Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sobalye Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,438
Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

abi 7 senelik tecrübe ve keyif yanında bizimki devede kulağı bırak devede tüy kalır. esas keşke 5 sene önce ben senden bi tur isteseydimde bu keyifi bukadar geç yaşamasaydım ama canın sağolsun istersen bu 1 turu köşedeki bakkala kadar uzatabiliriz ;) :D

Etiketler

Cherokeeler gerçekten çok çok keyifli araçlar . Geçen akşam farkettim ki ilkkez araba kullanırken dinleniyorum . Yordun bindiğim araçtan dinlenmiş olarak iniyorum ;D

LPg montajıydı ruhsattı muayenedeydi derken evrak işlerindne kurtulamadım henüz haftaiçinde biticem diye umuyorum . Kurtulduktan sonra hemn bizim aracın hem montajın fotolarını ekliycem ve ayrıntıları yazıcam bir başlık açıp . Yani sözümü unutmuş değilim :smiley:

Yalnız birşey sorucam arkadaşlar . Kapılardaki hoparlör kapaklarını açmak için bütün kapı içi mi sökülmeli ? Hoparlörlere nasıl ulaşıcaz ? Ortalıkta vide falan göremedim . Tırnaklı olabilir ama bilmeden zorlamayı göze alamadım .

Saygılarımla ...
Barış

Evet kapi iclerini sökmeden ulasamassin. Evet sökerken tirnaklara dikkat etmen lazim.
Dikkat orjinal oparlörleri cok kalitelidir. Birde merak ettim arka koltuk altinda orjinal ampfisi duruyormu?

Onu bende çok merak ediyorum ama ampfinin olduğu tarafı açamadım . Sanırım sıkışmış Krikonun falan olduğu taraf açılıyor ama diğer taraf sıkışmış nasıl açsam bilmiyorum :-\

Ön hoparlörlerin(ızgarasının üzerinde) üzerinde infiniti gold yazıyor . Ama ampfi uçumuş olabilir diye endişeliyim . Kullanan amcam bu işten anlayan biri değil , araca iyi bakmış ama müzik sistemiyle falan pek alakası yok açıyor bir radyo dinliyor işte :smiley: Bu sebeple serviste yada sürekli bıraktığı özel otoparta bir icraat yapılmış mıdır diye merak içindeyim .

Kapı kartonu sökme işi kötü oldu . Çünkü sol ön hoplerlordan ses gelmiyor . Kuvvetle muhatemel soketi falan çıkmıştır . Acaba o kartonu sökümü çok zor bir iş mi ? Birde tabi takarken ses yapmayacak şekilde takmak lazım yerinde ...

Şimdi yine aklıma düştü hocam gidip açmaya çalışayım şu koltuğu ...

Ates kardeş hayırlısı olsun kardeş aracın. Kaça aldığını sorabilir miyim? Bu aralar bende bir tane alma gayretinde olduğum için referans olur diye düşünüyorum.
Ayrıca 2. aracım olarak kullanırım diye düşündüğüm dizel 2004 model Palio muda satıp daha yüksek model bir 5.2 bakmaya karar verdim. Çevrenizde az yakan ve vergisi 120 lira olan bir araca ihtiyacı olan varsa iletirseniz sevinirim.
Tşk.
Palio Link
http://www.sahibinden.com/hatasiz_palio_dizel_WQQaXQQ8934093WQQpXQQdisplayitem

Birsürü uğraştım koltuğu açmak için . Deri tutacak sanırım tam çekmeiyor ve açılmıyordu . Sonra canım yanarak elimi soktum ve dili çekip açtım :smiley: Ve Ampfi yerinde duruyor . İki yanında vidalanmış ortaya yakın konumda . Bu görüntüye baya sevindim ;D . Şimdi şu çalışmayan hoparlör konusunu çözüp mp3 imkanı olan bir cd player ayarlamak :smiley:

Yalnız bu amfinin teknik özellikleri nedir ? Mesela woofer bağlamamız mümkün olur mu ? İnternette bulamadım teknik detaylarını ...

Anlasildi senin arabanin resimlerini daha cok bekleyecegiz.... :D

Bari bu arada benim arabaninki ile idare edelim bari... ;D

Ne megolaman bir adam oldum yaaa..... ;D ;D ;D

Arb.jpg

hekimoğlu isminin ne olduğunu bilmediğim için nick le hitabettim 18500 aldım aracımı ve bence baya da kelepire geldi çünkü temiz araçlar 20000 başlıyo neredeyse..ergun arabanda çok güzelmiş kazasız belasız kullan işallah ve kim bu resimlerini koymayan aracının seni böyle megoloman yapan anlamadım :D bide resimde lastiklerin dikkatimi çekti arazi lastiği galiba asfaltta memnunmusun bende lastik bakıyorum aslında ve markası ebadı ne seninde çok başını şişirdim ama idare et artık ;D

ssbman' Alıntı:
Birsürü uğraştım koltuğu açmak için . Deri tutacak sanırım tam çekmeiyor ve açılmıyordu . Sonra canım yanarak elimi soktum ve dili çekip açtım :smiley: Ve Ampfi yerinde duruyor . İki yanında vidalanmış ortaya yakın konumda . Bu görüntüye baya sevindim ;D . Şimdi şu çalışmayan hoparlör konusunu çözüp mp3 imkanı olan bir cd player ayarlamak :smiley:

Yalnız bu amfinin teknik özellikleri nedir ? Mesela woofer bağlamamız mümkün olur mu ? İnternette bulamadım teknik detaylarını ...

anfisi amerikan anfi oldugu için kuvvetli dir fakat profesyonel bir yere götürmen lazım yani anfiyi köprüleyip basa baglamalı yoksa yakar anfiyi ve teybi iyi secmen lazım anfiyi beslemeli kapıdaki midler ve 1000 watt jbl gt4 kaldırır he eger fazla tesisat koyacagım diyosan 1 anfi daha al mesela kapıdaki midleri bagla bir anfiye ikinci anfiyede bası ve diger koyacagın kolon mid veya artık ne koymak istersen onu koy (kendi capımızda tesisatcıyız) ;D :D

ergun aracın çok güzel kazasız belasız günler inşallah..lastiklerini merak ettim..müsait olduğun birgün görüşsek diyorum..ben beylikdüzündeyim sende avcılardasın sanırım...

bu arada güncel bir bilgiyi tekrar vereyim arkadaşlar...
50 ytl lik gaz ile 165 km yaptım son 3 günde..

ehhh iyi yakmıs aracın yanlıs hesaplamadıysam 300 krs yakmıs buda fena bi rakam degil bundan iyisi samda kayısı :D ; D

ssbman' Alıntı:

Barış selamlar,

Radyo ile ilgili bir bilgi ararken internetten 96 model 5.2'nin servis manuelini buldum. Orada resimlerle anlatılıyor nerenin nasıl sökülebileceğini. İstersen sen de arattır, eğer bulamazsan dakaltan@gmail.com (msn ve mail adresim) Sana mail ile gönderebilirim.

Edit: Barış tekrar kontrol ettim de dosya mail ile yollanamayacak kadar büyük ancak şu adresten indirebilirsin;

http://pdftown.com/Jeep-Grand-Cherokee-1996-Service-Manual.html

dakaltan' Alıntı:
Barış selamlar,

Radyo ile ilgili bir bilgi ararken internetten 96 model 5.2'nin servis manuelini buldum. Orada resimlerle anlatılıyor nerenin nasıl sökülebileceğini. İstersen sen de arattır, eğer bulamazsan dakaltan@gmail.com (msn ve mail adresim) Sana mail ile gönderebilirim.

Edit: Barış tekrar kontrol ettim de dosya mail ile yollanamayacak kadar büyük ancak şu adresten indirebilirsin;

http://pdftown.com/Jeep-Grand-Cherokee-1996-Service-Manual.html
,
zj cherokee nin manueli fişek olur ya fişek 5 saniyede 160 yapar :D ;D

LT31X10,5R15 109Q Goodyear Wrangler MT/R

Kullanım: Asvalt / Arazi 20/80 %
Kullanılabilinir jant: 7,0-9,0 Zoll
Lastik genişliği: 268 mm
Lastik çapı: 775 mm
Dönüm mesafesi: 2345 mm
Taşıma gücü: 1030 kg
Max hız: 160 km/h
Profil derinliği: 15 mm

Arazi şartları için tasarlanmıştır.
Wrangler MT/R ile Mart 2005’de 6358 m yüksekliğe çıkan arazi aracı (tabiki JEEP) ile dünya rekoru kırılmıştır.
Extrem yapısı nedeni ile zorlu şartların lastiğidir.
Spezial Profili yüksek ölçüde Traktıon ve kontrol sağlar.
Yanaklardaki Dura- Wall-Teknolojisi ile yırtılmayı önleyen MT/R WRANGLER zorlu arazide ideal bir partnerdir.

3 inç yükseltme kiti iel yükseltmek şart. Yoksa sığmaz.
Ayrıca 3 cm.lık flanjlarda gereklidir.
Fiyatı geçen sene 280 YTL idi.
İnfo: Atatürk San.Sıt.
kardeşler Good-Year bayii.
Ercan.

Selamımı söylersiniz.

serkann' Alıntı:
ergun aracın çok güzel kazasız belasız günler inşallah..lastiklerini merak ettim..müsait olduğun birgün görüşsek diyorum..ben beylikdüzündeyim sende avcılardasın sanırım...

bu arada güncel bir bilgiyi tekrar vereyim arkadaşlar...
50 ytl lik gaz ile 165 km yaptım son 3 günde..

GOOMTR_d.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR