Gezenbilir'in CJ' leri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 202,597
Ynt: Gezenbilir'in CJ' leri

Tam Landcıya göre bir cevap... zaten sizin araçların hepsi birbirine benzer ;D
Şimdi sorulara cevap vermeye başlayalım;

En önemlisi sorunuz Neden CJ : Neden CJ olduğunu CJciler bilir, o hayattır, kandır, ruhu vardır...
CJ'ye Unimog dingili uygulaması bütün dünyada rastlanan birşeydir. Kolay değildir ama yoğun emekle yapılabilir.

Turkiye'de toplam 3 tane var. Hepsi orta derece başarılı olduğu için yenisi yapılmamış. Orta derece başarılı olmalarının sebebi böyle araçların bizim şartlara uygun olmaması, yani unimog diferansiyelli CJ ile yarışlara giren olmuş ama araç sürekli kırılmış. Bizimki gibi hızlı yarışlarda kırılması normal...

BU Mersindeki araç ( Sami resimleri koymamda problem varsa, söyle kaldıralım)

Dünyada TJ için standart kitleri bile mevcut, unimogda TJ'de helezonlu olduğundan adaptasyon daha kolay;

Ama görüldüğü gibi araçlar hep unimogun yapmayı sevdiği işleri yapıyor, kayaya tırmanıyor.... toprak yolda gazlamıyor...

Etiketler

yeni oyuncagımdan 3 kare
doğyla bütünleşen tek araç 2 ye bölündüm hala ilkgünki orjinal karakteriyle cj5 hırçın ihtişemlı endamlı koca cüssesiyle yeni cj 6
kafam çok karışık 1 inden ayrılmam gerek bu gidişle
74 cj5
sahibinden_ayazagaoff-road057.jpg

ormanlresim1001.jpg

IMG_0443.jpg

80 cj 6
IMG_1012.jpg

IMG_1013.jpg

IMG_1011.jpg

rizede toplandı araç orkun by üzerinde toyota f2 6 silindir makine var işli benzinli cam bence çok şık durmuş ama patlamassa bende iyi bitek harttabı kaldı onuda burda halledicem
sizce hangisine oynamam gerek sonuçda birini satmam gerek

U kapıları düzgün kesilmiş ise CJ-6 kalsın bence...hem içi rahat, hemde CJ-8 kapısı oturtup, CJ-8 sac hardtopunu kesip uydurabilirsiniz... CJ-5 hem tenteli, hem kısa ben tercih etmem... Ön cam bencede hoş ve değişik durmuş :smiley: neyin camı olduğunu merak ettim...
CJ-6'nın rollbarını mutlaka kontrol ettirin, show amaçlı olabilir...

Jeepcj7' Alıntı:
Tam Landcıya göre bir cevap... zaten sizin araçların hepsi birbirine benzer ;D
Şimdi sorulara cevap vermeye başlayalım;

En önemlisi sorunuz Neden CJ : Neden CJ olduğunu CJciler bilir, o hayattır, kandır, ruhu vardır...
CJ'ye Unimog dingili uygulaması bütün dünyada rastlanan birşeydir. Kolay değildir ama yoğun emekle yapılabilir.

Turkiye'de toplam 3 tane var. Hepsi orta derece başarılı olduğu için yenisi yapılmamış. Orta derece başarılı olmalarının sebebi böyle araçların bizim şartlara uygun olmaması, yani unimog diferansiyelli CJ ile yarışlara giren olmuş ama araç sürekli kırılmış. Bizimki gibi hızlı yarışlarda kırılması normal...

BU Mersindeki araç ( Sami resimleri koymamda problem varsa, söyle kaldıralım)
Dünyada TJ için standart kitleri bile mevcut, unimogda TJ'de helezonlu olduğundan adaptasyon daha kolay;

Ama görüldüğü gibi araçlar hep unimogun yapmayı sevdiği işleri yapıyor, kayaya tırmanıyor.... toprak yolda gazlamıyor...

Bıkmadın abi şu link yapıştırmaktan ;D ;D ;D

Ben Unimog aksı olmaz demedim, manasız olur dedim, unimog aksınada gerek yok 1,5:1 oranında bolt-on portal akslar var hemde Türkiye dağıtıcısı bile var , geçen hafta görüştüm, bana örnek getiriyorlar size haber veririm fiyat ne olacak hangi dingillere uygun. Fiyatta makulse uygulanabilir.

48 inch lastik ise aks aralığını genişletmezsen hiç olmaz (5-7 için) .

Deniz bence CJ 6 daha güzel. Orkunun dediği gibi cj8 hardtop ve U kapı uyuşturulursa süper olur.

Selamlar

jeep' Alıntı:
CJ-6 nın makaslar dingilin üzerinde gibi geldi bana. Önü açık gibi duruyor ;D

evet makaslar dingilin üzerinde. önü açık derken ne kastetiniz bu işlemin avantajları ve dezavantajları nelerdir? ama hidrolik dreksiyon olmasına ragman 33 lastikle yoltutuşunda sorun yok asvaltta mükemmel yol tutuşu var ilginç ama dalmada yok bu arada kısmetse 35 olacak iyi bi ustanın karadeniz jeep cisinin işciligiyle güzel bi iş çıkmış
camın ne camı oldugunu bende bilmiyorum ama ögrenrim

tarık hocam tam manasıyla süper olmuş
kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle...

Ankarada temsilciliği olan şirket sadece dana60 için portal getirebiliyor. Fiyatla ilgili bilgi var mı? Buradaki problem dana60'ların hepsi dodgeram genişliğinde çok geniş, ön diferansiyeli yerleştirmek problemli.... bende arka dana70 ön dana60 var bir çift, kovanları kesip aks çektirmek lazım esasında ama dertli iş.... arkadaşımda fazla unimog dingilleride var... ne tarafa giderim belli değil :( ....

discovery-V8' Alıntı:
Bıkmadın abi şu link yapıştırmaktan ;D ;D ;D

Ben Unimog aksı olmaz demedim, manasız olur dedim, unimog aksınada gerek yok 1,5:1 oranında bolt-on portal akslar var hemde Türkiye dağıtıcısı bile var , geçen hafta görüştüm, bana örnek getiriyorlar size haber veririm fiyat ne olacak hangi dingillere uygun. Fiyatta makulse uygulanabilir.

48 inch lastik ise aks aralığını genişletmezsen hiç olmaz (5-7 için) .

Deniz bence CJ 6 daha güzel. Orkunun dediği gibi cj8 hardtop ve U kapı uyuşturulursa süper olur.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR