clonex
Ana Kamp
Hocam değerli cevapların için çok teşekkürler. Çok bilgilendim. Peki bu "Grand Chrokee" çok alınıp satılması sizce normal mi? Yani aracı aldığımda beğenmeyip satabilirmiyim korkusuda var? Elimde sanki patlıcakmış gibi hissediyorum. Ama yorumların ve açıklamalarınla korkum azaldı. Bu soruma cevap verebilirminiz? Yani o aracın alınıp satılması ilan listenin "çok" olması sanki aracın satılmaması gibi analiz ediyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Teşekkürler.Merhabalar,
Öncelikle bu araçlar hakkinda bilgi alacaksanız kullanıcısından bilgi edinmeniz şart. Daha önce yorum yazan arkadaşları tenzih ediyorum ama biz genellikle ögrenilmiş esnaf ağzının dışına çıkamıyoruz bir türlü. "Çok yakar, satamazsın, elinde patlar, ustası yok, vs."
Bende 4.7 2000 model wj var, geçen hafta satışa karar verdim, yakıt ekonomisi ve basit bir araca binmek için çünkü bir konut projem vardı. 42.000 Tlye alıcı çıktı kıyamadım satmaktan vaz geçtim.
Bu araçlarda kafa karıştıran en büyük sıkıntı yakıt ben durumu şöyle izah edeyim. Büyük araca biniyorsuniz 2 tonluk bir araç bu nedenle bu aracı kendi kategorisinde değerlendirin. Aracı binek 2 çeker 1.3 motor araçla kıyaslarsanız evet inanılmaz çok yakıyor ama arazi karakteri düşük Tuscon, Sportage de 100 km ortalama tüketim 9-10 lt. ve buraçlar 1.6 motor bizim bahsettiğimiz araç 4.7 ve 2 yıldır KKTCde benzinli kullanıyorum ortalamam 13-14 arası. Bu nedenle kıyaslamanızı bu şekilde yönde yapın.
Yine yakıt konusuna gelecek olursak birkaç hafta önce 3000km Karadeniz turu yaptım tüm yakıt verilerini hesapladım 2.78 ortalama lpg fiyatı ile kmde 52 krş yaktım. Ama birkaç yıl önce lpg ortalama 2 lira iken Ege turunu kmsi 31 krş yapmıştım.
Bu tarz bir araçla yaklaşık bu rakamlara razı olmak gerekiyor bence. Ama bu rakamlara bir de bu araç büyükbir konfor vaad ediyor. Yani biraz bütçe ve beklenti meselesi.
17 yaşındaki tüm araçlar için riziko var. Bu konu sadece grand cherokeeye has değil malumunuz. Bir akrabam suziki gran vitara aldı 2001 model motoru komple toplatmak zorunda kaldı ortalam 4500 liraya. Almadan önce ustaya göstersende bazen şans işi. Çünkü motorun bariz göstergeleri hariç bazı sıkıntılarını erbapları dahi anlamıyor.
Yine usta konusuna gelince doğrudur ibce işcilik için bu aracı tanıyan usta şart en azından risk faktörünü en aza indiriyorsun ama temel işler icinde maheretli diğer ustalarda halledebilir.
Mesela 10.000 bakımı ve ön arka balata değişimini 500 tlye yaptırdım. El freni teli yıpranmıştı iyi frenleme yapmıyordu 140 liraya teli aldım değiştirttim kendi ustama.
Araç kmleri konusunda 250.000 300.000 normal değil mi ben son 6 yıldır ortalama 19.000-21.000 aralığı da biniyorum araca.
Saygılarımla.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi