Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16,137
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,229,398

Gezenbilir'den Nasıl Haberdar Oldunuz?

• Bir Web Sitesinde Yer Alan Yazıdan

Kullanılan: 1,475 18.5%
  • Üyesi Olduğum Mail Listesinden

Kullanılan: 170 2.1%
  • Arkadaş Tavsiyesiyle

Kullanılan: 1,598 20.1%
  • Arama Motorlarından

Kullanılan: 3,939 49.5%
  • Radyo - TV Programından

Kullanılan: 176 2.2%
  • Tesadüfen

Kullanılan: 1,701 21.4%
  • Banner Reklamından

Kullanılan: 61 0.8%
  • Diğer

Kullanılan: 522 6.6%

• Kullanılan toplam oy
    7,964
Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Adım Erdem. Mesleğini yapmayan mühendislerdenim.
İlk zamanlar popüler bir alışveriş sitesinde kendime araç arıyormuş gibi saatlerce gezinmek hoşuma gidiyordu. Sonra bu arayış reel bir ihtiyacın yansıması olarak 4x4 arayışına dönüştü. Ülkemizdeki vergilendirme sisteminin gözdesi yüksek hacimli 4x4' ler bana satınalma ve muhafaza edilebilme noktasında uzak göründüklerinden eski ama yeniden diriltilmiş 4x4' lere kaydı merakım. Ne de olsa almayacaktım ama hayali de güzeldi. Akabindeki zaman diliminde bilincimin kapalı olduğu bir anda Defender 110 SW merakı zihnime kazındı ve çıkmadı. Eski teknolojisi ve taklalarla barışık olmayan "alüminyum" karoserini aklıma getirip "bitti bu iş" dedim ama olmadı. Bitmedi. "Çok arıza veriyormuş, insanda mekanik, elektrik bilgi ve becerisini geliştiriyormuş" dediler ben de "işim olmaz, ben gelemem bunlara" dedim ama yine olmadı. Vergi kıskacından yaşları sayesinde sıyıran bu ihtiyar delikanlıları avrupayileştirmek için 2014 şubatında netleşecek "kirlettiğin kadar öde" vergisi onaylanana kadar kaşıntı, hastalık ve araştırmalarım sürecek. Herşeye rağmen aranızdayım, sevgiler.

Etiketler

mrblar ben fahri kktc de son sınıf mimarlık öğrencisiyim kaya tırmanışı ve kampçılık la ilgileniyorum :smiley:

Merhabalar.Bende antalya'dan Mehmet burda olmaktan mutluluk duyuyorum.Nasip olursa bende cherokee 4.0 xj almayı düşünüyorum,sonrada dağ tepe gezmeye devam.Herkese saygılar...

Merhaba
Ben Caner Karagöz,bir aksilik çıkmaz ise yaklaşık 1 saat kadar sonra bir tdi 110 sahibi olacağım,sitenize üye oldum zira buradaki bilgi ve veri paylaşımlarından oldukça faydalanacağımı sanıyorum.

Merhabalar...

Bu güzel siteye 2011 yılında üye olmama rağmen çok aktif katıldığımı söyliyemem..Belki bir yelkenli teknem olması ve enerjimin çoğunu oraya vermem buna etken olmuş olabilir.

Siteye son zamanlarda daha aktif katılmaya başladığımdan itibaren kısa bir tanışma sözcüklerinin doğru olacağını düşündüm..

Benim ismim Vural Perk. Emekli deniz subayıyım. 42 feet bir yelkenli ve Toyota VX 100 araç sahibiyim, yani doğa ve deniz aşığı birisiyim. Degizcilik konusunda mütevazi olamam, ancak of road konusunda tam anlamıyla bir acemiyim..işallah değerli tecrübelerinizden faydalanacak zamanı ve enerjiyi bulurum...

Hoşbuldum....

merhabalar;
ıstanbuldan oguzhan land rover freelander alıp husrana ugrayıp zarar eden su aralar araba arayısında olan bırıyım =) suan arabam yok bu hafta sonu bılgı toplayıp pazartesıne arac alıcam =) yardımlarınızı beklıyorum

Neden hüsrana uğradınız? Ağır hasar kayıtlı bir araç mı satın aldınız vs. Açar mısınız.

34 zv 9603 plakalı aracım cok arastırarak gercekten temız denılecek aracı aldım 1.8 benzınlı ıcı dısı pırılpırıldı da gectıgımız hafta sonu balcıga batınca 4 ceker sıstemının olmadıgını anladım yokus destek ısıgı yanmaya basladı bı daha sonmedı hararet yapmaya basladı sureklı contası yanıkmıs megerse yag kacakları sanzuman sorunları derken baya masraf actı yaptırdım bugun canakkale ye sattım aracımı.sızın tecrubelerını fıkırlerınızı yardımınızı beklıyorum acıkcası :smiley:

Bence beklentilerinizi somutlaştırmadan hemen araç almayın. Önce bir araçtan ne beklediğinizi kendi kendinize sorun sonra da bütçenize en uygun araçlar arasında kıyaslama yoluyla karar varmaya çalışın. Forumlarda çok değerli bilgiler bulabilirsiniz. Mutlaka sizin yaşadıklarınızın benzerini bir başkası da yaşamıştır. Örneğin sizin anlattıklarınızı bir zaman sonra okuyacak diğer bir üye sizin düştüğünüz durumu hatırına getirip o adımı dikkatli atacaktır. Geçenlerde okuduğum bir yazıda araç bakan birinin ikinci el araç alırken ücret karşılığı konusunda uzman bir ustadan yardım aldığını okumuştum. Adam 200 tl fazladan para verdim ama aldığım araçta da aldanmadım diyordu. Kolaylıklar dilerim.

Merhaba arkadaşlar. Ben burak. Yarışmaya İzmir'den katılıyorum :smiley: Daha 10 dk önce foruma kaydoldum ama sizi çok sevdim :smiley: Adliye zabıt katibi olarak görev yapıyorum. 24 yaşındayım. Doğayı, balık tutmayı, uzun gece yürüyüşlerini severim. Herkese selamlarımı saygılarımı sunarım :smiley:

Merhaba ben Hakkı Denizliden katılıyorum aranıza nette suburbanlarla alakalı bilgiler ararken tesadüfen geldim buralara biraz takılıncada ne güzel bir tesadüf olduğunu anladım tüm yönetici ve katılımcı arkadaşlara teşekkür ederim.

caner karagöz' Alıntı:
Merhaba
Ben Caner Karagöz,bir aksilik çıkmaz ise yaklaşık 1 saat kadar sonra bir tdi 110 sahibi olacağım,sitenize üye oldum zira buradaki bilgi ve veri paylaşımlarından oldukça faydalanacağımı sanıyorum.

Evettt cuma gününden beri bir defender sahibiyim,sanırım her defender sahibi gibi bende kaşıntılar hemen başladı ve formda okuduğum kadarı ile bir bd30 motoru koymak şart oldu.
bu arada arkadaşlar amatör olarak yaptığım hobiler kayak,kara ve deniz avcılığı,yelken,motosikletve dalış var.

caner karagöz' Alıntı:
Evettt cuma gününden beri bir defender sahibiyim,sanırım her defender sahibi gibi bende kaşıntılar hemen başladı ve formda okuduğum kadarı ile bir bd30 motoru koymak şart oldu.
bu arada arkadaşlar amatör olarak yaptığım hobiler kayak,kara ve deniz avcılığı,yelken,motosikletve dalış var.

Kazasız belasız bol çamurlu binmeniz dileklerimle hayırlı olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR