Gezenbilir Suriye Gezisi; Şam, Malula, Humus, Palmira, Halep, Hama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan koza Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,610
Ynt: Gezenbilir Suriye Gezisi; Şam, Malula, Humus, Palmira, Halep, Hama

36 saat süren uykusuzluğun ardından herkesin dilinden düşürmediği Şam’a kuşbakışı bakabileceğimiz ve nargile keyfi yapabileceğimiz kafelerin bulunduğu bir tepeye çıkıyoruz…
Manzara gerçektende müthişti ama bu manzarayı hava muhalefetinden dolayı görüntüleyemedik.Dışarıda fırtına vardı ve hava fena halde soğuktu.

DSC_5901.jpg

DSC_5908.jpg

Etiketler

Nihayet otelimizdeyiz ;D
Uykusuzluk ve yorgunluk hepimizi ne çok sarsmış olacak ki yemeğe gidecek halimiz kalmamış ;D Ama yiyenbilir aç kalmaz diyerek otelimizin İran mutfağı ağırlıklı restaurantında karnımızı doyurmaya karar verdik ;)

DSC_5577.jpg

Konu İran mutfağı olunca safransız olmuyor tabi ;)

DSC_5918.jpg

Ama itiraf edim özellikle pilav çok güzeldi ..Yada biz çok acıkmıştık ;D

DSC_5921.jpg

Ebu Kemal deki yemekleriniz yani bana göre mezeleriniz tam rakılıkmış yav:smiley:
nargile içerken bizi anmadınızmı bakem siz

Harika Fotoğraflar, harika bir gezi... Hoşgeldiniz. Umarım Ebu Kemal dediğim kadar çıkmıştır. Bu arada sokaklara, insanlara ilişkin varsa anekdotlarınızı da bekliyoruz.

hala gezi kismina gelemedik koza bambina sultan :D
arap yemekleri tapan bir restaurantta mahsur kaldıgınızdan şüphelenmeye başladım ben,
ne guzel fotoğraflardır onlar öyle :D

Furkancım senin durumuna en uygun düşen ifade algıda seçicilik olsa gerek ;D ;D ;D
o kadar cami-türbe fotoğrafı arasında sadece yemek fotoğraflarını görüyorsan ben ne yapim ;D ;D ;D

suriyeye gidemesek de kiyisina kadar geldik be kozam
yaklasik 4 yildir
sırf yemekleri icin antakya'ya bir daha gidecem diodum
hala da diorum :smiley:))

Süper fotoğraflar, ellerinize sağlık :smiley: Mayısta bir tur yapalım Kızıldeniz'e inelim derim, Ürdün'de görülecek çok şey var, Lut gölü, Wadi Rum, Petra ve tabii ki Akabe'de dalış :smiley: Suriye'de de beklediğimden çok daha fazla yer varmış görülecek

Deep' Alıntı:
Süper fotoğraflar, ellerinize sağlık :smiley: Mayısta bir tur yapalım Kızıldeniz'e inelim derim, Ürdün'de görülecek çok şey var, Lut gölü, Wadi Rum, Wadi Petrus ve tabii ki Akabe'de dalış :smiley: Suriye'de de beklediğimden çok daha fazla yer varmış görülecek

Yapalım Mert;)
Hatta Ürdün-Suriye turu yapalım bence.Mayıs ayında Palmyra'da festival varmış orayada uğrarız ;)

Ben bu akşam ilerleyen saatlerde Palmyra ile ilgili yazımı ve fotoğrafları ekledikten sonra bir bak derim :smiley:

Sedat, Koza, Amina, Funda

Ben şimdiden geldiğinizden beri söylediğim tüm laflarımı geri alıyorum :-\
Valla şimdiden anlatım ve fotoğraflara hayran oldum ;)

Klavyenize ve deklanşörüne kuvvet koza, amina, funda, sedat :smiley:

selam arkadaşlar ...
bu kadar güzellikler varken bu dünya üzerinde teyzesi bunları görmek için o kadar yol almışken benim küçük yiğenim halen okaranlıklarda kalmayı tercih ediyor ufak adam halen gelmedi:smiley: hergün kalp atışlarını dinliyoruz. bu yüzden ben inşallah yarın size resimlerle ve ufak anekdotlarla katılacağım.
kozacım iyiki erken geldin yoksa süriye yalan olacaktı:smiley:
senin yazı ve resimlerinin peşi sıra bizde eklemeye başlarız .
bu arada yazamadan gecemeyeceğim carşıda çektiğin fotoğrafda sadece yüzüm bulanık çıkmış :smiley::smiley::smiley::smiley:
öyle bir film vardı adını hatırlayamıyorum.fotoğrafda bulanık çıkınca ölmeye başlıyorlardı :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:
ürperdim ......

Gezimizin ikinci gününe otelimizde yerel alışkanlıklardan Zahter’in de eşlik ettiği mükemmel bir kahvaltı ile başladık.

DSC_5934.jpg

DSC_5939.jpg

Sedat’ın mırracı güzeli bu defa kahveyi bana ikram etti ;D Bu arada o oturduğum yerde kahve içmek ne keyifliydi anlatamam ;)

DSC_6000.jpg

Otelden çıkış işlemlerimiz yapılırken bende Sedat'a en afillisinden pozlar verdim :smiley:

DSC_5965.jpg

Gezi boyunca bize eşlik eden Seyfettin Dayımızı da yanımıza alarak hatıra fotoğrafları çekildik ve bu geziyi oraganize ederkende beni en çok heyecanlandıran yere, çöl kraliçesi Zenobia’nın şehri Palmyra’ya doğru yola koyulduk...

DSC_5978.jpg

Palmyra çölün ortasında çok uğrayanı olmayan bir şehir oluncada yol boyunca gördüğümüz tek şey çöl manzarası oluyor ;)

DSC_6013.jpg

DSC_6020.jpg

DSC_6120.jpg

Uzun süren yolculuğun ardından çölün ortasında karşımıza çıkan Bağdat Cafe66 ilaç gibi geliyor ve ihtiyaç molası vermeye karar veriyoruz…İyiki burada mola verdik dedik çünkü inanılmaz eğlenceli saatler geçirdik.

DSC_6027.jpg

Güler yüzlü ev sahibimiz.

DSC_6031.jpg

Ne olduğunu anlıyamadığım müzik aletiyle mini bir konser veriyor

DSC_6062.jpg

veeee otantik kıyafetler ile fotoğraf çekilmemizi teklif ediyor ;D

DSC_6065.jpg

DSC_6082.jpg

DSC_6089.jpg

Bağdat Cafe 66 civarından birkaç kare

DSC_6109.jpg

DSC_6104.jpg

DSC_6103.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR