Kampçıyız Nedir?
Kampçıyız tam olarak 2007'de kurulmuş, Kısa bir süre forum, devamında kampçılıkla ilgili site olarak devam etmiş bir oluşumdur. Temelde Kampçılıkta özgürleşmeyi savunmuştur. 2009-2012 yıllarında İzmir'in çeşitli yerlerinde bir dizi kamplar yapılmış ve Oluşum EGEKAMP olarak yoluna devam etmiştir. 2013 yılında Babamın aniden rahatsızlanmasıyla ben de rahatsızlandım ve bu tarihten sonra aktif olarak kamplar düzenlemeyi bıraktım. Ancak yine de Kampçıyız ekolümü tek başıma yaptığım gezilerle, kamplarla ve motosikletli turlarla devam ettim.
Kampçıyız'ın derdi nedir? (Neyi savunur?)
Yüz liralık çadırı da yüz bin liralık karavanı da olsa herkes temelde kampçılık yapmaktadır. Çadır, karavan, bunlar birer araçtır. Önemli olan bizi buluşturan yapmış olduğumuz kampçılık edimidir. Hepimiz temelde kardeşiz ve eşitiz. İçimizde birinci sınıflık ikinci sınıflık gibi bir hadise olamaz. Biz yeri gelir bir ağacın altına uyku tulumumuzu sereriz ama yeri gelirse bir orman kampında çiçek yetiştiririz yeri gelirse de bir hayalin peşinde şehir şehir, ülke ülke gezeriz. Biz özgürüz ve bizi biz yapan şey araçlarımız değildir. Araçlar zamanla değişir ve gelişir. Önemli olan insan olarak bizim ruhumuz ve özümüzdür. Kampçılık kuralları ve insaniyet kuralları çerçevesinde olmak kaydıyla her görüşe ve fikre açığız. Bizler eşit ve özgür bireyleriz. Yalnız da olsak, birlikte de olsak aynı şeyleri düşündüğümüz ve gönüllerimiz aynı şekilde temiz olduktan sonra biz (fiziken olmasa da) birlikteyiz.
Kampçıyız'a nasıl üye olunur?
Benim gibi düşünüyorsanız. Ve sizce sakıncası yoksa siz kampçıyız ekolüne dahil olabilirsiniz. Bu ekolü desteklediğiniz halde istediğiniz başka görüşlere, sayfalara, guruplara ve benzerlerine de üye olabilirsiniz. Eğer istiyorsanız Facebook'ta resmen devam ettiğimiz
EGEKAMP gurubuna katılabilirsiniz. Ama bu şart değil. Biz bir gurup değil ekolüz arkadaşlar. Bizimle olmanız için bizim gibi düşünüyor olmanız yeterli.
Sevgiyle kalın...