Grand Cherokee 5.2 Aldım

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Aldım

Diğer arkadaşların söylediği gibi bu yana salınımlar bu araçların hastalığı demek istemiyorum çünkü alışınca biraz zevkli oluyor , hele uzun yolda gerçekten alışınca çok rahat araba bunlar.Yakıta gelince lpg ile şehiriçi trafiğinden biraz fazla yakmasına rağmen uzun yolda çok az yakıyor.Motorun büyüklüğüne göre yakıtı kıyaslarsanız bence çok az yakıyor. ;D

Etiketler

ercumentoflas' Alıntı:
merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz gündelik hayatında bakkala bile giderken zj sini kullanan günde en az on kez kontak açıp kapayıp iş icabı 70 ila 150 mil arası yol yapan birisi olarak size nacizane fikirlerimi beya edeyim.
1. Öncelikle 97 ila 94 model arasında birkaç aksesuar dışında sizi etkileyecek çok fazla fark olmadığından şu ay itibari ile 94 modeller en alt vergi dilimine düştü .Modelden çok aracın temiz ve bakımlı olmasına mümkün olduğu kadar düzenli mümkünse düşük km sini tercih etmelisiniz. Ama unutmayınki bakımsız 100000 mil bakımlı 200000 den kötü olabilir.
2. Motor olarak fark olmadığını söyleselerde benm gözlemim amerikada satışa sunulmak üzere hazırlanmış 5.2 lerin daha sağlam olduğu görüşünde.
3. LPG için mutlak sıralı sistem ama ben 11 şahsi ve ailemin araçlarına Brc ve Zavolli sıralı taktırıp sorunsuz ( başlangıçtaki ayar sorunları hariç ) binip sıralıda marka fanatikliği yaparken zjde takılı gelen Atikerden de inanılmaz memnunum.taktıran önceki sahipleri 1 yıl 20000 mil kullanmışlar bende 3 ay 7000 mildir hiç sorun yaşamadım.
4. Kullanıma çok bağlı olmak üzere %10 dur kalk %30 şehiriçi geri kalanı transfer açık yol ve otoban olmak üzere 100 kmde 17 ila 24 litre arasında gaz yakıyorum. Kullanıma biraz özen gösterdiğimde her şart altında 20 litre yi geçmez.
5. Fiyat, fayda ,keyif, konfor, prestij, kullanım maliyeti, para maliyeti endeksine baktığınızda 16000 ytl lik grand cherokee imden daha ucuzu yok.
6.2000 ytl gelirle cherokeeye binilir ama ayda kaç bin mil yapacağınız çok önemli

ilginiz için çok çok teşekkür ederim.yazdıklarınız beni gerçekten çok rahatlattı.bunların hepsini babama okutucam.motorun gerçekten bir tork canavarı olduğunu biliyorum.şanzumanı da mükemmel,buna eminim.dolayısıyla yüksek hızlarda bile çok düşük devirlerde seyredebiliyorsunuz.bu güç akıllı kullanılırsa bi bakıma aracın dizginleri iyi tutulursa gayet ekonomik olabiliyor.bu da dediğiniz gibi aracı tanıyarak gelişen bir tecrübe.tekrar tekrar teşekkür ediyorum.güncel bilgilerinizi bizimle paylaşmaya devam ederseniz sevinirim.
bu arada siz aracınız için hiç vergi ödediniz mi.muayenesi iki senede bir mi oluyor,diğer araçlarla aynı mı?
Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
öncelikle herkese selamlar.uzun bir aradan sonra yine burdayım hemde aracımla alakalı yeni gelişmelerle...

aracım bildiğiniz gibi 98 model gc 5.2 ve atiker sıralı sistemli.sistem süper,istanbuldan hataya 220 ytllik gazla geldim ve sehir içindede yaklasık olarak 90 km yol aldım.önceleri korkuyordum acaba lpg ye ragmen ne yakar falan diye ama lpg nın fıyatının ucuz olması en buyuk etken oldu bu ekonomik seyahatte.unutmadan ist-hatay 1150 km:smiley: yolda ise 120 km nın altına dusmedım zaten 120 de 2100 devir cevırdıgınden fazla yakmıyor makıne super yaa:D.kullanmaya alısmak gercekten cok onemlı ılk bındıgımde yukseklıkten ve suspansıyon sıstemlerının asırı yaylanması sonucu korkuyordum fakat alıstıkca cok guvende hıssettım kendımı mesela cok rahatlıkla kendımı kasmadan vırajlara gırıp cıkıyorum hatta kızılcahamama dogru gelırken meyillı bır vıraj var sonrasında ıse duzluk bılenler bılır orayı 140 la aldım ve duzlukte kadran bıttı:smiley: gercekten cok super bır duygu nitekim,sayenızde sevdım ben bu aracı hepınıze tekrardan tesekkurler.yenı arkadaslar dıcekkı hıc mı yok sıkıntısı agrısı sızısı.tahmın edersınız kı 10 yıllık arac ufak tefek seyler cıkacak ama emın olun aldıgınız keyıf bunları unutturuyor sahsen benım ,hareket ederken alttan gelen mekanık vuruntu sesını unuttrdugu gıbı gercı bunu ayrı bır baslıkta sorucam bılenlere:smiley: ve en onemlısı bu kadar guzellık daha sadece asfaltta oldu acaba stock halıyle arazıye cıksam neler hıssederdım...sevgılı V8 guncel bılgılerım umarım ısıne yarar.herkese saygılarımla...

duyarlılığınız için size de teşekkürlerimi sunarım ama ben hala 1150km yi 5.2 ile 220ytl ye gittiğinize inanamıyorum.herhalde babamı razı etmem için en iyi kozum bu olur çünkü bizim memleketimiz de 1150km(rize)ve otobüs şirketlerine 4 kişi için aynı parayı bayılıyoruz:smiley:gerçekten inanılmaz.gaz tankınız kaç litre ve aracınız için yıllık tam olarak kaç lira vergi ödemektesiniz?tekrar teşekkür ederim.

bende 4.0l zj var istanbul izmit arası köprü trafiğinde (izmit merkez-harbiye askeri müze arası tam 99km gidiş-geliş 198km) 55ytl yaktı.
bu yolu perşembe-cuma-cumartesi tekrarladım ve her seferinde aynı opetten lpg aldım ve sırasıyla 54-57-53 ytl yaktı.
ayrıca hatırlatayım klima sürekli açıktı.
bence bu araçlar super ama herkesi uyandırmayalım yoksa bu fiyatlara zj bulamayız:smiley: şaka bir yana super bir araç...

V8' Alıntı:

bu arada siz aracınız için hiç vergi ödediniz mi.muayenesi iki senede bir mi oluyor,diğer araçlarla aynı mı?

Arazi taşıtlarının fenni muayenesi otomobillerin aksine iki senede bir değil her yıl yapılmak zorunda.

merhaba.... benim aracımda 97 model 4.0lt zj lpg... aracımı aldığımda milano marka lpg taktırmışdım ve bugüne kadar hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım... 90-120 km arası hızlarda mantıklı kulanılırsa bugünkü fiyatlarla yaklaşık 220-250 krş gibi bir rakam uzun yol, şehir içi ise 350-370 krş yakıyor....uzun yolda belirttiğim limitler aşıldığında ise tüketim epey artıyor ki yaklaşık şehir içi tüketim miktarını buluyor. aracım nasıl olsa lpg li deyip de gaz pedalına yüklenmemek gerekir.....

selamlar...
V8,vergıyı tam olarak bılmıyorum ama sıgortacım aracın kasko degerının yuzdesı ve aracın yılı dolasıyla daha dusuk bır vergı verecegımı hatta kendısı bır resmı kagıt verıp malıyede kaydettırdıkten sonra bu dedıklerının olacagını soyledı.yakıt olayına gelınce gercekten ınanması zor ama yıllarca honda kullandım yakıt olayını ıyı takıp ederım fakat dedıgım gıbı uzun yolda olsun sehır ıcınde olsun lpg sıstemı muazzam verımlı ve ekonomik.

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
selamlar...
V8,vergıyı tam olarak bılmıyorum ama sıgortacım aracın kasko degerının yuzdesı ve aracın yılı dolasıyla daha dusuk bır vergı verecegımı hatta kendısı bır resmı kagıt verıp malıyede kaydettırdıkten sonra bu dedıklerının olacagını soyledı.yakıt olayına gelınce gercekten ınanması zor ama yıllarca honda kullandım yakıt olayını ıyı takıp ederım fakat dedıgım gıbı uzun yolda olsun sehır ıcınde olsun lpg sıstemı muazzam verımlı ve ekonomik.

şu ist-hatay olayına hiç değinmemişsin.220 ytl de kararlı mıyız?:smiley::smiley:

keske ımkanım olsada aldıgım yakıt fıslerını gostersem,saatlerden ve alındıgı yerlerden teyıt edebılırsın hatta hızlı gıttıgımı ıspatlamak ıcınde(120 den asaga gıtmedıgımı belırtmek ıcın) yedıgım hız cezasını gostersem.gercı bu sıtede kımsenın sozune teyıt gerekmıyor cunku kımsenın bundan bır yararı bır kazancı yok tek kazanc paylasımın verdıgı haz hepsı bu kadar.sıtedekı dıger yazıları ıncelersen yakıt konusuyla alakalı bırcok kısının benım gıbı fıkırlere sahıp oldugunu gorebılırsın saygılarımla..

Bende 2000 model 4.7 g.c. var sıralı sistem tüplü. Zonguldak-İstanbul arası 375 km. yolda 85 ytl. tüp yakıyor. Kilometre başına 226 kuruş yakıyor. Hız olarak % 80 'i 150 km. hızın üstünde yapıyorum. Özgür arkadaşımızın rakamlar bence doğru bu araçlar uzun yolda hiç yakmaz sanki kokluyor tabiri bu araçlar için kesin doğru , ama şehiriçide içiyor yakıtı çok yakıyor.Selamlar...

4.7 5.2 ye göre biraz daha ekonomik ve teknolojik şanzıman kayıplarıda daha az ben 100 km cruise ile 260 ytl yakıyorum gaz 1.9 ytl den normalde 325 350 dip gaz klima açık

ercumentoflas' Alıntı:
4.7 5.2 ye göre biraz daha ekonomik ve teknolojik şanzıman kayıplarıda daha az ben 100 km cruise ile 260 ytl yakıyorum gaz 1.9 ytl den normalde 325 350 dip gaz klima açık
100 km ile 260 ytl derken neyi söylemek istediniz.100 km yolu almak için 260 ytl mi yakıyor.

100 Km cruise'u anladım ama 260 YTL'yi anlayamadım.260 ytl'ye kaç kilometre yapıyorsunuz.

Mesela benim aracım 260 ytl. gaz ile 1150 km. yol yapar ama sizin bir yanlış anlatımınız veya benim yanlış anlamammı var.....

Zannedersem yanlış yazım olmuş,1 km'de 260.000 TL (eski parayla) yani 26 kuruş.Ben öyle anladım. :smiley:

pardon tam netleştireyim. otbana çıkıp cruise kontrolü 100 km hıza ayarladığımda kmde ortalama 26 kuruş yakıyor demek istedim. Tabi yol şartlarına göre hafif oynamalar oluyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR