Gezenbilir'in Bir Numaralı XJ'si

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 117
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,475

Gezenbilir'in bir numaralı XJ'si

• Evet

Kullanılan: 65 69.9%
  • Hayır

Kullanılan: 28 30.1%

• Kullanılan toplam oy
    93
Ynt: Gezenbilir'in Bir Numaralı XJ'si

Ben anlamam Jeep marka araçtan ama bana Mustafa Kemik abinin arabası çok uygun geliyor.
Sade filan...

Ancak bu araçta gerçekten katalog aracı olmuş, yani malzemeler özenle seçilmiş filan.

Etiketler

Hayallerimin arabası bu resmi babama göstere göstere babam bile xj hastası oldu ve şimdi bir xj arıyoruz tarkan beylede konuştuk böyle bir xj ile bende geliyorum bekleyinn.....

Değerlendirmeyi neye göre yapıcaz, teknik özellikler mi yoksa estetik mi, eğer arazi taşıtı statüsünde değerlendireceksek özellikleri nelerdir?,

bir xj nin 10 numara olması için yani benim için ön arka dana 44 diff, arkalar disc fren , ön arka diff locke(arb veya OX) teknık olarak bunlar yoksa konuşmanında anlamıyok(teknik olarak)

bu araç bizim www.izmitoffroad.com grubumuzdan mustafa abinin aracıydı. okan dostumuza satıldı. bu xj bizim "beyaz gelinimiz" idi.

görsel olmanın yanında arazide de çok başarılı. test edilmiş denenmiştir. ;)

yeni sahibinin bol çamurlu etablarda kullanması dileğiyle.

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
bir xj nin 10 numara olması için yani benim için ön arka dana 44 diff, arkalar disc fren , ön arka diff locke(arb veya OX) teknık olarak bunlar yoksa konuşmanında anlamıyok(teknik olarak)

Tamam bu dedikleriniz hiç fena olmazda, çok büyük lastikler takmadıkça yüksek pinyonlu bir Dana30 da bir iki destekle iş yapabilir. Yani sırf orjinal dingilleri var diye bir Cherokee'yi kadro dışı bırakmak çok insafsızlık olur :smiley: Böyle bir araba da gayet tatmin edici olabilir. Kendi arabam için konuşursam; D44'lerin bile yeteceğinden şüpheliyim. Önder'e bahsetmiştim. Dana48 olarak anılan yeni nesil Dan44 istiyorum. Yani bu başlıkta benim arabam olsaydı sonuna kadar katılıyor olacaktım size.

XXSİLVERADOXX' Alıntı:

katılıyorum, hatta min 35 yada 37 inç swamper serisi tadından yenmez valla,

bu arada araba arazide başarılı demek hangi arazi? ne kadar başarılı? ne kadar dayanıklı?
neyse bu ağır bir konu
ama ben tavandaki sisleri anlamadım onlar altlarında sinyalleri olan traktör farımı eğer öyle ise yaratıcı bir çalışma

iksje' Alıntı:
Tamam bu dedikleriniz hiç fena olmazda, çok büyük lastikler takmadıkça yüksek pinyonlu bir Dana30 da bir iki destekle iş yapabilir. Yani sırf orjinal dingilleri var diye bir Cherokee'yi kadro dışı bırakmak çok insafsızlık olur :smiley: Böyle bir araba da gayet tatmin edici olabilir. Kendi arabam için konuşursam; D44'lerin bile yeteceğinden şüpheliyim. Önder'e bahsetmiştim. Dana48 olarak anılan yeni nesil Dan44 istiyorum. Yani bu başlıkta benim arabam olsaydı sonuna kadar katılıyor olacaktım size.

cem çok haklısın. en mantıklısı dediğin gibi ön-arka dingil almak ;) aklımın bi kenarında ama o dingillere en az 37 koymak gerekli. 33" aşılmayacaksa stnadart dingillerde iş görebilir.

37 swamper la başlıyor amerikalılar bu işlere, ben 35 swamperları getirmek için 3 ay bekledim

o beyaz xj benimde dikkatimi çekmişti..yeni sahibi kazasız belasız binsin..güle güle kullansın..eski sahibi mustafa bey de benimle aynı hayali paylaşıyormuş..rubicon aldı diye duydum..onada okursa burdan hayırlı olsun demek isterim...selamlar..

Çıta amma yükselmiş. 37 swamper ve Dana 44 aşağısı kurtarmıyor artık. :smiley: Yanlız Türkiye'de bu işlere hala Good Year ve Dana30'larla başlanıldığını ve keyif alındığını unutmayalım. Bu başlık Türkiye'de Gezenbilir'de.

Hatta yapmışken dana 60 lara mı çıksak madem ortamı boş bulduk
bu arada iksje
avatardaki araba da trackbar problemli gibi duruyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR