Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu
Selamlar Gezenbilir Ailesi
10 ay önce üye olmuştum, siteye. iş, güç çeşitli bahanelerle gezenbilir ailesiyle tanışmaya ve siteyi incelemeye zaman ayıramadım.
Kısmet bugünmüş!
İsmim Mehmet Budak. Şimdilik Gaziantepdeyim. yakın bir zamanda memurluk mevzularından dolayı başka bir şehre gideceğim kısmetse. 1.5 ay sonra da 27 yaşına gireceğim. Gezmek-görmek ve keşfetmek benim hayat felsefem. Gezmek konusuna bir kenar süsü yapmak gerekirse Kuzey Avrupalara kadar gittim gördüm fakat şunu keşfettim önce kendi vatanını gez gör ki uzaklara gittiğinde daha donanımlı olabilesin. Kendimce çeşitli rotalar düzenleyip gezmekteyim. En son 1 ay önce kısa bir Anadolu turu altında Malatya-Sivas-Kayseri-Yozgat-Kırıkkale-Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Niğde-Adana-Gaziantep turunu Güney Ekspresi ve Çukurova Mavi Treniyle yaptım. Bundan sonraki hedefim çok büyük ve biraz da zamanını beklemek gerekiyor. Onun için 1 yılı aşkın süredir bekliyorum. 1 ay boyunca Güneydoğu-DoğuAnadolu-İçAnadolu-Akdeniz bölgesini tek başına belli bir rota eşliğinde gezmek. Rotayı açmak gerekirse Şanıurfa-Mardin-Batman-Diyarbakır-Siirt-Bitlis-Van-Ağrı-Kars-Iğdır-Erzurum-Erzincan-Sivas-Kayseri-Ankara-Konya-Isparta-Antalya-Mersin-Adana-Hatay-Gaziantep. Gezi planları ve iller içi destinastinasyonlar kabataslak hazırlandı. Sadece zaman diyoruz.. Zaten bu rotayı oluştururken Gezenbilir Ailesiyle tanıştım.
Lafı fazla uzatmak olmasın!
Gezerim abi, fotoğraf çekerim. Blog yazarım. Gezi blogu yazmıstım AB Gençlik projesi kapsamında, yüzlerce kişiye yardımcı oldum. Yüzlerce derken inan abartmadım. Sadece sayısını unuttum! Arkadaş-eş-dost çevresince Letonya fahri konsoslosluğuyum. Letonya hakkında bilmediğim,araştırmadığım konu çok az. Yolunuz düşerse oralara seve seve yardımcı olurum.. Ayrıca Trekking yaparım. Gaziantepde Kanyon kanyon gezmişliğimiz,dağların zirvesine çıkıp temiz havayı solumuşluğumuz var. Ondan sonra, edebiyatla aramız iyi olup bir kitap çıkarma hazırlığımız da var. Efenim edebiyat-fotoğraf deyip de sinemayı da unutmamak lazım. Amatör bir sinemacı olarak kendi çapımızda yol belgeseli çalışmamız da var. Senaryo kısmına ilerleyen yıllarda gireceğim. İyi bir sinema izleyici olarak film festivallerini kaçırmamaya özen gösteririm.
Yürümeyi çok severim, bir gezgin olarak! 15 saat rekorumu Letonya'da bıraktım. Kendi rekorumu kısmetse Doğu turunda geçmeyi planlıyorum.
Şimdilik bunlar, ee ne iş yaparsın kısmına da. Öğrenciyiz abi, bi sınava girdik memur olacaz kısmetse. Haftasonu-bayram-yıllık mıllık izinlerinde gezeceğiz tabi.
Tekrardan herkese merhaba!