Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sobalye Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,442
Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

Yaşasın....!!!! bir arkadaşımız daha Grand Cherokee keyfini yaşayacak artık doya doya. Teslim aldığın gün arabanı çalıştır, sonra aşağı in ve arkaya git. Eksoza şöyle bir kulağını uzat.... Hayatında duyabileceğin en güzel melodiyi duyacaksın. " İşte sekiz silindir 5.2'in sesi bu" diğer sesler sadece bu sesi kopyalamak ister...! Sonra üstündeyken boşta biraz kesik kesik ama kuvvetli devirde ara gazlar ver arabana. "bak nasılda o heybetli motor arabayı sallayacak"
Her konuda yardımcı ve aydınlatıcı olmaya çalışırım. 10 senedir 95 ZJ 5.2 kullanıyorum. Bir hayli tecrübe kazandım.

Tekrar keyifler...!!

Etiketler

arkadaşlar süpersiniz hoş geldin demeniz bile bi muhteşem:smiley:)))))
mehmet kardeşim bahsettiğin araç biz gittiğimizde verilmişti ama para kanusunda bi sıkıntı vardı alan kişiyle galeri arasında ve görebileceğimizi söylediler ama araç ya silivri yada tekirdağdaydı ve açıkcası benim arabaya sulanan başka müşterilerdeherkes vardı bende zaten renginden dolayı siyahı istiyodum :smiley:))buda işin tuzu biberi olduu!!! bu arada aracımı begendiğine çok sevindim :smiley:)))))))))))))))))))))))))))))))
mehmet kardeşim sanada çok teşekkürler meledi konusunda son derece haklısın ben zaten bide şansa müzisyenim:smiley:)) size o melodinin notalarını bile verebilirim okadar mükemmel yani:smiley:)))))

Bugün 97 model 5.2 görmeye gittim , çok beğendim , problemsiz ve çok temiz bir araba. Fiyatı biraz piyasanın üstünde ama alacağım galiba , para durumunu ayarlayabileceğimi umuyorum , birkaç gün içinde kesinleşir. Ergun Bey motor sesi konusunu çok güzel anlatmışsınız , gerçekten sese doyum olmuyor , hızlanmalarda gazı sonuna kadar bastığınızda motorun zorlanmadığı hissediliyor , motor uğultusunun güzelliğini tarif edecek kelime bulamıyorum.

ergun kardeşim ismde hata yapmışım kusura bakma meledi konusunda bence herkes hem fikir seninle :smiley:)))))))))))))))))))))

Arkadaşlar bu dizelleri neden sevmiyorsunuz 96 model, 2.5 dizel, 18000 lira, xj kasa, vergi düşük, yakıt düşük, model yüksek, hangi masrafı çok olur acaba periyodik bakımdanmı bahsediyorsunuz?

hazanfer' Alıntı:
Arkadaşlar bu dizelleri neden sevmiyorsunuz 96 model, 2.5 dizel, 18000 lira, xj kasa, vergi düşük, yakıt düşük, model yüksek, hangi masrafı çok olur acaba periyodik bakımdanmı bahsediyorsunuz?
Araç Türkiyede az olduğundan motor yedek parçasının bulunmasında zorluklarla karşılaşılıyor diye biliyorum.

arkadaşlar benim kara oğlan bu yandaki resimdeki büyük resmi nasıl koyacagımı çözemedim ama ona salı günü kavuşacağım için internetteki resmini koydum ama en kısa zamanda çamur içindeki resmini koymak istiyorum :smiley:)))))))
hazenfer!! inan sanada faydalı olmak isterdim ama en az senin kadar bu konularda şu an bilgisizim ama önceki sayfalardan anladığım kadarıyla masraflarının benzinli araçlara oranla birhayli maliyetli olması böylebi olayı ben kendi dizel bir aracımda yaşamıştım sahte mazottan motor yaktım ve ıspatta edemedim faturası olmadığı için aldığım yerden mazotu .tatilde ve kuşadasındaydım araç izmire çekildi ve orada yetkili serviste yapıldı motoru komple motor geldi sandık olarak 2006 senesinde 9 milyara maloldu bana ve bidahamı dizel aslaaaaa benim için ki bu araçlarda maliyet çok daha fazla olacaktır bence :smiley:)

Hileli akaryakıt nedeniyle benim de başıma bir iş gelmişti , benim arabam benzinliydi , o güne kadar sürekli aynı yerden benzin almama rağmen , tesadüf tanka su kattıkları güne denk gelmişim :smiley: istasyondan çıkmadan araba yığıldı kaldı olduğu yere. Çekiciyle servise götürdüm , depoyu komple söküp boşalttılar , depodan çıkan benzini bir bidona doldurup istasyona hediye etmek üzere bagaja koydum. Önce kabul etmediler tabi , sulu benzini kendilerinden almadığımı iddia ettiler ama sonunda bir şekilde zararımı karşılamayı kabul ettirdim. Bu arada benzin pompası vs. bazı masraflar çıktı ama motor değiştirecek kadar değildi tabi , 450 civarı fatura çıktı. Her türlü akaryakıtta türlü oyunlar hileler olabiliyor fakat dizelle oynamak daha kolay galiba , daha çok hile yolu var sanırım.

mazotlu arabanın dezavantajları ilk olarak sesi :D masrafı agırdır bg yönünden düşüktür avantajları ise tork yönünden kuvvetli ve hava filtresine kadar suya girsen bişi olmaz (biz off roadcular için) :D
benzinli motor ise her yönden avantajlı cokmu yakıyor L P G :D :smiley:

Agbi zamanında dizelde benzinin yarı parası idi baktılarki dizel arabalar ucuzladı herkez dizel alıyor hooooop dizel yakıtın fiyatı çıktı benzinin yanına :smiley: bu devlet bu gidişle yakında LPG'yi de benzinle aynı yapar ben ondan korkuyorum o zaman 5.2 zj'ler falan harbi elimizde patlar evin önüne aksesuar yaparız jeep'im var ama sürmüyorum eskimesin kıyamıyorum falan :smiley: :smiley: :smiley: ....

mehmet kardeş bugün aracımın satış evraklrı için uğradım 97 model bır zj var araç silivrideymış çokta temiz sen sormuştun galiba aracı bi telefon aç göruş istersen belki beğenirsin aracı GÜNDOĞDU OTOMATİV Şaban bey 0216 302 48 91

Çok teşekkürler , açtım görüştüm , cumaya görmeye gidebileceğim galiba.. sağol.

arkadaşlar merhaba sonunda arabamı aldım felaket keyifli bir araç kısacası mükemmel ama size bir kaç soru sorucam inanın ben birtürlü çözemedim:smiley:)
1. orta dikiz aynasında aynanın alt çıtasında bir düğme var şeffaf basınca yeşil bir ışık yanıyor bu düğme ne işe yarıyor?
2. arazi vitesini nasıl kullanıcam ağır arazi geçişlerinde ?
3.araçta gece park ettikten sonra yol takibi varmı benimki yanıyo sonra sönüyo ama bunu her far açıkken yapmıyor acaba belli bir özelliğimi var bunu takip için nelere dikkat etmem gerekiyor.
4. gösterge deki yağ basıncının normalde kaçta olması gerekiyor ?
şuana merak edip çözemediklerim bunlar ama daha muhakkak sorularım olacaktır şimdiden teşekkürler:smiley:

1- O düğmeye bastığında yan koltuktaki yolcuyu koltuğu ile birlikte tavandan dışarı fırlatırsın..:smiley:))
O düğme dikiz aynasının ışığa duyarlı sesörümü devreye sokar. Yanı o ışık basılı haldeyken arkadan gelen far ışıkları aynada koyulaşır.
2- Bana düşmez, üstadlara haval... " sonra bana deme abii şansıman neden düştüüüü???"
3- Valla bizim 94'lerde yok sadece ışığa duyarlı sensör var, bilgim yok.
4- 14-16 arasında normaldir. (en azından benimki hep oralarda dolaşıyor ve araba 10 senedir hala çalışıyor:smiley:)

Follow me home şöyle çalışıyor, eğer kontağı kapattıktan sonra farları kapatırsan, birkaç dakika boyunca farlar açık kalıyor, eve giderken önün aydınlansın diye. Ama önce farları kapatıp sonra kontağı kapatırsan, böyle bir şey olmuyor

Hayırlı olsun hocam ,

Güle güle , güzel günlerde kullanmanı dilerim . Bende birkaç gün önce burdaki arkadaşlarında bilgilendirmeleriyle GC 4.0 V6 aracımı aldım . Gayet memnunum şuan LPG servisinde :smiley:

Bu arada Beatrix 94 benim araçta ama bu far sensörü nasıl çalışıyor . Sanırım sensör göğüs üstündeki ıgrarlın ortasında ki . Ama üstünde ki koyu renk plastik düşmüş . Bişeyler ayarlamak lazım ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR