Gezi:50-60cm Karın tadını çıkarmak lazım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,217
Ynt: Gezi:50-60cm Karın tadını çıkarmak lazım

Dacianın ön ve arka salıncak olduğundan karda hafifliği ile avantaj olacağını düşünüyorum.

Etiketler

Aracı artık bırakıp belimize kadar gelen karda 30dk yürüdükten sonra varacağımız yere kadar vardık

ne diyim ne yazayım bilemedim ;D ;D ;D

Arkadaşlar demek istedğim aşağıdakilinkte

subaru legacy (canlı örnegi adapazarında vardır )
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=qu-KZKWXhLM

SERKANEFE' Alıntı:
80 cm dediğiniz kar nedir onu anlamıyorum bir açın metreye bakın, 180 'lik bir adamın diz boyu, araçlar rahat gider hele ki yeni kar yağmış yolda, abartaya gerek yok bence.

Metreye bakması bedava , 1.80'lik adamın diz boyu 80 cm diyerek noktayı koydunuz zaten. Söyleyecek fazla bir söz bulamıyorum...

SERKANEFE' Alıntı:
80 cm dediğiniz kar nedir onu anlamıyorum bir açın metreye bakın, 180 'lik bir adamın diz boyu, araçlar rahat gider hele ki yeni kar yağmış yolda, abartaya gerek yok bence.
Bu tıbbi bir formul mü; boy 1.80 ise diz mesafe 80cm?
Abartmaya gerek yok derken yani siz yeni yağmış 80 cm yükseklikte karda Duster'in rahat gideceğini iddia ediyorsunuz öyle mi?

80cm karda Duster gitmez ama 50-60cm karda gider uzatmanın anlamı yok.

AL1820' Alıntı:
Aracı artık bırakıp belimize kadar gelen karda 30dk yürüdükten sonra varacağımız yere kadar vardık

ne diyim ne yazayım bilemedim ;D ;D ;D
Şaka mısın sen?

bende bir anormallik var!!! boyum 1.85 cm. dizim 0.55 cm. üşenmedim ölçtüm ;D ;D
belki kar çok taze ise araç ileri geri ileri geri yapa yapa gitmiştir karda??

yaz gelse karlar erise de az rahat etsek şu muhabbet kapansa bir.. ;D ;D

ümiterkan' Alıntı:
İnanırmısınız bilmem ama saat gece yarısı 01:35 eve yeni geldim. Nerdeydim derseniz. Rakımı sadece 600metre olan bir yere gittik. Saat 18:00'dan sonra gittik. 80cm kar vardı. 50-60cm'e(Diz mesafem veya biraz üstü) kadar rahat gidebildik. Sonrasında Niva'nın önlere mahmuzlu zincir takıp önden de karı biraz kürerek 70cm'lere kadar sadece Niva ile ancak ilerleyebildik. İnanın aracın üstünde bulunan spot ışıklarla ilerledik. Aracın kendi farları hep karın içinde olduğu için hiç işe yaramadı. Aracı artık bırakıp belimize kadar gelen karda 30dk yürüdükten sonra varacağımız yere kadar vardık. Buranın doğası böyle ne yapalım. Birilerine bazı şeyleri ispat etmek için ille de yola çubuk sokup ölçmeye hiç gerek yok. İlle de çubuk olsun diyorlarsa çubuk da dikeriz bir gün. :smiley:
1- İnanırmısınız bilmem ama
inanırız da ispat lazım.
2- 50-60cm'e(Diz mesafem veya biraz üstü) kadar rahat gidebildik.
Bu seviyede karda rahat ilerlediyseniz çok iyi. Keşke foto olsaydı da inanabilseydik.
3- belimize kadar gelen karda 30dk yürüdükten sonra .
Belinize kadar karda nasıl adım atabildiniz ayaklarınızı kaldırmak zor olmadı. Zıplayarak deseniz daha mantıklı olacak.

turkakreb' Alıntı:
bende bir anormallik var!!! boyum 1.85 cm. dizim 0.55 cm. üşenmedim ölçtüm ;D ;D
belki kar çok taze ise araç ileri geri ileri geri yapa yapa gitmiştir karda??

;D ;D valla ben ölçmemiştim teşekkürler bilginiz için ;D [SIZE=78%], bildiğin oturmuş kar ise 80 cm karda araçla ilerlemek imkansız ozaman, kofti bir kar olucak ki araç ilerleyebilsin. 55 cm 'de bile zor oturmuş karda, ileri geri aracı zorlayarak filan ancak olur. [/SIZE]

ümiterkan' Alıntı:
Şaka mısın sen?

ümit hocam okuttuğun çocuklardan biri gelse,belime kadar karda yarım saattir yürüyorum dese evladım adım atmak için kalça eklemlerini nasıl kullandın ,kafadan bacaklımısın sen,mantıklı konuş demezmisin.şaka gibi olan bu belime kadar karda yürümek bence

tolfine' Alıntı:
1- İnanırmısınız bilmem ama
inanırız da ispat lazım.
2- 50-60cm'e(Diz mesafem veya biraz üstü) kadar rahat gidebildik.
Bu seviyede karda rahat ilerlediyseniz çok iyi. Keşke foto olsaydı da inanabilseydik.
3- belimize kadar gelen karda 30dk yürüdükten sonra .
Belinize kadar karda nasıl adım atabildiniz ayaklarınızı kaldırmak zor olmadı. Zıplayarak deseniz daha mantıklı olacak.

ümit beye şaka yapmayın lütfen kızıyor

tyt.fan' Alıntı:
ümit hocam okuttuğun çocuklardan biri gelse,belime kadar karda yarım saattir yürüyorum dese evladım adım atmak için kalça eklemlerini nasıl kullandın ,kafadan bacaklımısın sen,mantıklı konuş demezmisin.şaka gibi olan bu belime kadar karda yürümek bence

Murat bey adıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri