Grand Cherokee 5.2 Aldım

Ynt: Grand Cherokee 5.2 Aldım

parçası ve servisi en bol ve hesaplı olanını tercih edin oda sizin seçim yapmaya çalıştıgınız araçlardan biri olan jeep tir diye düşünüyorum blazer ve explorer arazide pek görmedim ama jeep her modeliyle başarılı bir araç

Etiketler

resimler için cok tesekkur ederim.ilginç olan 98 model olmasına ragmen 96 97 modellerde olan donanımlar yok ama olsun bı cd caların olmaması cokta buyuk bır sorun degıl netıcede motorun sesi daha hoş:smiley: ama bir arkadastan cd changer alıcam istanbula dönunce.

herkese merhaba.gördüğüm kadarıyla g.c. hakkında güzel bir bilgi paylaşımı söz konusu.ben de bu aracın 10 senedir hayalini kuruyorum.ama gel gelelim aracın fiyatının düşmesine rağmen el yakan bandrol fiyatları ve aşırı yakıt tüketimi alıcıları iki kez düşünmeye zorluyor.vergi olayı bizim ailede de sorun oldu ve babamı bu araca bir türlü ısındıramadım.sevdiğim kasa 96-97 5.2 limited.bu aracın şu anki yıllık vergisi tam olarak kaç liradır ve lpg ile km de ne yakar?bi de aracın kasko değeri üzerinden vergilendirme olayı varmış.o zaman biraz daha düşüyomuş.bu konuda bilgilerinize ve arac sahiplerinin yorumlarına ihtiyacım var.ev kirası olmayan ve ayda ortalama 2000ytl geliri olan bir aile bu arabanın masraflarını sıkıntı çekmeden karşılayabilir mi.sorun burda.şimdiden çok teşekkür ederim.

Sn V8 aramıza hoşgeldiniz..Diğer arkadaşlarımızın sizi daha iyi tanıyabilmeleri için off-road bölümümde yer alan
''Tanışma Köşesi'' 'nde kendinizi tanıtabilirseniz memnun oluruz.
Saygılar..
Link aşağıdadır :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0

Sayın v8, 96 model gc 5.2 nin vergisi nomalde yıllık 1269 ytl x 2 =2538 ytl dir.Fakat kanuna göre aracın yıllık vergisi kasko değerinin %5 ini geçemez.Geçerse araç bir alt dilimden vergilendirilir. Buna göre bu aracı alırsanız vergi dairesine başvurup alt dilimde şu an geçerli olan rakamları ödersiniz. Yani 881.50 ytl X 2 = 1763 ytl yıllık.

Kaynak: http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html

Diğer sorularınızı aracı kullanan arkadaşlar daha sağlıklı cevaplıyacaktır.

Vergisi söylendiği gibi bu sene 97ye kadar olan modellerde 6 aylık 881 ytl, şehir içi yakıt tüketimi lpg'de trafik durumu ve kullanım tarzınıza göre 35-40 kuruş arası değişiyor.

1998 Grand Cherokee 5.2 yani ZJ'lerin ön diferansiyeli DANA30, arkaları DANA44A yani aluminyum kutuludur. Standart ayna mahruti oranı 3.55 tir. Up country modelleri 3.73 oranlı ama bunlardan bizde pek olmaz.
Eski modellerde arkada DANA35 çıkıyor (avantaj: kilit kolay, dezavantaj: zayıf).
Arkayı demir DANA44 yapmak, oranları da 3.73' döndürmek özellikle büyük lastik takanlar için güzel olabilir. Tabii akslar kırılganlaşır, daha yumuşak kullanmak lazım gelir, direksiyon kırıkken gazlamamak lazım gelir filan falan. Bu işin sonu yok....
Bizim yarışlarda önü kilitli araba zaten olmaz arkadaşlar, hız var ama gezide iyi kullanılan bir ön kilidin tadına doyulmaz. Asfaltta da kullananlar için ön kilit geyiğini ayrıca yapalım çünkü yanlış kilit tehlikeli olur.

Korhan iltifatına teşekkürler,
Uzun yıllar Suzuki kullandım ama eskiden kullandığım V8 motorun tadı damağımda kalmıştı o bir etken. Haftasonu zor parkurlar yerine biraz daha yumuşak ama uzun geziler yapmak istiyorum, ZJ fiyat performansta oraya geldi artık. Kısa ve zor orman içleri için çok uygun olmadığını düşünüyorum çünkü uzun, çünkü monokok, çünkü çok lüks var üzerinde.
Parçası bol ve ucuz o da bir etken. XJ de olabilirdi ama V8 daha cazip. Modifiyesi kolay, ucuz.
Planladığım gezilere uygun olduğunu düşündüm açıkçası.
Nasıl geziler derseniz, ondan da yeni bir konu başlığı açıp bahsedeceğim ki diğer üyelere de belki faydam dokunur.

Nacizane uzun süredir bir ZJ kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki ne kısa ne de orman ici gezilerde hiç bir zaman yüzümü kara çıkarmadı. Baba çamurun olduğu dönemde Lopez' i de geçti; Camel' i da. E tabi ki iriliğinden sebep kaportada ufak tefek ezikler çizikler oluştu ama bu da işin cilvesi tabi.. Hem dediğiniz gibi bir süre sonra insan hevesini aldıktan sonra zor etapları değil de debelenebilecek gezileri tyercih etmeye başlıyor. Bu tip geziler için de V8 bir ZJ nin pabucunu kimse dama atamaz bence..

Hakan bey son mesajınızda hemfikiriz ..Benimde son dönemdeki düşüncelerimi yansıttınız :smiley:

V8' Alıntı:
herkese merhaba.gördüğüm kadarıyla g.c. hakkında güzel bir bilgi paylaşımı söz konusu.ben de bu aracın 10 senedir hayalini kuruyorum.ama gel gelelim aracın fiyatının düşmesine rağmen el yakan bandrol fiyatları ve aşırı yakıt tüketimi alıcıları iki kez düşünmeye zorluyor.vergi olayı bizim ailede de sorun oldu ve babamı bu araca bir türlü ısındıramadım.sevdiğim kasa 96-97 5.2 limited.bu aracın şu anki yıllık vergisi tam olarak kaç liradır ve lpg ile km de ne yakar?bi de aracın kasko değeri üzerinden vergilendirme olayı varmış.o zaman biraz daha düşüyomuş.bu konuda bilgilerinize ve arac sahiplerinin yorumlarına ihtiyacım var.ev kirası olmayan ve ayda ortalama 2000ytl geliri olan bir aile bu arabanın masraflarını sıkıntı çekmeden karşılayabilir mi.sorun burda.şimdiden çok teşekkür ederim.
merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz gündelik hayatında bakkala bile giderken zj sini kullanan günde en az on kez kontak açıp kapayıp iş icabı 70 ila 150 mil arası yol yapan birisi olarak size nacizane fikirlerimi beya edeyim.
1. Öncelikle 97 ila 94 model arasında birkaç aksesuar dışında sizi etkileyecek çok fazla fark olmadığından şu ay itibari ile 94 modeller en alt vergi dilimine düştü .Modelden çok aracın temiz ve bakımlı olmasına mümkün olduğu kadar düzenli mümkünse düşük km sini tercih etmelisiniz. Ama unutmayınki bakımsız 100000 mil bakımlı 200000 den kötü olabilir.
2. Motor olarak fark olmadığını söyleselerde benm gözlemim amerikada satışa sunulmak üzere hazırlanmış 5.2 lerin daha sağlam olduğu görüşünde.
3. LPG için mutlak sıralı sistem ama ben 11 şahsi ve ailemin araçlarına Brc ve Zavolli sıralı taktırıp sorunsuz ( başlangıçtaki ayar sorunları hariç ) binip sıralıda marka fanatikliği yaparken zjde takılı gelen Atikerden de inanılmaz memnunum.taktıran önceki sahipleri 1 yıl 20000 mil kullanmışlar bende 3 ay 7000 mildir hiç sorun yaşamadım.
4. Kullanıma çok bağlı olmak üzere %10 dur kalk %30 şehiriçi geri kalanı transfer açık yol ve otoban olmak üzere 100 kmde 17 ila 24 litre arasında gaz yakıyorum. Kullanıma biraz özen gösterdiğimde her şart altında 20 litre yi geçmez.
5. Fiyat, fayda ,keyif, konfor, prestij, kullanım maliyeti, para maliyeti endeksine baktığınızda 16000 ytl lik grand cherokee imden daha ucuzu yok.
6.2000 ytl gelirle cherokeeye binilir ama ayda kaç bin mil yapacağınız çok önemli

öncelikle herkese selamlar.uzun bir aradan sonra yine burdayım hemde aracımla alakalı yeni gelişmelerle...

aracım bildiğiniz gibi 98 model gc 5.2 ve atiker sıralı sistemli.sistem süper,istanbuldan hataya 220 ytllik gazla geldim ve sehir içindede yaklasık olarak 90 km yol aldım.önceleri korkuyordum acaba lpg ye ragmen ne yakar falan diye ama lpg nın fıyatının ucuz olması en buyuk etken oldu bu ekonomik seyahatte.unutmadan ist-hatay 1150 km:smiley: yolda ise 120 km nın altına dusmedım zaten 120 de 2100 devir cevırdıgınden fazla yakmıyor makıne super yaa:D.kullanmaya alısmak gercekten cok onemlı ılk bındıgımde yukseklıkten ve suspansıyon sıstemlerının asırı yaylanması sonucu korkuyordum fakat alıstıkca cok guvende hıssettım kendımı mesela cok rahatlıkla kendımı kasmadan vırajlara gırıp cıkıyorum hatta kızılcahamama dogru gelırken meyillı bır vıraj var sonrasında ıse duzluk bılenler bılır orayı 140 la aldım ve duzlukte kadran bıttı:smiley: gercekten cok super bır duygu nitekim,sayenızde sevdım ben bu aracı hepınıze tekrardan tesekkurler.yenı arkadaslar dıcekkı hıc mı yok sıkıntısı agrısı sızısı.tahmın edersınız kı 10 yıllık arac ufak tefek seyler cıkacak ama emın olun aldıgınız keyıf bunları unutturuyor sahsen benım ,hareket ederken alttan gelen mekanık vuruntu sesını unuttrdugu gıbı gercı bunu ayrı bır baslıkta sorucam bılenlere:smiley: ve en onemlısı bu kadar guzellık daha sadece asfaltta oldu acaba stock halıyle arazıye cıksam neler hıssederdım...sevgılı V8 guncel bılgılerım umarım ısıne yarar.herkese saygılarımla...

Grand Cherokee'nin ZJ ve WJ modelleri yürür aksamlarının yapısından ve yüksekliklerinden dolayı virajlarda ve yüksek süratlerde salınımları olduğu bir gerçektir. Bundan dolayı bu araca alışmak ve bütünlük sağlamak kısa bir zaman ister.
Eğer bir yakınınıza aracı emanet etmek isterseniz bu otomobil olsun, jeep'i vermeyi pek tercih etmeyin. Çünkü Jeep kullanmak alışkanlık gerektirir. Bunu bilmeyen bir jeep kullanıcısı sert bir virajda aracı devirmesi an meselesidir. Ama Jeep kullanısı için durum böyle değildir tabiiki. Aracının tepkilerini çok daha iyi bilir.

G.Cherokee'nin en son kasası olan WK'da Mercedes ile evlenmesinin faydası görülmüş yanal salınım minimum seviyeye indirilmiş ve otomobil kıvamında sürüş keyfi elde edilmiştir.

çok salınan arkadaşlara amortisorlerini gözden geçirmelerini tavsiye ederim. üzerinde 10 yıllık amortisör olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri