Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sobalye Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,438
Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Lütfen Yardım

Haklısın Serkanım , üstüste de koysan altalta da koysan aynı şey değil. Ama forumlarda Suzukiler için hemen hemen hiç olumsuz şey okumadım , kullanıcı dostu , sorunsuz olduğu yazılmış hep. Al , kullan , mutlu ol arabası demişler. Japon arabalarının ekonomik olma özelliği nedeniyle Amerikan otomobil üreticilerini bile zora soktuğu söyleniyor. Doğru konforlu japon otomobili hangi kategoriye bakarsan bak çok üstlere çıkmazsan göremiyorsun ama Toyota Mazda Honda Suzuki gibi Japonları kullananlar da tutkunu olabiliyorlar , marka değiştirmeyi pek düşünmüyorlar galiba.

Etiketler

araba işi tamamen zevk ile alakalıdır.suziki için söylenen herşey doğru.hepsine katılıyorum hatta cherokeeden önce vitara aldım ama birgün kullanıp geri götürdüm.bana göre değildi.hee birgün v8 i yapılır üstelik cherokee kadarda konforlu olur tamam..ama dediğim gibi araba tamamen zevk işidir..ben sorunsuz vitaraya binmektense biraz masraf çıkaracak cherokeeyi tercih ettim şuan biniyorum ve çok iyi bir karar verdiğimi gördüm dün arazide teste gittiğimde.standart haliyle üstelik asfalt lastikleriyle vitaranın yükseltilmiş şekilde geçemeyeceği yerlerden hoplaya zıplaya geçtim üstelik acemiyim offroad da..araç resmen diyorki.beni burda test ederek hakaret ettiğinin farkındamısın :D:D

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Sevgili hazanfer burda bence en onemlı soru attıgın tas urkuttugun kurbagaya degecekmı?? Simdi farz etkı aldın 96 model 5.2 olsun fıyatıda 15 bin.gıttın motor aldın dısardan 2 bin de o olsun.kasaya oturtulması,gereklı ayarlar ve bırkac degısecek parcalarla 500 ytl.e bir de bunun kayıt ettırılmesı ve yenıden ruhsat cıkartılması var.var sen dusun masrafları.yanında ugrastıgında cabası.sen bence temız 97 model lpg lı bır gc 5.2 bul emın ol dızelden uyguna gelır yakıtın ve daha yenı bır aracın olur.zaten vergısıde 800 ytl 6 aylık.hem V8 sesindende mahrum kalmazsın;)

bi dakka sizin söylediginiz motor atma imkansız
yeni yasa ile motor atmak kesinlikle yasak ruhsata işletemezsiniz

benim teklifim al bi 94 cherokee (4 teker disk abs beygir gücü yüksek [285 bg sanırım])1 sene 2000 ytl öde 2009 sonunda vergisi zamla beraber 850-950 ytl olur sıralı sistem lpg (lpg 220-320 ykrs) 3 ınc yükseltme kit uygulaması yaparsın sana kalmıs dişli lastikleri bindirirsin vincide koydunmu seni agaca bile asar ben bi arac alsam size güzel bi zevk yasatıcam hiç agaca arac astınızmı cok zevkli oluyor önü kalkıyor ucak gibi :D neyse konuyu dagıtmayalım benim fikrim bu he eger ki mazotlu alacam hırhırhır kamyon sesini seviyorum diyosan  o zaman sana kalmıs git toyota hilux al yada xj mazotlu al bi dipnot mazotlu aracın masrafına girdinmi bilmem ama benzinliden 2 kat daha fazla masraflı :D

sonuca gelirsek hersey sana kalmıs sen ne dersen o olur biz sana yardımcı olabildiysek ne mutlu

Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

sobalye' Alıntı:
valla öyle orjinal yani öyle motor şanzıman değişme falan da yok keşke 2 çeker özelliği de olsa ama malesef yok
bu arada bu araçta arka lambalar ikaz veriyor sürekli ama hepsi faal durumda acaba watt değerleri tutmama gibi bir nedenden kaynaklanıyo olabilirmi yada başka bir nedeni varmıdır

ikaz vermesinin nedeni plaka lambasındaki ampuller olabilir

Arkadaşlar hep 5.2 lerden konuşuluyor 5.9 için ne diyorsunuz. Sanırım daha donanımlılar. Ayrıca 245 Hp güçleri var ve vergi dilimleri aynı. Acaba yakıt konusunda çok mu fark var. Yada daha mı masralı motor parçaları. Bilgisi olan var mı?

5.9 ların daha güçlü oldukları muhakkak. Bence artısı var eksiği yok. V8 in homurtulu keyfini çıkarırsınız :smiley:

Donanımsal olarak ufak tefek seylerden baska(jant,kaput gibi) bi farkı yok.yakıt olarakta dogal olarak bıkac lıtre fazla.ama ne yalan soyleyım ben kendım jeep ararken bi 5.9 bulmustum simsiyah cok saglam bir makıneydı hatta sahıbıyle cumartesı konustuk pazartesı gelırım dedım adamın bırı gelmıs pazar gunu yuklu bır kapora bırakmıs almıs jeepı:smiley: hayırlısı ıste ne dıyelım ama gercekten cok deli makına 5.9,video sıtelerınde de goruyorum adamlar kalkıslarda ucup gıdıyolar.unutmadan araç 245 bg...

