Gezenbilir'in CJ' leri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 202,582

Etiketler
Ynt: Gezenbilir'in CJ' leri

yunus bager' Alıntı:
Göktug sen bir kere v8 defender al cj ye dodiklerden başka birşeyi benzetemezsin :smiley:

Yunus Bey o kadar emin olmayın ;D ;D ;D

land_rover_2008-defender-svxcopy.jpg

;D ;D ;D ;D

Göktuğ güldürdün beni mesela bunun gibi

http://www.isafoldtravel.is/media/photo-album/iceland_trophy_winter/large/ISAK_4_on_the_sand.jpg

Biz yaparız. ;D Öncelikle yapı meselesi diyorum ben olaya. O yüzden ne alırsak alalım CJ e benzer bir tarafı. Kanımıza işlemiş bu sevda ;D ;D ;D

aaa valla birşeye benzemiş ;D
yaw Landlar toplu halde geziyorlar ya araçlarını karıştırıp eve yanlış araçla gidenler oluyormuş doğru mu?

Bekleyin yakında ISAK lardan geliyor, 3-4 ay sonra hazır olacak, civcivlerinizi sokakta bırakmayın kazara üzerine basmayayım ;D

Jeepcj7' Alıntı:
aaa valla birşeye benzemiş ;D
yaw Landlar toplu halde geziyorlar ya araçlarını karıştırıp eve yanlış araçla gidenler oluyormuş doğru mu?
;D ;D evet doğrudur geçenlerde gezi dönüşü arabada fotoğraf makinesi arıyorum birtürlü bulamadım kaybettim diyede cok üzüldüm meer benim araç yerine abimin defenderinde arıyormuşum karanlıkta kestiremedimde :smiley:

Orkun bu araç eger krizden saglam çıkabilirsem yapmayı planladıgım defender yorumlarını bekliyorum
modifiyeli olarak tek begendigim defender bu
CRW_5214-01.png

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D gerekli olacağını sanmıyorum, baştan sağlam inşa edilecek herşey.

Biz DANA 44 kullanırken her haftasonu bir iki kırdık... land rover ve RR arkadaşların kullandiler saymak mümküm değildi...

;D Valla çok güzel, inşallah imkanlar el verirde yaparsınız, böyle bir Land bizim mahlukat ve yaratıklarla geziye gelebilir gibi, lastikler yeterince büyük, diferansiyel oturmaz...

yunus bager' Alıntı:
;D ;D evet doğrudur geçenlerde gezi dönüşü arabada fotoğraf makinesi arıyorum birtürlü bulamadım kaybettim diyede cok üzüldüm meer benim araç yerine abimin defenderinde arıyormuşum karanlıkta kestiremedimde :smiley:

Orkun bu araç eger krizden saglam çıkabilirsem yapmayı planladıgım defender yorumlarını bekliyorum
modifiyeli olarak tek begendigim defender bu
CRW_5214-01.png

abi selamlar eğer fotodaki gibi yaparsan gerçekten muazzam bişey olur tam bi off road canavarı bende şuna hasta oldum..

land-rover-60-years-anniversary-342.jpg

Şuanda cok zor ama hedefimi belirledim zate yapım aşamasında bütün aytıntılar
http://www.devon4x4.com/ bu adreste
selamlar
http://www.devon4x4.com/workshop/110-trayback-1/starting-the-build-3.html

Yunus Bey aslında hedefinizde ki aracı yapmak için nereden başlayıp neleri değiştireceğinizi bilirseniz bir de listeyi oluşturup parça tedariki ile muhteşem bir defenderınız olur. Eski parçalarınızı satarsınız ne de olsa defender sevenler orjinal seviyor satışta sorun olmaz.. Kendimi sizin yerinize koyuyorum 2.5 düz dizelin benim olduğunu düşünüyorum da listemi hazırlayayım dedim kendimce.

1- 2.5 düz dizel yetmez, hemen motorda sorun yaşayan bir yandaşa satılır. Ya da çok yakıyor diye uğraşan bir defender V8 ile takas edilir.
2- Şanzıman ve yürüyen aksam araştırılır V8 ler ile fark yoksa kırana kadar devam..
3- En önemlisi lastik boyutuna karar vermek. Fazla abartmadan 35 lere göre dizayna başlanır. 4 tane güzel MT 35 lastik ve jant.
4- 35 lere göre yükseltmek gerekecek aracı. Hemen yükseltme kiti araştırılır yoksa helezon altına takoz vbg çözümler araştırılır.
5- Yükseltmeden kaynaklanan sorunlar çözülür. Fren hortumları, direksiyon mili, radyatör durumu vbg.. liste uzun..
6- 35 lastiğe ve şanzıman oranlarına göre ayna mahruti değişmesi gerekecek. Yerinden kalkmayabilir.
7- 35 lerin rahat hareket edeceği ortam yaratılır. Çamurluk traşlama, flanş yapımı vbg..
8- Hepsi bitip araç yürür duruma gelince diğer aksesuarlar takılır. Vinç, kaya kaydırıcılar alt koruma sacları gibi gibi.
9- Tabi tercihen kilit kullanmak arazi performansını %100 değiştirecektir. Yeri gelmişken oda takılır.
10- Böylelikle muhteşem bir jeepiniz yani defenderınız olmuş olur. ;D Zaten bu saatten sonra neden CJ toplamadım yarı fiyatına çıkardı dersiniz o ayrı ;D ;D ;D

muhaaaa ;D

hep merak ettim yaklaşmayan ve uzaklaşmayan ve diferansiyeli şahin yüksekliğinde olan bu aletler nasıl muhteşem offroad yapıyor diye... tamam standart CJ'de orjinal lastikleri ile belki yakın oranlarda ama biz modifiye ediyoruz, sizde modifiye ediyoruz diye dalga geçiyorsunuz... tuhaf....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR