Gezenbilir Suriye Gezisi; Şam, Malula, Humus, Palmira, Halep, Hama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koza Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,625
offf super olmus yaf
simdiii
1.
2.ben neden orada değildim o tampon bolgede bir an once hep birlikte bir kez daha gitmemiz lazim
suriyeye,
3.macera diye buna denir devamını görmeye kalbim müsade etmemekte kozacım :smiley:
4.dostlarım kardeşlerim ne güzel macera yaşamışlar gezmişler, eğlenmişler beni mutlu eden de budur ;)

Etiketler
Evet arkadaslar, okudugunuz gibi, en buyuk sorunlardan biriydim :D Turkiyeden cikis yapmassam olmuyor, yapsam olmuyor... :D Sonunda hallettik herseyi ve Kozanin yazdigi gibi, inat ettik, Suriyeye gittik :smiley:

Kozacim, devam et, benden de gelir fotolar ;)

Sınır kapısından geçip gecenin karanlığında ilerlemeye başladığımızda yorucu ve zaman zaman sıkıntılı saatler geçirmiş olsakta neşemizden bir şey kaybetmemiştik...Binbir türlü sıkıntıya rağmen Suriye'deydik :smiley:

Sabaha karşı mola verdiğimiz tesiste acıkmış olduğumuzu farkederek bir şeyler atıştırmaya karar verdik...

DSC_5342.jpg

Bizim mutfak kültürümüzde olmayan ama Suriye'de pek çok yemekte kullanılan ve sabah kahvaltıda üzerine zeytinyağı gezdirilerek yenilen baharatgillerden Zahter'li ekmek...

DSC_5344.jpg

Mola verdiğimiz tesisten birkaç kare..

DSC_5350.jpg

DSC_5351.jpg

DSC_5354.jpg

Kozanın anaannesini ziyaret ettiğimizde, bahçede bulunan portakal ağacı dikkatimizden kaçmadı... Ağacın yanında duran merdivenlere ancak benim çıkabileceğime karar verdik :D

DSC_0190.jpg

Daha sonra, Funda bize ikram edilen portakalları yol için hazırladı :smiley:

DSC_0233.jpg

Mısır çarşısında gezerken yine yol için hazırlık yaptık ;D

DSC_0248.jpg

Aşıklar tepesinden benden de iki kare :smiley:

DSC_0188.jpg

DSC_0169.jpg

Kozanın bahsettiği Sultan Sofra molamızda, tüm Suriye yolu boyunca, masaya yemeklerin geldiği andaki halimizi görebilirsiniz

DSC_0278.jpg

Ve Sultan Sofradan yemekler...

DSC_0269.jpg

DSC_0284.jpg

Bu da yemekten kalanlar... :D

DSC_0291.jpg

Ve künefe... Daha çekemeden biri künefeye saldırmış :D Karşımda Koza oturuyordu, fakat göründüğü gibi, çatal bıçak soldan gelmiş, orda da Sedat vardı ;D

DSC_0297.jpg

Sabahın ilk ışıkları ile Şam'a 56 km mesafede bulunan,bir dağın eteklerine kurulmuş Hıristiyan köyü Malula'ya ulaştık.Dağın tepesinde duran Meryem Ana heykeli ise Malula'ya varır varmaz ilk dikkatimizi çeken şey oldu.Malula'da Arapça'nın dışında Hz.İsa'nın yaşadığı yıllarda Suriye'de ve Filistin'de konuşulan ve bu gün tamamen unutulmanın sınırına gelmiş Aramice isimli antik bir dil konuşulmakta.Kilisedeki din görevlisinden aldığımız bilgiye göreyse bu dil şu anda sadece Suriye'de 3 köyde konuşulmakta...Aramice yapılan ayinlerini izliyebileceğimizi ama fotoğraf ve kamera görüntüsü almamızın yasak olduğunu öğrendik :( Ama gezenbilir pes etmez diyerek kilisenin dışında Aramice dua okurken kamera görüntüsü almaya ikna ediyoruz ;) Bu görüntüyü Sedat sizinle paylaşacaktır ;)

Malula'nın eteklerine kurulmuş olduğu dağın tepesindeki Meryem Ana heykeli

DSC_5455.jpg

Malula

DSC_5458.jpg

DSC_5441.jpg

DSC_5438.jpg

Malula'da gezerken küçük bir meydanda karşımıza çıkan Saint Takla Kilisesi

DSC_5416.jpg

Meydanda karşılaştığımız Malula'lı dedemiz ;)

DSC_5435.jpg

Kilise önünde ki meydanda bulunan fırından bize ikram edilen dumanı üstünde ekmekler (fırıncıda bizim yiyenbilirci olduğumuzu anladı sanırım ??? )

DSC_5426.jpg

Fırında çıkan ekmekler fırının hemen karşısında duran tezgaha diziliyor,ekmek oradan alınıp sonra fırına parası ödeniyor ve kimse bunu suistimal etmiyor..Tezgahın yanındaki Saint Takla Kilisesini ziyarete gelen bir grup Suriyeli genç ile bir süre sohbet edip oradan ayrılıyoruz...

DSC_5439.jpg

Ynt: Gezenbilir Suriye Gezisi; Şam, Humus, Palmira, Halep, Hama

Arkadaşlar ben acemi fotoğrafçı olduğum için fotoğrafların kusurlarına bakmayınız ;) Gezi yazısını yazmak bana düştüğü ve fotoğrafsız olmıyacağı için idare edeceksiniz :D Daha iyileri geliyor yazının hemen arkasından ;) Hadi sedat,funda,amina nerede kaldı fotoğraflaaaarrrrr!!!!

Ynt: Gezenbilir Suriye Gezisi; Şam, Malula, Humus, Palmira, Halep, Hama

Kozacım, aplam
fotoğraflar çok güzel gerçekten
sen bu işi kapmışsın
tebriklerimi naçizane bir hediye olarak kabul etmeni niyaz eyliyorum :smiley:
öte yandan belirtmem gereken bir diğer husus da
fotoğraflar ile maceranın bir bütünlük içerisinde seyreylemesi
bu da gösterdiğin özenin kanıtı
cok teşekkürler emeğine sağlık ve türkçeye gel :D

Kozacım, yazının yanında fotoğrafların da çok güzel, hiç durma ;)

Benden de yazına uygun bir kaç fotoğraf...

Malula

DSC_0326.jpg

DSC_0343.jpg

DSC_0333.jpg

DSC_0332.jpg

Fotoğraf görüntüsü yasak olduğu Serge et Bacenus kilisesinin ikinci kattan aldığım görüntü :D

DSC_0082.jpg

DSC_0086.jpg

Saint Takla kilisesi

DSC_0107.jpg

Ve sıcak ekmekler

DSC_0126.jpg

DSC_0125.jpg

bambina sultan ha :D ben türküm zaten de, gümrükte anlatamadık onu :D

bu gece bu fotolarla idare edin, yarın asıl yüklemeye başlayacağım ;)

ole bişey demedim bir kere
sayın amina hanımefendi
ben yalnıza
fotograflarınızın da fena olmadığından
bir emek sarfiyatı neticesinde olusturludugundan bahsetmek istemistimdi :p

ama az kalsın Suriyeli oluyordum :D

Bu da, Kozanın da eklediği dede ve bir çocuğun ekmekleri poşetlere yerleştirirken... Bu arada, bu ekmekler sıcakken cips gibi yenilebilir valla :D

DSC_0112.jpg

Malula'dan Şam'a doğru yola çıkıyoruz...Yaklaşık 1 saat süren yolculuğumuzdan sonra Şam'a ulaşıyoruz...
Suriye'nin başkenti Şam,aynı zamanda Arap dünyasının en eski ve kalabalık şehirlerinden birisi.Nüfusun 4,5 milyon olduğunu öğreniyoruz.Öğrendiğimiz bir diğer konu ise sadece Şam'da 120 civarında Türk eserinin bulunduğu.Deniz seviyesinden yüksekliği 690 m . Barada Nehrinin oluşturduğu bir vahada yer alan Şam,Arapça Dimeşk ismiyle biliniyor.Coğrafik olarakta Ortadoğu'ya oldukça hakim bir noktada.Beyrut'un 110 km güneydoğusunda,Amman'ın 210 km kuzeyinde,Bağdat'ın 600 km batısında.Bütün bu kentler oldukça iyi bir karayoluyla bağlı olduğu söylenmekte ;) Biz bu yollardan henüz geçemedik ama umarım ilerleyen günlerde Gezenbilir ekibi olarak bu yollar ile ilgili kendi deneyimlerimizi yazma şansımız olur :smiley:

Şam'da ilk durağımız geceyi geçireceğimiz otelimiz oluyor..

Otelimizin lobisi

DSC_5574.jpg

Otelde bizi mırra ikram eden güler yüzlü genç bir kız karşılıyor ve fotoğrafta da görüldüğü üzere bu durumdan istifade eden arkadaşımız Sedat oluyor ;D

DSC_5565.jpg

İşlemlerimiz yapılırken bizde ikram edilen kahvelerimiz ile keyif yapıyorduk

DSC_5582.jpg

Tüm odalarda bir seccade ve Kur'an-ı Kerim var....

DSC_5598.jpg

DSC_5602.jpg

Odamızın penceresinden....

DSC_5614.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR