Gezi:50-60cm Karın tadını çıkarmak lazım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,217

Etiketler
Ynt: Gezi:50-60cm Karın tadını çıkarmak lazım

tyt.fan' Alıntı:
....bir ilker beyden ses ve görüntü geldi morarttı.başka görüntü yok.bol bol yazı.

Azizim, bu fanatiklik öyle bişey ki, görüntü üstüne görüntü göndersen de değişmez. Gerçi mor tişört hazırlanırsa durum değişir ama, bu sefer "ben tişört işinde yoktum" diyen fanatikler aynı redciliği sürdürür. Okumadık mı birilerinin "yav şu kayışdağınınn.... "filan diye yazdıklarını. "Evet, bu bir başarıdır" diyen bi AllahIn kulu muratcesur oldu. Diğerleri suspus... Onlar vicdani micdani değil kökten redci... Fanatik fanatik. Onun için onlara görüntü de yok ses de yok. Yazı yazmaya devam. Biz artık vazgeçtik bişeyler kanıtlamaktan. ;D

Hem avcılar anlatılarını herhalde dağa taşa anlatmıyor. Bi dinleyen var demek ki... ;D
Dinleyen de ister öhhö öhhö desin isterse "yok yav" desin.

Ümiterkanın çektiği videolardan birini (galiba ilkiydi) seyrettiniz. (Gerçi fanatikler onu da seyretmemiştir) Arkadaş karlı yayla yollarında aslanlar gibi gidiyor/yol açıyor. Epey de kar var. Hadi 80 olmasın da 60; hadi 60 olmasın da 40 cm olsun.

Hiç kimse "vay be, Duster iyi iş çıkarmış" demedi. (Galiba birkaç arkadaş dedi, haksızlık etmeyelim)

Ümit 80 cm karda gitmeyi başarsa bile (ki öyle bir iddiası olmadı, yanlış anlaşılmasın), bunu video ile, demir çubukla ölçerek kanıtlasa bile, bu sefer fanatikler "fotomontaj olmadığını kanıtla" diyecekler.

Boşver ümit, fanatiklere inat foto moto yükleme. Bilgi isteyen ve fanatik olmayanlara özelden gönder ki diğerleri çatlasın. ;D ::smiley:

Hem önemli olan boyu değil işlevi ;D (yapmadan duramadım, affoluna..) ;)

Bu arada bence videoda herşey gayet açık, bu araba gidiyor işte karda! Ha, bunda lastiklerin rolü büyük mü; elbette! Ama adam da belirtmiş zaten bunu..

İnanmayan arkadaşlara videoları tekrar izlemelerini rica edecem özellikle dönüş videosu olan http://www.youtube.com/watch?v=zSujl9Q71fA 4:05'den sonrasını. Bele kadar gelen karda nasıl yürünür olayı ile ilgili olarak Serkan'ın videosu yeterli olmuştur umarım. Bele kadar karda yürümemizle ilgili kendi resimlerimizi ise en kısa zamanda arkadaştan alır almaz koyacam.
Saygılar

ümiterkan' Alıntı:
İnanmayan arkadaşlara videoları tekrar izlemelerini rica edecem özellikle dönüş videosu olan http://www.youtube.com/watch?v=zSujl9Q71fA 4:05'den sonrasını. Bele kadar gelen karda nasıl yürünür olayı ile ilgili olarak Serkan'ın videosu yeterli olmuştur umarım. Bele kadar karda yürümemizle ilgili kendi resimlerimizi ise en kısa zamanda arkadaştan alır almaz koyacam.
Saygılar

hocam bel dediğinizde düşün bel pantolon giyen ağı yerlerde sürünen apaçi belini kastettiğini anlayamadım kusura bakma.neticede yarım saat yürüdüm derken 10 metre gidip 10 metre geldiğini anladım .teşekkür ederim

tyt.fan' Alıntı:
hocam bel dediğinizde düşün bel pantolon giyen ağı yerlerde sürünen apaçi belini kastettiğini anlayamadım kusura bakma.neticede yarım saat yürüdüm derken 10 metre gidip 10 metre geldiğini anladım .teşekkür ederim
Sizin nasıl bir anlama becerisine sahip olduğunuz daha önceki yazılarınızdan belli zaten ;D

bazen haklı olduğunuzu ıspat için hakaret etmeseniz,sizinle tartışmak güzel aslında.eğitmensiniz.tahammülünüzün biraz daha yukarda olması lazım.siz ikna olmayan öğrencinizi dövüyorsunuzdur korkarım.güzel güzel gezmişsiniz.belli eğlenmişsiniz.güzelde performans 20 santim olsa ne olur 1 metre olsa nolur.izmir havalimanına 35 mm kar yağınca pist kapatılmış.videodan gördüğümüz orda 60 santim kar yok.50 de yok.ladayı yanladığınızda 4 5 ci dakikada ladanın önünde arakasında evet olabilir.ama yol üzerinde yok.arabanızın ön eteği yerden varsayalım 40 santim ki ancak yarısı kadardır.50 60 santim karda ilerlemeye kalkarsanız fazla olan 20 santim kar önünüzde birikir.100 metre kadar gidebilseniz önünüzü göremiyeceğiniz kadar kar kürelersiniz.onun içindirki karayolları 300 500 beygir dizel motorlu dizel kamyonların önüne karı yarmak için domuz burnu veya karı bir yana kürelemek için kepçe ağzı gibi bir ataşman takar.
insanları eğittiniz 5 6 yaşında bebeler yerine koymaya kalkmasanız sizinle atışmak bazen güzel oluyor.ama arada eşşeğin kulağına su kaçırıyorsunuz.seviyeyi düşürüyorsunuz.sonra çekilip cevapları izliyorsunuz.genelde konu kilitleniyor.reyting için büyük adım,ama insanlık için küçük adım.size yakışmıyor

hımmm 30-35 cm. maksimum kar var ama bu bile bence yeterli bu seviyede bile sorunsuz gitmesi iş görür.

arkadaşlar bende trabzon-tonyalıyım ESKİDEN DAHA ÇOK YAĞARDI fakat bazen yine yağıyor ve biz o şartlarda bizden bir kaç yaş büyük abilerimizle okula giderdik.60 cm kar emin olun ki o kadar da düşündüğünüz gibi değil.en son 2004 yılında ben de belimi geçen karda yürümüştüm.karda adımı karın üstünden değil,iterek yürürsünüz...
abartılacak kadar zor deil yani...

Şu santim meselesine bir açıklık getirmek gerekirse, araç 1 metre karda da gider 1.5 metre kardada, kar kalınlığının bir önemi yok. Önemli olan aracınızın lastiği kara kaç cm batıyor. Yani oturmuş ve ayaza kalmış kar üstüne 15-20 cm kar yağarsa sizin araç batmadan bu karda gidebilir. Bu altta kalan sert karla birlikte ölçüldüğünde 50 cm buluyorsa aracınız 50 cm karda gidiyor anlamına gelmez :smiley: fizik kurallarına ters 50 cm karda aracınızı birkaç metre yürütürsünüz ama bu da bu seviyede araç kullandım manasına gelmez. Kar kalınlığı ölçen arkadaşlaın dikkatine:smiley:) Saygılar...

Daci Duster ı çok severim oldukça işlevsel yetenekli bir araç. Fakat okuduğum kadarıyla Nivayla karşılaştırılmış hep. İkisi oldukça farklı araçlar oldukça farklı deneyimler. Nivanın üzerinde safkan çamur lastiği var tabi ki iş yapmaz karda. Yeri geldiğinde 4.0 lik lsd kilitli, cheeroke yi mt lastiklerle 2 karış karda zor yürüttük. Bu yüzden uygun ortamlarda uygun araçlarla karşılaştırmak lazım düşüncesindeyim.

Bele kadar kar gezisinden kareler. Fotolar araçları bırakıp yeni yürümeye başladığımız yerde çekilmiştir, ilerleyen yerlerde daha da çok kar vardır ama o fotolar başka arkadaşta maalesef onları da eklerim.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri