Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sobalye Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,442

Etiketler

Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Lütfen Yardım

ya cherokee lerin vergi işi biraz degişik normalde 16 yas yukarısı(1993) motorda 4001+ üzeri oldugu için vergisi 986 ytl fakat kasko bedelinden aracın fiyatının düşük oldugunu gösteriyorsun ve arada nerden baksan 200 ytl fark oluyor mesela 12-15 yas(1994-1997) 4001+ motor olursa güncel vergi 2538 ytl kasko bedelinden fark oldugu için indirim yaptırıyorsun 2000-2300 ytl ödüyorsun benim önerim eger vergi farketmez dersen 97 al derim ama vergi önemli dersen 93 veya 1 sene yüksek ödersin 94 alırsın sana kalmıs

93-98 bu modellerdeki standartlar
93 kampana arka teker ve teyp farklı
94 4 teker disk
95 amerikan olanlarda sunroof cd-radıo-kasetçalar lı teyp
96 sunroof cift airbag diraksiyon ve ön panel degişik arka cam ayrı bagaj ayrı açılıyor
97 96 modelden farkı sadece ön camurluktaki sinyal degişiyor :D
98 motor 5.9 oluyor ve 97 aynı özellikler
tabiki her model ve özellik degiştikçe beygir gücü artıyor yani 93 ve 97 aynı beygir gücünde degil

http://www.sahibinden.com/lpg_li_orjinal_grand_cherokeeWQQaXQQ11183372WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/cok_acil_1_haftaligina_bu_fiyat_93_chrysler_limited_5_2_v8WQQaXQQ9006303WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_jeep_grand_cherokeeWQQaXQQ10539342WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/lpg_li_satilik_5_2l_grand_cherokee_WQQaXQQ11301825WQQpXQQdisplayitem

örnekleri gibi

Ynt: Grand Cherokee Almak İstiyorum, Yardım !...

25 bin dolar diyor doktor off road doktoru galiba arabayı ameliyat etmiş arazide bakmış hasta ölecek:smiley: Araziye girmiş arabayı iyi bilirim benimkileri hurda fiyatına vermiştim:smiley: Ben bayanden makam arabası arıyayım:smiley:
4.0 lar sitede okuduğum teknik bilgiler ışığında daha iyi gibi duruyor. bunların da country ve grand gibi çeşitleri var. Difransiyel kilidi hangilerinde vardır ya da hangileri daha iyi arazi aracıdır. Sitede çok güzel bigiler var ancak benim gibi jeep ile ilgilenmeye başlayan karıştırıyor. Hangi markada hangi tür çekiş sistemi vardı, hangi sistem difransiyel kilidine gerek duyurmuyordu ve bu hangi modellerde vardı karıştırdım. Daha doğrusu o difransiyel kilidi hangi modelde onu bulamadım. Bu araç sahipleri genellikle asfalt jipi olarak kullanmışlar. Bu işimize gelir tabii ama adam aracının özelliklerini bilmiyor. Sorduklarıma o da nedir diyor. Çok ilginç telefon konuşmaları yaptım emin olun kayıt etsem hayret ederdiniz. Aracının 4x4 olduğunu bilmeyenler hangi tür çekiş sistemi olduğunu bilmeyenler var. Ben de bilmiyorum ama benim bir düşüncem var. "Arazide araba çok önemlidir ancak sürücünün aracını tanıması kadar önemli hiç bir şey yoktur" Düz yolda bile bir çok kaza arabasını tanımadığı, yapabileceklerini bilmediği için kaza yapmıyor mu genellikle insanlar? Bu yüzden korkum arabayı aldıktan sonra yine bu sitede araç sorup alıp hemen haftasına satmaya karar veren arkadaşımız gibi olmak. Yani belki de yeteneklerini beğenmeyip arabadan soğumak.

aracın sahibi benim ;) ilan satmak için verilmedi...
ben aracı satmadığımı inat söylememe rağmen 2-3 kişi israr edince ilan attım...
zaten o parayı etmeyeceğini bende biliyorum ama veren olursa düşünürüm ;)

Tahmin ettim zaten bir şeyler yaparım demiştiniz:smiley: Güle güle kullanın satacağınız zaman haber verin almayalım:smiley: Alınabilecek en iyi arazi aracı asfaltta kullanılmış olandır. Biz alıp arazide harcamalıyız:smiley:

Anlaşılan 96 modeller 16 yaşına düşünce 4.0 motor olanlarında alacağım ben o zamana kadar bekleme lazım yada aklıma şu geliyor şimdi 96 model 5.2 motor alsam sonra onun motorunu şu defenderlerde çokca kullanılan meşur ford puma diye geçem transit motoru ile takas yapsam nasıl olur hem vergi düşer hem yakıt tüketimi 2.5 dizel diye :smiley: yoksa yine hayalmi kuruyorum olmazmı kanunen veya teknik olarak bir kısıtlama varmı ?
Ahhh ah bi 4x4 sahibi olamadan gidersem buralardan yazık olacak valla :smiley: :D ;D

bak bunlar da mazotlu

http://www.sahibinden.com/arac_temiz_olup_motor_sifir_orjinal_kendi_dizel_motorudurWQQaXQQ5859763WQQpXQQdisplayitem&keyword=dizel%20cherokee

http://www.sahibinden.com/mercedes_560_sec_ve_bmw_7_class_la_takas_ulurrrrWQQaXQQ7923249WQQpXQQdisplayitem

Ömer bey ben Ford'un dizel motorunu parça sorunu olmaz diye düşünmüştüm, sizin örneklerinizden piyasada çok az var sorun yaratmazmı acaba motor parçası açısından?
birde daha az elektronik aksam var diye zj kasa daha mantıklı bir seçim olurmu, benim derdim zaten 16 yaşında bir araç alıcam sorunsuz bir şekilde fazla masraf çıkarmadan binmek...
Bu durumda hangi model ve hangi motor seçeneği mantıklı acaba benim için kullanım masraflarını en az düzeyde tutmak önemli.

Sevgili hazanfer burda bence en onemlı soru attıgın tas urkuttugun kurbagaya degecekmı?? Simdi farz etkı aldın 96 model 5.2 olsun fıyatıda 15 bin.gıttın motor aldın dısardan 2 bin de o olsun.kasaya oturtulması,gereklı ayarlar ve bırkac degısecek parcalarla 500 ytl.e bir de bunun kayıt ettırılmesı ve yenıden ruhsat cıkartılması var.var sen dusun masrafları.yanında ugrastıgında cabası.sen bence temız 97 model lpg lı bır gc 5.2 bul emın ol dızelden uyguna gelır yakıtın ve daha yenı bır aracın olur.zaten vergısıde 800 ytl 6 aylık.hem V8 sesindende mahrum kalmazsın;)

tamam haklısınızda işte denize düşen yılana sarılır mantığı benim için araca yıllık 8000 lira üst sınırdır oda 4x4'ün hatırına yoksa böyle abuk sabuk sorularla kafanızı şişirmem. Benim amacım yılda max. 8000 lira harcayarak adam gibi hem arazi hem asfaltta idare edecek bir araç kullanmak suzuki vitara düşünüyordum ama sizin yazılarınızı okuyunca acaba bende cherokee kullanabilirmiyim dedim ??? :-[ ama sınır gibi birşey sanırım yine vitara diyeceğiz yada kendimizi bu sevda için zorluyacağız :'( :'( :'(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR