Gezenbilir'in CJ' leri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 202,582
Ynt: Gezenbilir'in CJ' leri

Formulllerden öyle yaw... ne biliiim ben eğitimi internettten ABD üzerinden alıyorum ;D .... Yurki Bey aşağıdaki linkte bir form var, kullanılan dil kuzey avrupa sanırım bize biraz çeviri yapabilirmisiniz. V8'e Mog şanzımanı takmışlar, aynı tartışmanın ilersinde vinç soğutma sistemi gibi birşey var!
performansı nasıl olmuş acaba :smiley:

http://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=31706&highlight=mashbox
http://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=31706&highlight=mashbox&page=11

Jyrays' Alıntı:
Sen neden US miles kullanyorsun? ;) Ben eğitim avrupadan aldım! :D

Etiketler

evet, bunları Finli!

Orada Mog versiyonları 90larda çikmaya başladı, ön ve arka direksiyonu ve saire. Ama daha çok kaya tırnamaya yarışların için.

O vinç soğutma değil, motor yağ ve şanşuman yağ için...

En azından aks kesti ya da şaft buruldu derdi olmaz. Birde bunları yapıp düz duvar kayalara tırmanıyorlar, araba kadar taşların üzerinden geçiyorlar. Biz yapıp çamura girersek bence kırılmaz ;D

jeep' Alıntı:
En azından aks kesti ya da şaft buruldu derdi olmaz. Birde bunları yapıp düz duvar kayalara tırmanıyorlar, araba kadar taşların üzerinden geçiyorlar. Biz yapıp çamura girersek bence kırılmaz ;D
Okadar güçlü motora hangi aklahizet o şaftı takarlar motor kulaklarını okadar basıt yaparlar bütün yükü aks lara verirlen anlamiş degilir siz en iyisi bu saydıklarıma iyileştirme yapın
mog dingillerini boşverin zate diferansiyel terste kalıyor çok uzun iş

Jeep'in özelliği çok ucuz fiyat verip ihaleleri alması olduğundan, aracın maliyetini olabildiği kadar ucuzlatma çabasından, her zaman krizdedir ve hep ordan oraya satılmıştır taaaki Chrysler alana dek..... ;D ona rağmen bizim araçlar yıllardır en zor koşullarda hizmet veriyor.. yani bugün bile siz 77 model CJ'yi 88 model defender ile mukayese etmeye çalışıyorsunuz :smiley: yani o 110'lardaki "tekerleri" CJ'e taktığınızda aks kesmez zaten ;D
Mog dingili ve mog şanzımanını beraber takmak lazım yoksa mogda arazi şanzımanı olmadığından diferansiyeller acayip yerde... sağda yada solda olsa problem yok...

yunus bager' Alıntı:
Okadar güçlü motora hangi aklahizet o şaftı takarlar motor kulaklarını okadar basıt yaparlar bütün yükü aks lara verirlen anlamiş degilir siz en iyisi bu saydıklarıma iyileştirme yapın
mog dingillerini boşverin zate diferansiyel terste kalıyor çok uzun iş

Jeepcj7' Alıntı:
Jeep'in özelliği çok ucuz fiyat verip ihaleleri alması olduğundan, aracın maliyetini olabildiği kadar ucuzlatma çabasından, her zaman krizdedir ve hep ordan oraya satılmıştır taaaki Chrysler alana dek..... ;D ona rağmen bizim araçlar yıllardır en zor koşullarda hizmet veriyor.. yani bugün bile siz 77 model CJ'yi 88 model defender ile mukayese etmeye çalışıyorsunuz :smiley: yani o 110'lardaki "tekerleri" CJ'e taktığınızda aks kesmez zaten ;D
Mog dingili ve mog şanzımanını beraber takmak lazım yoksa mogda arazi şanzımanı olmadığından diferansiyeller acayip yerde... sağda yada solda olsa problem yok...
Mukayese derken defenderi herhangibir cj ile mukayese etmem olsa olasa seri 1-2-3 lerle mukayese ederim ;D
Orkun yanlış anlama sadece bir tavsiye neden okadar uğraşıyorsunda defender dingilleri kulanmıyorsun hem disk firen hem daha saglal parçası bol ve ucuz direksiyon açısıda daha cok 2" fılaş tantınmı istedigin lastigi takabilirsin
Ankarada bi hurdacıda bol mıktarda var

Defender dingilleri kullanabilirdim ama şu anki Dana44'lerden sağlam değiller, genişte değiller. CJ dingilleri yerine atılabilirdi ama kilit felan ne olurdu bilemem... tedariklede alakası var... bu noktadan sonrada benim daha büyük lastik ve dingile ihtiyacım var ;D malum...
Biz sizin serilerle pek mukayese edemiyoruz, yani offroadda pek gözükmüyorlar ;D defenderlar bile arada bir gözüküyor ;D bizim avcılar kullanıyor 110u en fazla, 14 kişi + 6 köpek + mühimmat ;D dün muhabbeti oldu muadili Jeep tavsiye edemedim :(

yunus bager' Alıntı:
Mukayese derken defenderi herhangibir cj ile mukayese etmem olsa olasa seri 1-2-3 lerle mukayese ederim ;D
Orkun yanlış anlama sadece bir tavsiye neden okadar uğraşıyorsunda defender dingilleri kulanmıyorsun hem disk firen hem daha saglal parçası bol ve ucuz direksiyon açısıda daha cok 2" fılaş tantınmı istedigin lastigi takabilirsin
Ankarada bi hurdacıda bol mıktarda var

14 kişi + 6 köpek .. muhaha yarıldım desem.. BU cümle hoşlarına gitmiştir defendercı arkadaşların.Ne olsa ne kadar yük o kadar iyi offroad aracı. Yani ne kadar köpek o kadar köfte ;D

;D ;D ;D 14 kişi+ 6 köpek + mühimmat ;D ;D ;D

Orkun ; Defender dingiliyle her lastik kullanılabilir yeterki, aks seçimi doğru yapılsın, het tür kilit ve oran hem uygun fiyatlı hemde bulunabilir, ne istersen koltuğundan kalkmadan 15 günde kapına gelir.

Fakat Bir arkadaş göndermiş , şunu bir inceleyin 60 K USD verirseniz bu kit varmış, videoları izleyin çok eğlenceli.

http://www.gocms.com/

Selamlar

Yok abi bunlara iyilik yaramıyor lafımı geri aldım seri1 teknelojisine sahip araçlarla muhatap olmuyorum ;D ;D okadar modifikasyonu anadol ada yapsan inan ondanda offroad aracı olur

Bagımsız süspansiyonun kralını yapmışlar valla... 60.000USD tüş....

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D 14 kişi+ 6 köpek + mühimmat ;D ;D ;D

Orkun ; Defender dingiliyle her lastik kullanılabilir yeterki, aks seçimi doğru yapılsın, het tür kilit ve oran hem uygun fiyatlı hemde bulunabilir, ne istersen koltuğundan kalkmadan 15 günde kapına gelir.

Fakat Bir arkadaş göndermiş , şunu bir inceleyin 60 K USD verirseniz bu kit varmış, videoları izleyin çok eğlenceli.

http://www.gocms.com/

Selamlar

;D Offroada gidelim birara ;D

sorun şuki ben defenderda alsam 37 lastik takardım.... Göktuğ Bey ve diğerlerimiz içinde aynı şey geçerli diye düşünüyorum...

yunus bager' Alıntı:
Yok abi bunlara iyilik yaramıyor lafımı geri aldım seri1 teknelojisine sahip araçlarla muhatap olmuyorum ;D ;D okadar modifikasyonu anadol ada yapsan inan ondanda offroad aracı olur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR