7 chevrolet silverado da sürdüm, o bile ancak şehiriçi lpgde 90 kuruş civarı yakıyordu. Sürdüğüm en çok yakan araçtı kendisi, ki az da sürmedim. Sizin de fotolarda gördüğüm kadarıyla 4-4.5 inç yükseltme ve 33'leriniz var sanırım(canavar duruyor bu arada), o yüzden dediğiniz gibi fazla yakması normaldir ama yine de 90 kuruş olmaz gibi geliyor 4.56'lık ayna mahrutilerle.

Lastiklerim 31 inc fakat lastik sepet sepetin ekipmanlari vs.hep yük bunlar, bana hala yakit degerleri.normal geliyor ama bu kadar ısrar etmenizi göz onunde bulundurarak yarin bi göstericem araci :smiley: haber.veririm sizede

ghostrider12' Alıntı:
Lastiklerim 31 inc fakat lastik sepet sepetin ekipmanlari vs.hep yük bunlar, bana hala yakit degerleri.normal geliyor ama bu kadar ısrar etmenizi göz onunde bulundurarak yarin bi göstericem araci :smiley: haber.veririm sizede

Test sonuçlarını ben de merakla bekliyorum :eek:

Daha bugün yeni bir ZJ sahibi oldum,yakıtı bir miktar göze aldım tabiki ama lpg'de 90 krş filan diyorsunuz :X
Kafayı yiycem burda !!!

big_143225868drf.jpg

almadan once okusaydin keske :smiley: herkezin arabasi 90 kurus yakmiyor iyice baktir kontrollerini yaptir lpg ayarlarina motor ayarlarina belki bujilere hatta komple ateslemeyi elden gecir duser elbet bende sasiriyorum yakanlar nasi bu kadar yakiyo diye.

oguzhan3434' Alıntı:
almadan once okusaydin keske :smiley: herkezin arabasi 90 kurus yakmiyor iyice baktir kontrollerini yaptir lpg ayarlarina motor ayarlarina belki bujilere hatta komple ateslemeyi elden gecir duser elbet bende sasiriyorum yakanlar nasi bu kadar yakiyo diye.

okudum biraz inceledim,ama bu kadar 1-2 tl ler filan olacağını pek düşünmedim..o koltuğa oturunca ne yakar ne olur filan diye hiç düşünmedim..napalım artık sadece cumartesi-pazar keyifini çıkarırız.ben hergün kullanırım diyordum ama böyle giderse biraz zor :X

oguzhan3434' Alıntı:
sen bence bosuna yatirma git iyi bi ustaya baktir bi aracina gonul rahatligiylada bin sonra

Ben şuan bir ölçüm yapmadım henüz,aracı pazartesi günü teslim alacağım,bostancı jeep controlde serkan ilgileniyor.pazartesi günü ateşleme sistemini vs bir daha kontrol edeceğim,bir kaç adet bujiyi söküp karbonlaşma filan varmı diye bir bakayım,sonrada atiker servisinde lpg sistemini bir check ettireyim.

istmaster' Alıntı:
Daha bugün yeni bir ZJ sahibi oldum,yakıtı bir miktar göze aldım tabiki ama lpg'de 90 krş filan diyorsunuz :X
Kafayı yiycem burda !!!

Yok yeme kardeşim gönlün rahat olsun 90 yakmıyo 80 yakıyo biz defalarca ölçtük grubumuzda 3 adet 5,2 grand cheroke var.
Aracınız hayırlı olsun güzel bir araç arazide rüzgar gibi eser doğru tercih yapmışsınız bence.

BURDEDE' Alıntı:
Aracım 1998 Tahoe Sport 5.7

Geçen haftaki ölçümde 129 TL LPG (LPG Fiyatı 2.49) ile 200 km yol yaptım. KM'de 64 kuruş. Hafif gazlayarak, çok sıkışık olmayan şehiriçi kullanımı sonucudur. Arazide kullanılmamıştır. Araçta 3 inch yükseltme , 33/12.5/15 Cooper STT lastik kullanıyorum.

2 ay önce İstanbul Ankara arası 80-110 km hız aralığında otoban kullanımında 112 TL LPG (LPG Fiyatı 2.59) ile 260 km yol yapmıştır. KM'de 43 kuruş

Bugün depoyu tekrar doldurdum. 237 km için 126 Liralık LPG (Litre fiyatı 2.48) aldım. Tamamen, sıkışık olmayan şehiriçi trafikte hafif gazlayarak kullanılmıştır. KM'de 53 kuruş

Aracın bugün itabari ile satışını alacaktım,fakat motor ve şanzımanlardaki aşırı yağ kaçakları ve ön takımların değişmesi gerektiğinden araç sahibi ile görüşerek satış işlemini iptal ettim.Hesaplara göre 4 bin tl ye yakın bir masraf var ortada.Araç sahibi ile daha önceki görüşmelerimde araçta bir yağ sızıntısı vs olmadığını söylemişti ancak aracı kaldırınca durum hiçde öyle olmadı.Neyse sağlık olsun..buradada reklamını yaptık ama kusura bakmayın,yinede takip ediyorun..
dün itibari ile kavacıkta bir 1993 ZJ V6 satışa çıktı,sizlerde bir bakıp yorum yazarsanız iyi olur..satıcıyı arayıp bir sıkıntı varmı diye sordum,adam;abi biz kaldırıp altına bakmadık hiç dedi,bir galerici satacağı aracın altına lifte kaldırıp bir baktırmazmı :X

istmaster' Alıntı:
Aracın bugün itabari ile satışını alacaktım,fakat motor ve şanzımanlardaki aşırı yağ kaçakları ve ön takımların değişmesi gerektiğinden araç sahibi ile görüşerek satış işlemini iptal ettim.Hesaplara göre 4 bin tl ye yakın bir masraf var ortada.Araç sahibi ile daha önceki görüşmelerimde araçta bir yağ sızıntısı vs olmadığını söylemişti ancak aracı kaldırınca durum hiçde öyle olmadı.Neyse sağlık olsun..buradada reklamını yaptık ama kusura bakmayın,yinede takip ediyorun..
dün itibari ile kavacıkta bir 1993 ZJ V6 satışa çıktı,sizlerde bir bakıp yorum yazarsanız iyi olur..satıcıyı arayıp bir sıkıntı varmı diye sordum,adam;abi biz kaldırıp altına bakmadık hiç dedi,bir galerici satacağı aracın altına lifte kaldırıp bir baktırmazmı :X

liink burada;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1993-model-grand-cherokee-lpg-li-158288387/detay

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR