Gezenbilir İzmir; Seferihisar - Ürkmez - Urla Kum ve Off Road Gezisi (04 Eylül 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan balikay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 134
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,062
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir İzmir; Seferihisar - Ürkmez - Urla Kum ve Off Road Gezisi (04 Eylül 2011)

arkaya hazırladığım çeki şeysi

02092011406.jpg

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir; Seferihisar - Ürkmez - Urla Kum ve Off Road Gezisi (04 Eylül 2011)

Benim araçta yer var, ama sigara kullanıyorum. Kullanan yada rahatsız olmayan arkadaşları misafir olarak alabilirim. ;)

ev yapımı çekme halatı :smiley:

02092011407.jpg

parsbrujah' Alıntı:
arkaya hazırladığım çeki şeysi

Erhan Bey merhaba, kusura bakmayın ama bu "çeki şeysi" :D pek güvenli görünmüyor. Sizin arka tampon sağlam duruyor, doğrudan strap bağlanabilir, selamlar.

arkadaşlar ahanda geçtim pc nin başına 2 saate güzergah ve detaylar hazır olur. kusura bakmayım çok yoğun 15 gün geçirdim. yemek husunda ise mangal kömürü bende cuvalla kimse getirmesin. köfte ve sucuk işini isterseniz geçen seferki faaliyetteki gibi kişi sayına göre hazırlık yaparım. bu yemek konusunu cumartesi akşam üstü 16.00 a kadar netleştirmemiz gerekiyor.

merhaba mustafa abi...

deepfish' Alıntı:
acaba konvoyda lastik indirme aparati ve kompresor olan arac var mi ? malum parkur kum ve kaya
şahsımda lastik indirme aparati ve kompresor mevcut

taz' Alıntı:
14- Tuğrul ( taz ) Suzuki Grand Vitara ( 2 kişi )

yeni üyeyim, salihli gezinizi gördüm. aracım standart. parkur çok sert değilse arkadaşımla beraber katılacağım. neler getirmem gerekir?
parkur fazla sert olmayacak

levent abi bu gezide sana yeni avatar'lik sekilli bir fotograf cekeyim :smiley: makineyi getiriyorum yine, daha da iyi cekimler yapacagim bu sefer :smiley:

Mustafa Bey "çeki şeysi" benide düşündürüyor aslında ama denemekten ne çıkar :smiley: (tampon çıkmaz heralde yerinden :D ??? )
Halat nasıl sizce sentetik halat kullandım?

Seferihisardaki 2. Buluşma yerinide belirtirseniz çok sevinirim arkadaşlar. Her an "canına yandımının enjektörü" deyip gelebilirim.

Erhan abi geçmiş olsun.. Motor rahatsız edici teklemiyorsa ve daha fazla zarar verecek bir durum yoksa bin gel bence abi :smiley: baktın eski halinden kötüye gider gibi olursa dönersin

Levent abi, bir de benim LPG ile menzilim pek uzun değil, o yüzden rota detayı bitince bizim karaoğlanın seyrinin devamı için üçkuyular iskeleden sonra tahmini kaç km yapacağımızı yazabilirsen güzel olurdu :smiley:

Levent abi cep numaramı gönderiyorum özelden.

Herkese Selamlar

parsbrujah' Alıntı:
Mustafa Bey "çeki şeysi" benide düşündürüyor aslında ama denemekten ne çıkar :smiley: (tampon çıkmaz heralde yerinden :D ??? )
Halat nasıl sizce sentetik halat kullandım?

Sizin "Çeki Şeysi" çekme anında koparsa, birkaç kişiyi kılıç gibi biçebilir. Arka tampon sağlam görünüyor, sorun olacağını sanmıyorum. Halat fotoğraftan pek belli olmuyor, ama bağlantı için kullanılan malzeme bence çok yetersiz. Selamlar.

Erhan Bey, motor arızası ile ilgili mesajı yeni farkettim, kusura bakmayın. Benim araçta yer var, misafir olarak katılabilirsiniz. Selamlar.

güzergah devamı

ROTA 3.jpg

ROTA 4.jpg

ROTA 5.jpg

Son Durum ve araç sıralaması

01-Levent BALIKAY, Opel Frontera, (Gezi Rehberi) (2 Kişi)
02- Mustafa DEMİREL, Toyota Hilux, (Rescue Team) (1 kişi)
03-Evren UYANIK, Toyota Rav4 (2 Kişi)
04-Bahadir TIRYAKI Hyundai Galloper (2 Kisi)
05-Özgür (ozcour) Defender (4 Kişi)
06-Ziyacan Bayar Lada Niva (2 kişi)
07-Nadir Yapıcıoğlu ?
08-Mehmet YILDIZ, SsangYong (4 kişi)
09-M.Murat Kurucu ?
10-Tuğrul ( taz ) Suzuki Grand Vitara (2 kişi)
11-Umut Altan (deepfish) Toyota Hilux (2 kisi )

Araçsız Gelen

1 - Murat Öz ( TezzMertek) ( Evren'in araçta ya da Mustafa Ağabeyin Hilux'ta)
Toplam 11 Araç , 24 Kişi.

merhaba arkadaşlar...

[size=12pt]1.buluşma yeri 04 eylül 2011 günü saat:09.00 üçkuyular vapur iskelesi
2. buluşma yeri, 1.buluşma yeri hareketini takiben izmir-seferihisar arası ulamış köyü ışıklı yol kavşağı

---toplam üçkuyular vapur iskelesinden başlayıp, üçkuyular vapur iskelesinde bitiş takriben 125km. bu güzergahın yaklaşık 75 km.si arazi 50km.si dönüş olacak. yakıtlarımızı buna göre tedarikleriz.
---üçkuyular vapur iskelesi-ulamış köyü arasını katılılımcıların tercihine göre otoban yada sahil yolunu toplu halde tek konvoyda kullanırlar.
--- yemek konusunda ise tüm katılımcılar kendi yemeklerini ve mangal malzemelerini getirsinler.
--- güzargah haritalarındaki katılımcıların istemeleri halinde yapılacak olan faaliyetleri 2. buluşma noktasında kararlaştırırız. 3. rotada bulunan ekmeksiz plajının girişi ücretlidir. buraya giriş için ya giriş ücreti ödemeyiz içerideki alkollü yada alkolsüz içeceklerden alır uygun bir fiyattan ücretini öderiz yada içeride bir şey içmeden cüzzi miktarda giriş ücreti veririz. gerçi yogunluktan yada susuzluktan illaki içeride birşeyler içeriz.
---el telsizi olan yada tedarik edebilecek arkadaşlar yanlarına almaları iyi olur.
---kameralı yada fotoğraf makinalı arkadaşlar, özel etap geçişlerinde etap başlamadan konvoyun başlangıcına gelipte çekim yapmaları faaliyetin belgelemesi için güzel olur.

GEZENBİLİR KONVOY KURALLARI

[size=12pt]1- Her konvoyda bir LİDER olur ve yerini kendi belirler (15 araç üstünde lider yardımcısıda olur). Her konvoyda bir REHBER olur ve önde gider. Özel durumlarda rehber ve lider aynı kişi olabilir.

2- Konvoydaki araçların sırası, lider tarafından telsiz, vinç, motor gücü, ağırlık, pilotların tecrübeleri gibi kıstaslar göz önüne alınarak yapılır ve tüm gezi boyunca olağan haller dışında bu sıralama bozulmaz.

3- Konvoyda uyulması gereken en temel kural, konvoyun bütün halinde kalmasıdır. Hiç bir araç lidere haber vermeden ve çok gerekli olmadıkça konvoydan ayrılamaz, duramaz ve konvoy düzenini bozucu hareketler yapamaz.

4- Konvoyun hızı en yavaş aracın hızına göre ayarlanır.

5- Konvoyu oluşturan araçlar, kısa farları açık olarak yol alırlar.

6- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu durumlarda telsizle ya da dörtlü ikaz flâşör lambasını yakıp ve uzun-kısa far yakarak araçtan araca silsile yoluyla liderin uyarılmasını sağlayarak, uygun şekilde sağ tarafa yol sathını terk ederek durup bekler. Kavşaklarda, özellikle araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.

"Her araç bilmelidir ki; kendisinde bir sorun olduğunda, önündeki araç bunu görecek ve sorunu gidermek için gerekenleri yapacak!"

7- Özellikle tek şeritli yollarda, konvoy dışı hızlı giden araçların sollamalarını kolaylaştırmak için, konvoydaki araçların arasında iki araç girebilecek kadar uygun boşluklar bırakılmalıdır.

8- Offroad koşullarındaki dere, çamur ve engel aşma gibi "özel geçiş etaplarında", bir araç etabı bitirmeden diğeri kesinlikle girmez.

9- Tüm kararlar LİDER tarafından, kendi belirlediği sistemle verilir. Lider, konvoydaki bir araçta oluşabilecek arıza durumunda, konvoyun tamamının beklemesine veya arızalı aracın kalarak konvoyun devam etmesine karar verebilir.

10- "KONVOY KURALLARI" na uymayan aracı ve sürücüsünü, katılımcılar "OYLAMA” yaparak konvoydan çıkarabilir.

gezenbilir konvoy kurallarının amacı kişisel özgürlükleri kısıtlamak için değil, konvoy ve konvoy dışı trafiğin güvenliğini sağlamaktır.

2.BULUŞMA NOKTASI.jpg

ROTA 1.jpg

ROTA 2.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri