Grand Cherokee 5.2 Aldım

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Aldım

MK51 Mustafa Abi' nin bir lafı vardır. Bir tarafa ne kadar yaklasırsan diğer taraftan o kadar uzaklaşırsın. Yani araziye ne kadar yaklaşırsan asfalttan o kadar uzaklaşırsın. Yani pek de öyle bir lüksün yok anlayacagın. Asfallta konfordan hiç ödün vermezsen araziden de o kadar uzak kalman lazım. Onun içim birazcık ödün vermen gerekiyor. 1 set 3" yukseltme kitini alacaksın; 31 ya da 32" (senin icin su durumda en uygunu 31) ATR lastikleri takacaksın. Birazcık :smiley: ödün vermiş olarak bahsettiğin anlamda hafif arazilere (çamurdan mümkün oldugu kadar kacman kaydı ile) ve de çok çok az lastik vınlaması ve çok az kit kıtırtamaları ile bahsettigin asfalt konforuna kavuşacaksın. Ha eger yok; çamurdan da gececegim dersen o zaman da ATR değil takacaksın MTR leri; ama bu seferde asfalt tutuşun biraz azalacak ve asfalttaki lastıik gürültülerin artacak.. İyi düşün derim..

Bende kitle birlikte 32" MTR ler var. Günlük hayatta da kullanıyorum ama cok fazla tercih etmiyorum. Cunku ben asfaltta maalesef bıraz suratlı kullanırım. Motorun iyi; basınca gidiyor ama cok iyi pilotaj lazım; zira MTR ler ile kayman an meselesi. Bunun yanında duman (cüneyt) arkadasım ZJ sinde yine 3" kitleri ile birlikte ATR leri taktı; günlük hayatta da cok kullanıyor; araziye de geliyor. (Agır off road olmamak kaydı ile) konforundan çok fazla sikayet etmediğini biliyorum.

Etiketler

Korhan çağırdınız da gelmedik mi?ayrıca neden senin ön arka dana 30-30.30-35 olmasın sakın.wolvwrine biz ZJ kullanıcıları birbirimize takılmayı da ayrıca severiz çünkü bir elimiz balda bir elimiz yağdadır.araç geçebilirmi burayı diye düşünmeyiz ben geçebilir miyim diye düşünürüz çünkü araç geçer.aynı parkurlarda farklı arkadaşlar aynı araçlarla farklı sonuçlara ulaşmışlardır.pilotaj önemlidir.daha sonra aracın eksikleri ihtiyaca göre tamamlanır.ZJ için açılan birsürü başlık var ve aradığınız birçok sorunun yanıtı o başlık altlarında var.bence ağır offroadçu abilerin ya at değilde mt olsaydı bende geçerdim,abi araç uzun şasi kısa olsaydı geçiyodum,ya önde kilit yok,yok şnorkel lazım türü konuşmalarını şimdilik kulak arkası yapın sitedeki resimlere özenip benzerlerini yapmaya çalışmayın ihtiyacınıza göre aracınızı kendiniz şekillendirin.kendinize vakit tanıyın.yarışlara katılan ve birinciliği olan bir araç tanıyorum ve önde kilit yok.traktör lastiği ile finish göremeyen araçlarda mevcut.bende at var en ağır koşullarda olduğum yerde kalıp yardım bekliyorum bi kaç sallanma hareketi çoğu zaman işe yarıyor.mt si olanlar kalmıyor mu onlarda kalıyor ya vinçleniyorlar ya üzerine çıkıp sallıyoruz keyif almaya bakıyoruz.umarım sizde işin keyif alma yönünde aracınızla bütünleşir içinden çıkmak istemezsiniz....

Sayın wolverine arkadaşım öncelikle aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanırsınız inşallah.Zj kasaları uzun süredir takip ediyorum ve tamamen merakımdan dolayı aracınızı kaça aldığınızı sorabilirmiyim? Zira internet ilanlarında 97 modeline 22 bin ytl isteyende var fakat aynı model aynı temizlikte aracı piyasadan 16 bin ytl civarı alanda var..

corehunn dedıgın gıbı zamanla neye yakın neye uzak oldugumu gorup ona gore hareket edıcem

duman,senınde belırttıgın arabayla butunlesmem lazım daha cok yenı bırlıktelıgımız:smiley: ama cokta uzun surmez gıbı gelıyor ne tarafa yonelıcegım.

erenatac,aracımı 23 bın ytlye aldım 118000 de kazasız degısensız tertemız anlıcan.bakımları vs herseyı yapılmıs olarak aldım.biraz araştırma ve biraz şans sayesinde guzel bir jeepim oldu darısı butun jeep ısteyen arkadaslara

unutmadan, araç 98 model

Wolverine nick'inin altına ismini yazarsan bizim için daha kolay olacak.aracı satan kişi haricinde aracınızı kaportacı ve motorcuya gösterdiniz mi?cd olmaması ilgimi çekti.97 model aracımda 10 adet hopörlör ve anfi standart donanımda var.

gösterdim tabikide sagolsun arkadaslarım bu konuda ıyıdır.kaporta boya motor sanzuman hepsını ıyıce ıncelettıkten sonra aldım aracımı.araçta ınfınıty gold serısı sıstem var aslında bende kanıksadım cd calar olmamasını acaba yerını mı bulamadım?? bana tam olarak nerede olabılecegını soylersen detaylı bır sekılde ınceleyebılırım.iş dolasıyla sureklı istanbul dısındayım bu aralar,bu yuzden ıyıce hem bınemedım hemde ınceleyemedım.

Özgür bey aşşağıya resim koymaya çalışacağım sarıya boyadığım ve yanında cd yazan düğme.direksiyonunuzun sağ altından ses açıp kapayabilir sol alttan şarkı değiştirebilirsiniz
cdgc.jpg

Model olarak ayırmayayım çünkü benim 97 modelde de kasetçalar ve direksiyondan kumanda yoktu.Bu fabrikadan çıkışa bakıyor sanırım model yılıyla ilgili değil.

acaba versiyon farklılığı olabilir mi? arslan bey sizinki de limited miydi?bir de aklıma başka eksik-fazlalar geldi.benim araçta 2 hafızalı koltuk ve ayna ayarları,direksiyondan kontrol edilebilen cruise control,sunroof,elektrikli aynalar,güneşlikte 3 hafızalı otopark kumanda kodlayıcı,ışığa duyarlı otomatik farlar,koltuk ısıtma,çift airbag mevcut.

Büyük bir ihtimalle fabrikadan yıl ayrımı yapılmaksızın değişik versiyon ve modeller çıkmaktadır.Mesela benim eski aracımda da saydığın her özellik olup otopark kapı otomatiği ve ışığa duyarlı farlar yoktu.Bu olayı şu an bazı araçlarda yapıyor.Aralarında fiyat farkı olarak işte cd çalarlı zenon farlı 4 havayastıklı klimalı gibi.Ama jeep araçları daha farklı olarak değişik özellikler koymuş.Aracın özelliklerini iyi tanımak ve araştırmak lazım.

95-97 Blazer veya explorer arasında karar vermeye çalışırken aklımı karıştırdınız. Şimdi Grand Cherokee'yi de seçenekler arasında alsam mı diye düşünmeye başladım. Bu araçlarda özellikle tercih edilen bir model yılı ve model var mı?

Ayrıca bana (Jeep servisinde çalışan biri) 92-98 arası üretilmiş olan serinin sorunlu olduğu, çok fala problem çıkarttığı söylemişti. Siz düşünüyorsunuz bu konuda? Sık arıza çıkarıyor mu?

Bu gün 95 blazer kullanıcısı biriyle otoparkta karşılaşıp sohbet ettim, bana araziye gireceksen kesinlikle balzer al dedi???

Herkese kendi yavrusu "aslan" görünür. Bir fırsatını bulup, almayı düşündüğün araçlarda deneme sürüşü yapman gerekir...

sharkhunter' Alıntı:
95-97 Blazer veya explorer arasında karar vermeye çalışırken aklımı karıştırdınız. Şimdi Grand Cherokee'yi de seçenekler arasında alsam mı diye düşünmeye başladım. Bu araçlarda özellikle tercih edilen bir model yılı ve model var mı?

Ayrıca bana (Jeep servisinde çalışan biri) 92-98 arası üretilmiş olan serinin sorunlu olduğu, çok fala problem çıkarttığı söylemişti. Siz düşünüyorsunuz bu konuda? Sık arıza çıkarıyor mu?

Bu gün 95 blazer kullanıcısı biriyle otoparkta karşılaşıp sohbet ettim, bana araziye gireceksen kesinlikle balzer al dedi???
Bence Jeep markasının en sorunsuz modellerine sorunlu diyen Jeep servis çalışanı hiç bir şey bilmiyor eğer Jeep alırsanız kesinlikle o servise gitmeyin derim. ;D :D 8) ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri