Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sobalye Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,442
Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

ates' Alıntı:
arkadaşlar merhaba sonunda arabamı aldım felaket keyifli bir araç kısacası mükemmel ama size bir kaç soru sorucam inanın ben birtürlü çözemedim:smiley:)
1. orta dikiz aynasında aynanın alt çıtasında bir düğme var şeffaf basınca yeşil bir ışık yanıyor bu düğme ne işe yarıyor?
2. arazi vitesini nasıl kullanıcam ağır arazi geçişlerinde ?
3.araçta gece park ettikten sonra yol takibi varmı benimki yanıyo sonra sönüyo ama bunu her far açıkken yapmıyor acaba belli bir özelliğimi var bunu takip için nelere dikkat etmem gerekiyor.
4. gösterge deki yağ basıncının normalde kaçta olması gerekiyor ?
şuana merak edip çözemediklerim bunlar ama daha muhakkak sorularım olacaktır şimdiden teşekkürler:smiley:

öncelikle hayırlı olsun allah kaza bela vermesin bol camurlu günler geçirsin diye dua edelim
''beatrix''ergun abimiz cvp vermiş zaten ama eklemek istedigim bu araclarda bir özellik vardır dikkat edin aracın park far lambalarını cevirdiginiz tarafın zıttında bir kademe daha var yani solda bir kademe var o kademe aracın alarmını (kilidini)açtıgınızda farların yanmasını ve stop ettiginizde 1 dakika kadar yanmasını saglar kendiliginden söner dügme söyledigim kademede olabilir
araziye geçirirken benim önerim aracın vitesini ''N'' bosa getirin ve kolu assagı cekin aracınız 4x4 lowda olacak tekrar 4x4 hıgh getirmek için ayrı sekil bu sefer kolu yukarı götürün tabiki zor arazi kosullarında vitesi ''1 veya 2'' kademesine getirmenizi öneririm çünkü bu kademelerde arac düşük viteste oldugu için yere kuvveti daha iyi iletecektir tekrar hayırlı olsun
biz her zaman burdayız :D

Etiketler

sağolun birçok şeyi çözdüm ama ben bir sorumu tam anlatamamışım 4. olanı yağ göstergesinden kastım aracın km takometre aku hararet göstergelerinin olduğu yer yani konsoldaki gösterge tablosundaki yağ basıncı herhalde oradaki yağ göstergesinin kaçta olması lağzım onu bilmiyorum kaçta durması normaldir yada durmalıdır en az seviye olarak ve lpg de 60 lt tankla 198 km yol yaprım şehir içi yani 100 ytl ye doldu ortalama 50 kuruş yaktı lpgde bu normalmidir çünkü ayarları bugün tam olarak yapıldı atikerde yanlız bugün bana kabus yaşattı arabam silkeliye silkeliye bi hal oldu 80 km sürattan yukarıya çıkamadım çok citti şekilde korktum servise gitiim lpg de gazla alakalıymış opetten almıştım bitirene kadar canım çıktı aracımda mahfoldu BP den aldım araç tamammen düzeldi sizinde haberiniz olmasını istedim belki aynı sorunu sizlerdende yaşıyan olmuştur o anda ne yapmalıyım aynı sorunu yaşarsam genel olarak nereden gaz almalıyım istasyon olarak :smiley:)

ates' Alıntı:
sağolun birçok şeyi çözdüm ama ben bir sorumu tam anlatamamışım 4. olanı yağ göstergesinden kastım aracın km takometre aku hararet göstergelerinin olduğu yer yani konsoldaki gösterge tablosundaki yağ basıncı herhalde oradaki yağ göstergesinin kaçta olması lağzım onu bilmiyorum kaçta durması normaldir yada durmalıdır en az seviye olarak ve lpg de 60 lt tankla 198 km yol yaprım şehir içi yani 100 ytl ye doldu ortalama 50 kuruş yaktı lpgde bu normalmidir çünkü ayarları bugün tam olarak yapıldı atikerde yanlız bugün bana kabus yaşattı arabam silkeliye silkeliye bi hal oldu 80 km sürattan yukarıya çıkamadım çok citti şekilde korktum servise gitiim lpg de gazla alakalıymış opetten almıştım bitirene kadar canım çıktı aracımda mahfoldu BP den aldım araç tamammen düzeldi sizinde haberiniz olmasını istedim belki aynı sorunu sizlerdende yaşıyan olmuştur o anda ne yapmalıyım aynı sorunu yaşarsam genel olarak nereden gaz almalıyım istasyon olarak :smiley:)
önerim her zaman her yerde shell en kalitelisi bp kötü degil fakat aldıgınız benzincide bi şekil olabilir bizim burda bir total var gaz degil cakmak gazı satıyor araba tekleye tekleye bi hal oluyordu ne katıyorsa lpg ye tekleme ondan olabilir ama aracın cok fazla yakıyor gazda önerim 80 geçmeden kullan bide ve kalkıslarda bırakın kendi kalksın siz ilerledikçe gaz verin yani kalkısı arac yapsın yormayın bide böyle deneyin yakıtta fark olacak 80 geçmediginizde yakıt baya farkedecek göreceksiniz kadran göstergerlerine gelince
akü 14ün bir kademe altı yani 13 yada 13.5 benzin göstergesi full :D yag basıncı 45-50 hararette yanlıs hatırlamıyorsam 100 biraz üstünde olmalı diye biliyorum aklıma bu kadarı geldi yanlıs olma ihtimali olabilir ama siz yinede böyle bir deneyin cünkü malum 7 aydır arazi aracım yok unuttum bir çok seyi :D

ates' Alıntı:

Mesela benim arabada far dügmesini tam saga cevirdiginde isiga duyarli olarak hava karardiginda otomatik olarak farlar yaniyor, mesela tünel gecislerinde.

Ben sana yazmistim; yag göstergesi 14- 16 arasi normaldir.

Gaz olayindaki probleme pek anlam veremedim, Opet Eurogaz satar ve hatta özellikle ben yillardir ( 7 seneden beri) Opetten almaya dikkat ederim.

ergun bende göstergede 14 16 diye bir rakam yok o rakam akü şarj göstergesinde var oda 14 sabit duruyo yağ göstergesi 1 ve buçuklu rakamlar şeklinde tamsayılarda rakam var buçuklarda çizgi şeklinde oda bende tam 2 nin üzerinde duruyo onun için tekrar sordum bende senin dediğin gibi bişey yok benim arabada..
birde sende LPG kullanıyosun 5 kuruş normalmi yakıt olarak km de herkes 3.70 lerden bahsediyo ki ben ayarları yeni yaptırdım atikerde birde bana subap yağlayıcı taktırmam gerektiğini söyledi atiker fiyatı 75 lira ama aldığım yer böyle bişeye gerek yok dedi takan atiker bayiside takmamış zaten ne yapiym :-[
ve son sorum aracım kalkarken galiba sol taraftan bir gıcırdama sesi geliyo ileri geri ilk harekette dur kalklarda kimi normal diyo kimi ağır araç metal burkulması diyo böyle bişey varmı gerçekten yoksa servise danışıyımmı :-\
aracımın büyük boy resimleri
[attachment=1]
[attachment=2]

big_11350712_479941_3eaf885.jpg

big_11350712_479941_h8gy252mb.jpg

aracın cok güzel boyası mükemmel bilmem dedigimi denedinmi 80 km altında seyahat et geçme yani bak düşecek yakıt bide gazda aracına sibop yaglayıcı felan gerek yok ve aracının hava filtresi performansmı orjinal mi ondanda yapar rahat hava alması lazım bu tip aracların gıcırdamaya gelincede her cherokee de inanmazsanız getirin aracınızı yapayım sesi :D :smiley: abartısız hepsinde yapar bu sesi frene basıp az bişi bıraktıgında yani arac yavasca yolalırken gıcırdar bu genellikle balatadan olur bitmesinden degil sadece disk üzerine sürtünmesi ile alakalı bir sorun teskil etmez engellemek için aracın frenine yumusak basıp bırakın

aslında vergisi az olsa ben 5.9 seviyorum ama 98 oldugu için sadece güncel yıllık vergisi 5641 ytl en sevdigim aracım pişman olarak sattım 95 model grand cherokee limited (american versiyon) normal cherokee ek olarak orjinal elektrikli sanruuf cd-radyo-kaset çalar teyp arka cam kaldırma plakadan 96 modelin özelligi 16 yeni model jantları basamak önde bar ve 2 adet büyük projektör 23000 ytlye satmıstım aracı :(

ömer_20' Alıntı:
aracın cok güzel boyası mükemmel bilmem dedigimi denedinmi 80 km altında seyahat et geçme yani bak düşecek yakıt

Agbi ne yaptın 5.2 litre arabaya binip de 80 km hızla gidilirmi elalem lada nivalar ile bundan süratli gidiyor... ben ilk kasa vitaraları sırf yakıtına göre performansı zayıf diye almıyorum yoksa gül gibi araba bir araç için otoban sürati 120'dir oda alt sınır :smiley:
yoksa nediye deli gibi zj - xj araştırması yapayım 80 km içinmi ?
Birşey sormak istiyorum bu araçların benzinde 90 km/h yakıt tüketimi nedir fabrika verisi olarak elinizde döküman varmı..

ates' Alıntı:
ergun bende göstergede 14 16 diye bir rakam yok o rakam akü şarj göstergesinde var oda 14 sabit duruyo yağ göstergesi 1 ve buçuklu rakamlar şeklinde tamsayılarda rakam var buçuklarda çizgi şeklinde oda bende tam 2 nin üzerinde duruyo onun için tekrar sordum bende senin dediğin gibi bişey yok benim arabada..
birde sende LPG kullanıyosun 5 kuruş normalmi yakıt olarak km de herkes 3.70 lerden bahsediyo ki ben ayarları yeni yaptırdım atikerde birde bana subap yağlayıcı taktırmam gerektiğini söyledi atiker fiyatı 75 lira ama aldığım yer böyle bişeye gerek yok dedi takan atiker bayiside takmamış zaten ne yapiym :-[

Paaarddooonnn...!!! Benim arabada Yag basinci 20 ile 40 arasinda olmali diye belirtiliyor.
Ben 7 senedir LPG kullaniyorum, Yani bu arabalara ilk LPG takanlardanim. Hala sorunsuz calisiyor ve sirali sisteme gecmeyi düsünmüyorum.
Bu kadar zamandir memnun kaldigim sistemin ilk ustalarindan bir tanesi Sinan ustadir. Ve su andada Atiker bayisidir. Yrei Atatürk Sanayi sitesindedir. Telefonunu daha önce vermistim sana. Ben kesinlikle 7 sene icersinde ortalama bir depo LPG (60 litre) ile 300 km. yapiyorum. Sehir icinde üstelik.
bana göre 5 krs bence fazla...!!!
Bence benim ustaya bir danismadan hic bir sey taktirma...!
En azindan bu kadar zamandir ustam bana böyle bir seyden bahsetmedi...!

ve son sorum aracım kalkarken galiba sol taraftan bir gıcırdama sesi geliyo ileri geri ilk harekette dur kalklarda kimi normal diyo kimi ağır araç metal burkulması diyo böyle bişey varmı gerçekten yoksa servise danışıyımmı :-\
aracımın büyük boy resimleri
[attachment=1]
[attachment=2]

bak sonucta bu araba 10 senelik bir araba.
Her duydugun seste huylanirsan vay haline....
Senin zamaninda ayni hatayi ben cok yaptim.
Inan bana bedelini herhalde bir araba parasi daha ödeyerek ödedim.

Sonucta distan nekadar diri ve bakimli görülsede, gözün ulasamadigi bir cok yer görevini hala yapsada yorgun.
Metal burkulmasi tezine bende katiliyorum.

Simdi bir ustaya götersen hemen ellerini sivazlamaya baslar.

Her yeni araba 2-3 sene sonra normal olmayan sesler gelmeye baslar.

Bosver, aldirma....!

hazanfer' Alıntı:
Agbi ne yaptın 5.2 litre arabaya binip de 80 km hızla gidilirmi elalem lada nivalar ile bundan süratli gidiyor... ben ilk kasa vitaraları sırf yakıtına göre performansı zayıf diye almıyorum yoksa gül gibi araba bir araç için otoban sürati 120'dir oda alt sınır :smiley:
yoksa nediye deli gibi zj - xj araştırması yapayım 80 km içinmi ?
Birşey sormak istiyorum bu araçların benzinde 90 km/h yakıt tüketimi nedir fabrika verisi olarak elinizde döküman varmı..

tebrik ediyorum sen hakiki cherokee kullanıcı olursun cherokee biniyosan kaç para yakar diye düşünmeyeceksin benim gibi biniyosan ödeyeceksin kardesim bu kadar :D :smiley:

valla arkadaşlar yakıt benimde umrumda değil ama maliyeti merak ediyorum herkes ayrı bişey söylüyor bendemi yanlış var diyorum 80 km yi geçmedim denemek için 42kr yaktıhesapladım sonra gerçekten çok sıkılıp yapıştırdım gaza ayağımı aslan kükredi bi anda :eek: işte dedim yaaaaaaaaaa 5.2 ve V8 yaniiiiiiiiiiii işte bu kmde 8 kuruş kar etsen 10 kmde yarım litre gaz fazla yakarsın diye hesapladım kendimce :D
ergun gıcırdama sesini çözdüm rot balans yapan firma somunları yanlış takmış JEEP GARAGE servisine gidiyorum 5 dakika uğradım ne var diye güldüler ,çünkü araç dururkende direksiyonu çevirince ses geldiğini farkettim hemen 2 somun yer değişti ve ses anında yok oldu çok keyifli insanlar borcumu sordum abi yolun açık olsun dediler birde arabamın temiz olduğunu her sese kulak asmamam gerektiğini söyleyip hafif tebessüm ettiler :D ben fazla dinliyorum galiba her sesi ;D ve subap yağlayıcıyıda kimse taktırmamışsa taktırmıyorum ozaman :mad: yinede bilgiler için teşekkürler iyiki bu aracı almışım çünkü çoooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkk keyifli hatta mükemmel ::smiley:........

yaaaaaaa arkadaşlar çok komik bişey söyliycem inanın sizde gülüceksiniz :D :D :D :D :D
annem 53 yaşında ve bu akşam ailecek beraber yemeğe gittik .öyle arabadan falanda anlamaz ama zamanında şoför olarak araçla takla atmışlığı bile vardır dağ yolunda!!!
arabayı kullanırken bi ara baya yüklendim gaza ,her zaman yavaş git oğlum diyen kadın bişey söyliymmi dedi bunun motor sesi hani woorrrnnnn yapıyo ya dedi bayılıyorum sesine dedi ben koptum bi anda :D :D :D bak bas birdaha gaza sende duy dedi ,sanki aslan kükrüyo yaaaa nekadar enteresan dedi sonrada koptu arabada kahkaha ;D bi anda bozuldu annem ,dalga geçiyoruz diyeee bize kızıp aaaaaaaaaaa ben duyduğumu söylüyorum yalanmı söyliym, git ozaman eksozunmu patlak neyin bozuksa yaptır dedi gezme bozuk arabayla ses geliyo işte dedi ;) ben motorun gücünden bahsedincede keyfi yerine geldi ,eeeeeeee sizin kadar müzikten annamasakta müzisyen anasıyız duyarız evel allah diyip eve kadar öldürdü bizi gülmekten ;D
yani kısacası 5.2 ne yaşa ne başa bakıyo herşeyi ama herşeyi muhteşemmmmmmmm annem bile onayladı ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley: ::smiley:

ates' Alıntı:
valla arkadaşlar yakıt benimde umrumda değil ama maliyeti merak ediyorum herkes ayrı bişey söylüyor bendemi yanlış var diyorum 80 km yi geçmedim denemek için 42kr yaktıhesapladım sonra gerçekten çok sıkılıp yapıştırdım gaza ayağımı aslan kükredi bi anda :eek: işte dedim yaaaaaaaaaa 5.2 ve V8 yaniiiiiiiiiiii işte bu kmde 8 kuruş kar etsen 10 kmde yarım litre gaz fazla yakarsın diye hesapladım kendimce :D
ergun gıcırdama sesini çözdüm rot balans yapan firma somunları yanlış takmış JEEP GARAGE servisine gidiyorum 5 dakika uğradım ne var diye güldüler ,çünkü araç dururkende direksiyonu çevirince ses geldiğini farkettim hemen 2 somun yer değişti ve ses anında yok oldu çok keyifli insanlar borcumu sordum abi yolun açık olsun dediler birde arabamın temiz olduğunu her sese kulak asmamam gerektiğini söyleyip hafif tebessüm ettiler :D ben fazla dinliyorum galiba her sesi ;D ve subap yağlayıcıyıda kimse taktırmamışsa taktırmıyorum ozaman :mad: yinede bilgiler için teşekkürler iyiki bu aracı almışım çünkü çoooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkk keyifli hatta mükemmel ::smiley:........

bi tur versene.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR