Gezenbilir'in CJ' leri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 202,563

Etiketler
Ynt: Gezenbilir'in CJ' leri

jeep' Alıntı:
Yunus Bey aslında hedefinizde ki aracı yapmak için nereden başlayıp neleri değiştireceğinizi bilirseniz bir de listeyi oluşturup parça tedariki ile muhteşem bir defenderınız olur. Eski parçalarınızı satarsınız ne de olsa defender sevenler orjinal seviyor satışta sorun olmaz.. Kendimi sizin yerinize koyuyorum 2.5 düz dizelin benim olduğunu düşünüyorum da listemi hazırlayayım dedim kendimce.

1- 2.5 düz dizel yetmez, hemen motorda sorun yaşayan bir yandaşa satılır. Ya da çok yakıyor diye uğraşan bir defender V8 ile takas edilir.
2- Şanzıman ve yürüyen aksam araştırılır V8 ler ile fark yoksa kırana kadar devam..
3- En önemlisi lastik boyutuna karar vermek. Fazla abartmadan 35 lere göre dizayna başlanır. 4 tane güzel MT 35 lastik ve jant.
4- 35 lere göre yükseltmek gerekecek aracı. Hemen yükseltme kiti araştırılır yoksa helezon altına takoz vbg çözümler araştırılır.
5- Yükseltmeden kaynaklanan sorunlar çözülür. Fren hortumları, direksiyon mili, radyatör durumu vbg.. liste uzun..
6- 35 lastiğe ve şanzıman oranlarına göre ayna mahruti değişmesi gerekecek. Yerinden kalkmayabilir.
7- 35 lerin rahat hareket edeceği ortam yaratılır. Çamurluk traşlama, flanş yapımı vbg..
8- Hepsi bitip araç yürür duruma gelince diğer aksesuarlar takılır. Vinç, kaya kaydırıcılar alt koruma sacları gibi gibi.
9- Tabi tercihen kilit kullanmak arazi performansını %100 değiştirecektir. Yeri gelmişken oda takılır.
10- Böylelikle muhteşem bir jeepiniz yani defenderınız olmuş olur. ;D Zaten bu saatten sonra neden CJ toplamadım yarı fiyatına çıkardı dersiniz o ayrı ;D ;D ;D

Hemen sana maliyet çıkartayım, motor jant ve lastik araç ne olursa olsun alıncağı için maliyeti aynı maliyet,

Yükseltme kiti, komple 775 TL (orjinal KDV dahil, HD yay ve gazlı amotisör 4 adet)
çelik fren borusu 120 TL + 50 mm
Ayna mahruti değişmeye gerek yok sadece grup dişlisi çapa göre seçilir 1.22 - 1.44 -1.66 max 200 TL
kilit 1000-1500 TL ARB 2500 TL
Çok arzu edersen poly bush kit 200-300 TL

Başka bişey gerekmez. Bu döviz oranlarına rağmen herşey 2500 TL nin içinde, bu fiyata eğer CJ yi araziye hazırlamak isterseniz hurdalıkları baya bir gezmeniz lazım, benim yazdıklarım sıfır ambalajında.

çok extrem bişey istersen 44 inch lastiğe kadar , HD 4.11 ayna mahruti, XHD yay çeliği akslar, XHD CV joint, HD aks şapkaları, en fazla 2000-2500 TL ömür boyu garantili (kırabilene ödül veriyorlar), kolları da 6 derceli açılı kollarla değiştirirsin en fazla 1500 TL, hemde deli gibi orayı burayı araştırmana gerek yok hepsi hazır.

Tabi gider merdivenaltı 100 TL çifti aks alır takarsan , araziye bile girmeden kopar gider.

Yada hiç uğraşmazsın equipe ye 2500 euro bayılırsın full takım cıvatasına kadar hepsi gelir, uydurma kaydırmalarla uğraşmazsın.

Tabi bu araba muyneden nasıl geçer esas sorun orada.

Orkun Diferandiyel karpuzunun yere yakınlığını arttırmak demişsin , Disco I Standard lastik 30 inch, 38 taktın diyelim, diff en fazla 10 cm havaya kalkar yani 4 parmak(inch değil benim enine parmağım ;D) , yolu tutsun diye lastikleri biraz indirdik gitti iki parmak geri kaldı 2 parmak aman ne büyük fark ;D ;D

Kendimizi kandırmayalım aslında doğru dürüst birşeyi yükselttiğimiz yok, portal aks koymadıkça dışardan güzel görünmekten başka bir iş yapmıyoruz.

Selamlar

Abi nasıl olur .. Benim yazdığım 10 madde en az 20 bin. Lastik jant dahil.

Aklı başında 4 tane 35 lastik jant zaten 2500 eski lastikleri kim alır tanesini 100 e veremezsin.
Bence Yunus beyi yanlış yönlendirmeyelim. Aklı başında alet 20 binden eksik olmaz.

Bu kadar ucuz olduğu için heryerde dev gibi Landlar var yada adamların içlerinde yok... yada kitler felan satılmadığından fiyatlar düşük :D

o iki parmak varya abi... derede fıldır fıldır gezmene veya diferansiyelden oturmana sebep olur :D

evet arkadaşlar gezenbilir ist gurubuna kazandırdıgım 1974 cj 5 den sonra 1980yeni cj 6

cj6026.jpg

cj6023.jpg

cj6027.jpg

Yakisir Deniz`e....!
Ama gördügüm kadariyla daha bayaa isin var,
Güzel bir renk, Rollbar`lari kilifla kaplarsan (BEST) daha kasli olur.
Güzel bir CJ
Güle güle kazasiz belasiz kullan.

sagol ergun abi daha cj 5 bitmişdi motoruda sıfırlamışdık yapacak bişey kalmamaşdı bu iş çıkardı bize :smiley:harttap işimiz var yagmurda hiç romantik olmuyo inan :smiley: güzelolan digerbi yanıysa toyota 2f 4200 motor olması farklı bi makine kullanan anlar hedef mükemmellikse işimiz çokkkkkkk

evedilaz' Alıntı:
cj 5 ile cj 6  arasındaki  boy  farkı 
cj6032.jpg

Deniz Bey bu fotoğrafta gözüme arka tekerden sonrası takıldı.Kupası ile oynayıp uzattınız mı ? Çünkü cj6 o kadar uzun değil arka dingilden sonrası.
Bana biraz bizim cj8 leri andırdı ?
Birde şöför kapısının arka kısmında bir girinti oluyordu bildiğim kadarıyla.Yanlış anlamayın merak ettim ondan soruyorum.Araç çok hoş bu arada.Dingilleride almışsınız makasların altına :D

CJ6 dan uzun evet ,bir de yan sacları bayağı bir yükseltimiş gibi duruyor.

Bu arada ön dingil cj-8 in sanırım. çok geniş duruyor. Makas bağlantıları neredeyse diferansiyelin üzerine oturmuş gibi.. Arka da aynıdır..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri