Ynt: Grand Cherokee 5.2 Aldım
V8' Alıntı:
herkese merhaba.gördüğüm kadarıyla g.c. hakkında güzel bir bilgi paylaşımı söz konusu.ben de bu aracın 10 senedir hayalini kuruyorum.ama gel gelelim aracın fiyatının düşmesine rağmen el yakan bandrol fiyatları ve aşırı yakıt tüketimi alıcıları iki kez düşünmeye zorluyor.vergi olayı bizim ailede de sorun oldu ve babamı bu araca bir türlü ısındıramadım.sevdiğim kasa 96-97 5.2 limited.bu aracın şu anki yıllık vergisi tam olarak kaç liradır ve lpg ile km de ne yakar?bi de aracın kasko değeri üzerinden vergilendirme olayı varmış.o zaman biraz daha düşüyomuş.bu konuda bilgilerinize ve arac sahiplerinin yorumlarına ihtiyacım var.ev kirası olmayan ve ayda ortalama 2000ytl geliri olan bir aile bu arabanın masraflarını sıkıntı çekmeden karşılayabilir mi.sorun burda.şimdiden çok teşekkür ederim.
merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz gündelik hayatında bakkala bile giderken zj sini kullanan günde en az on kez kontak açıp kapayıp iş icabı 70 ila 150 mil arası yol yapan birisi olarak size nacizane fikirlerimi beya edeyim.
1. Öncelikle 97 ila 94 model arasında birkaç aksesuar dışında sizi etkileyecek çok fazla fark olmadığından şu ay itibari ile 94 modeller en alt vergi dilimine düştü .Modelden çok aracın temiz ve bakımlı olmasına mümkün olduğu kadar düzenli mümkünse düşük km sini tercih etmelisiniz. Ama unutmayınki bakımsız 100000 mil bakımlı 200000 den kötü olabilir.
2. Motor olarak fark olmadığını söyleselerde benm gözlemim amerikada satışa sunulmak üzere hazırlanmış 5.2 lerin daha sağlam olduğu görüşünde.
3. LPG için mutlak sıralı sistem ama ben 11 şahsi ve ailemin araçlarına Brc ve Zavolli sıralı taktırıp sorunsuz ( başlangıçtaki ayar sorunları hariç ) binip sıralıda marka fanatikliği yaparken zjde takılı gelen Atikerden de inanılmaz memnunum.taktıran önceki sahipleri 1 yıl 20000 mil kullanmışlar bende 3 ay 7000 mildir hiç sorun yaşamadım.
4. Kullanıma çok bağlı olmak üzere %10 dur kalk %30 şehiriçi geri kalanı transfer açık yol ve otoban olmak üzere 100 kmde 17 ila 24 litre arasında gaz yakıyorum. Kullanıma biraz özen gösterdiğimde her şart altında 20 litre yi geçmez.
5. Fiyat, fayda ,keyif, konfor, prestij, kullanım maliyeti, para maliyeti endeksine baktığınızda 16000 ytl lik grand cherokee imden daha ucuzu yok.
6.2000 ytl gelirle cherokeeye binilir ama ayda kaç bin mil yapacağınız çok önemli