Tavanda arkada garip bir kolon sistemi dikkatimi çekti 5,9 larda. Tiviter ve 16 cm bas kolonlar var :smiley: birde kaputta ızgaralar filan var. dediğiniz gibi jantlar da farklı ama temizini bulmak biraz zaman alıcak gibi...

Arkadaşlar bu vergi olayı nasıl oluyor hani 16 yaşında 4.0 litre aracın kanuni vergisi 657 lira ya şu meşur kaskodan kaynaklı vergi indiriminden yararlanırsak 3.5 litre'nin vergisi olan 460 lirayı mı ödeyeceğiz?
Bu bir alt dilim terimi neyi ifade ediyor, aynı motorun bir eski yaş dilimi mi yoksa o motorun aynı yaştaki bir küçük motorunun vergisimi oluyor?

hazanfer' Alıntı:
Arkadaşlar bu vergi olayı nasıl oluyor hani 16 yaşında 4.0 litre aracın kanuni vergisi 657 lira ya şu meşur kaskodan kaynaklı vergi indiriminden yararlanırsak 3.5 litre'nin vergisi olan 460 lirayı mı ödeyeceğiz?
Bu bir alt dilim terimi neyi ifade ediyor, aynı motorun bir eski yaş dilimi mi yoksa o motorun aynı yaştaki bir küçük motorunun vergisimi oluyor?
hayır bir al dilimin vergisini ödemiyorsun kasko indirimini sen ölçemezsin yani vergi dairesi karar veriyor ama genellikle fiyata baglı olarak 200-800 ytl indirim alıyorsun ya bu işin aslı söyle aracın kaç para 14000 ytl ama kasko listesinde 20000ytl yazıyor örnegin sen gidiyosun vergi dairesine diyorsunki kardesim benim aracım 14000 ytl vergi daireside heee diyor dur sana vergide indirim yapalım diyor sen az para ödüyorsun

hekimoglu' Alıntı:
Arkadaşlar hep 5.2 lerden konuşuluyor 5.9 için ne diyorsunuz. Sanırım daha donanımlılar. Ayrıca 245 Hp güçleri var ve vergi dilimleri aynı. Acaba yakıt konusunda çok mu fark var. Yada daha mı masralı motor parçaları. Bilgisi olan var mı?
simdi 5.2 ile 5.9 arasında bir adet fiat bis motoru fark var yani yakıtta aynı olmasını bekleme ama sen yakıtta bişi olmaz diyorsan olur ama bir kötü avantajda 5.9 olan motorlar genellikle 98 model olur yani vergisi güncel 5641 ytl zam hariç zamla beraber 5850-6000 ytl arası olur indirimde umutlanma

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/kasko2008/CHRYSLER.html?sayfa=fileadmin%2Fkasko2008%2FCHRYSLER.html&test=Sonu%E7lar
dikkatli bak fiyat 30000 ytl kaskoda gerçektede 22000-29000 ytl arası yani eger pahalı alırsan vergiyi 6000 ytl ödersin hemde 5 sene boyunca düşün tasın

ben hep üsteliyorum 94 model 5.2 al devam :D

Ömer cevap için teşekkür,
yani tamamen vergi dairesinin değerlerine bağlı bir indirim söz konusu.
Peki 4.0 xj ve zj kasa alt yapısı aynı deniyor yani kaporta dışında bir fark yok anlaşılan o zaman kare kasa (sanırım bunlar xj olanı dimi) yerine, daha çok olan zj (hani daha konforlu olanı) ondan alsak kaporta konusunda ve iç aksam konusunda daha rahat ederiz gibi geliyor haksızmıyım yada soru soralım cherokee alacaklar sorunsuz bir şekilde kullanmak için hangi kasayı ve motoru seçmeli? burda sorunsuzdan amacım daha az masraf yani gider demek. ;D ;D ;D

Arkadaşlar vergiyle ilgili şu konuya bakmanızda fayda var:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8270.msg39454#msg39454

hazanfer' Alıntı:
Ömer cevap için teşekkür,
yani tamamen vergi dairesinin değerlerine bağlı bir indirim söz konusu.
Peki 4.0 xj ve zj kasa alt yapısı aynı deniyor yani kaporta dışında bir fark yok anlaşılan o zaman kare kasa (sanırım bunlar xj olanı dimi) yerine, daha çok olan zj (hani daha konforlu olanı) ondan alsak kaporta konusunda ve iç aksam konusunda daha rahat ederiz gibi geliyor haksızmıyım yada soru soralım cherokee alacaklar sorunsuz bir şekilde kullanmak için hangi kasayı ve motoru seçmeli? burda sorunsuzdan amacım daha az masraf yani gider demek. ;D ;D ;D
benim bildigim xj kasa konfor yönünden daha pasif ama altyapı derken tabiki saseler ve motor alt yapısı benzeyebilir sonucta aynı marka ama zj konforlu benim tercihim zj kasa 5.2 motor masraf söz konusu olursa rahatlıgı bi kenara atacaksan 4.0 zj ama güç olarak (hız asfalt)5.2 düşük ya 5.2 5.9 4.0 bunlar masrafsız ama nasıl senin kullanmana baglı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR