Freelander'in Arazi Performansı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rkayaci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,342
Ynt: Freelander'in Arazi Performansı

s a coğu zaman köy yollarında ormanda gezen ben bi lastik(atr tabiyki) ve daha cok bakımla bu işi götürüyorum freelander yüzde 70 asfalt yüzde 30 arazi için tasarlanmış ki bu yarım metre camurda gitmiyo off road izlenimlerim ve görüşüm %50 si cep %50si şöfürlük meselesi bence bu araca modifiye yaparsan güçlendirirsen asfalt kabiliyetini düşürürsün ve bizler asfaltta daha cok gezdiğimiz için bence gereği yok hangimiz 5 günü arazide dolaşıyoruz ki böyle yapılacaksa al bi defender vur bak nerelere cıkıyo nerelerden geçiyo sürçü lisan olduysa affola saygılar.

Ben de aynı fikirdeyim o yüzden benzer bir araç kullanıyorum ama hazır konu hakkında bir fikir sahibi olan bir usta yakalamışken soralım bakalım neler yapılabiliyormuş.

Etiketler

rkayaci' Alıntı:
Arkadaşlar yabancı bir siteye üye olduktan sonra oradaki kullancııların freelanderla neler yaptıklarını gördüm ve biraz imrendim açıkçası. eee parça ucuz, işçiliklerin çoğunu kendileri yapıyorlar.

Aşağıda freelander'ın arazi performansını beğenmeyenlere ya da merak edenlere birkaç resim yolluyorum.

Saygılarımla
quote]

ingilterede freelander lar yarışlarda ve diğer aktivitelerde kullanılıyorlar,camel a katıdı
dakar yarışına girdi,elektroniği demekki okadar korkulan birşey değil,yada sorun çıkaran,sadece düz araca göre arızaya daha aday bence
ama sağladığı pek çok üstünlükte var
ingiltere de 200 pound a kadar 2 inch yükseltme kiti ve fren hortumları dahil satılıyor,getirtilip uygulatılabilir bence
ayrıca beyaz freelander a da hasta oldum,bence burada karşı çıkanları da etkilyecek bir araç

Türkiye'den FL off-road resimleri

IMG_6972.jpg

Ads?z.jpg

Merhabalar,

İnternette freelander için yükseltme kiti ararken sitenizi buldum,7-8 aydır LR kullanıcısıyım 2006 model td4 dizel otomatik freelander sahibiyim.İnternette okuduğum yorumlar genelde freelander ın zorlu kış şartları veya çamur v.s yollarda iyi olmadığı yönünde ki ben buna pek katılmıyorum.Tabi freelander arazi için üretilmiş bir araç olmadığından sınırlarınıda bilmek gerekli diye düşünüyorum,lakin fiyat/performans olarak bakıldığında gerçekten çok memnunum.Bugüne kadar beni bir kere yolda bırakmadı,ne karda ne çamurda.İyi lastikler ve iyi şoförlükle piyasadaki çoğu jipten daha iyi.

Gel gelelim bir süredir araç yükseltme kiti aramaktayım ve bir türlü bulamadım.Bilgisi olan var mı acaba ?

merhabalar bende 2001 model cok nadir bulunan manuel fld sahibiyim yükseltme kiti anıl otoda mevcut ben bu aralar bende taktırmayı düşünüyorum. freelanderların preformans resim ve videolarını gördükce cok mutlu oluyorum. cünkü inanılnmaz kötülemelerini duydum insanların. ben cok memnunum ama önceki sahibinin cok iyi bakmamsı nedeni ile bakımalrı bana kaldı :smiley: suan saat gibi aracın tümü

ss1945' Alıntı:
merhabalar bende 2001 model cok nadir bulunan manuel fld sahibiyim yükseltme kiti anıl otoda mevcut ben bu aralar bende taktırmayı düşünüyorum. freelanderların preformans resim ve videolarını gördükce cok mutlu oluyorum. cünkü inanılnmaz kötülemelerini duydum insanların. ben cok memnunum ama önceki sahibinin cok iyi bakmamsı nedeni ile bakımalrı bana kaldı :smiley: suan saat gibi aracın tümü

Merhaba,
Anıl otoyu aradım ama ellerinde ve de katalogda yükseltme kiti olmadığını söylediler.Siz nereden öğrendiniz ?

Düzeltme: Anıl oto dan aradılar ellerinde yay varmış 5cm gibi bi yükseltme yapabiliyorlarmış.Ama gerekli parçalar yurt dışından geliceği için 1 ayı bulurmuş ve 1000tl civarında bir masrafı olurmuş.

sayın r kayacı inanılmaz bir freelander var hayalini kurduğum gibi bede aynısını yapmak istiyorum bana yol göstermenizi rica ediyor. kesminizi bankadaki ekranımda wallpaper yaptım ingiliz plakası olamayan tek landformda herkese inat freelandırı savunmanız süper sizin sayenizde aracımı cok daha sevdim tşk.

ss1945' Alıntı:
sayın r kayacı inanılmaz bir freelander var hayalini kurduğum gibi bede aynısını yapmak istiyorum bana yol göstermenizi rica ediyor. kesminizi bankadaki ekranımda wallpaper yaptım ingiliz plakası olamayan tek landformda herkese inat freelandırı savunmanız süper sizin sayenizde aracımı cok daha sevdim tşk.

Aracınızı güle güle kullanın. Biraz geç cevap verdim kusura bakmayınız. Bir sorunuz olursa her zaman beni 0541 212 77 55 ten arayabilirsiniz. Acizhane bir tavsiye sis lambalarınızı yukarı takın. Zira inişlerde eğim açısını çok azaltır. Kırılabilir.

Saygılarımla...

batuhanyel' Alıntı:
Merhabalar,

İnternette freelander için yükseltme kiti ararken sitenizi buldum,7-8 aydır LR kullanıcısıyım 2006 model td4 dizel otomatik freelander sahibiyim.İnternette okuduğum yorumlar genelde freelander ın zorlu kış şartları veya çamur v.s yollarda iyi olmadığı yönünde ki ben buna pek katılmıyorum.Tabi freelander arazi için üretilmiş bir araç olmadığından sınırlarınıda bilmek gerekli diye düşünüyorum,lakin fiyat/performans olarak bakıldığında gerçekten çok memnunum.Bugüne kadar beni bir kere yolda bırakmadı,ne karda ne çamurda.İyi lastikler ve iyi şoförlükle piyasadaki çoğu jipten daha iyi.

Gel gelelim bir süredir araç yükseltme kiti aramaktayım ve bir türlü bulamadım.Bilgisi olan var mı acaba ?

Maalesef freelanderların şasi ve aks düzeni yükseltme yapmaya uygun değil. Bu nedenle burada hazır kitler yok. İngilteredeki birkaç arkadaştan aldığım bilgi de hazrının olmadığı esaslı bir usta ve mekanik revizyon ile 21 inç lastik ve jant için yaklaşık 12000 euro luk masraf gerektiği bilgisini aldım. Fabrika bu araçları stabilitesinden ödün vermemek adına bunu bu şekilde yapmış. Ancak bazı amortisor ve alt kaplama ve çamurlukların sökülüp iyileştirmesi burada mümkün bunun da maliyeti yaklaşık 3000 tl civarında oluyor. Ben aracın orjinalliğini bozmamak adına gerek duymadım. Şayet modifikasyon yapacaksanız ben td4 için önermem. bunun için en uygun araç land rover serisinde discovery dir. Zira hem konfor hem de arazi modifikasyonlarına iyi uyum sağlar. Ancak bu araçlarında yakıt ve sürat sıkıntıları var. Bizim gibi hem günlük kullanım hem de hafif ofroad gezileri için freelander standartıyla da bence harika.

Saygılarımla..

OFF ROAD A GİDEN JAPONLAR OFFROAD SONRASI TAMİRE GİDER LANDLER SADECE YIKAMAYA GİDER BU BÖYLE BİLİNE ÇOK ŞAHANE FOTOLAR EKLİYECEM TÜM 4X4 LERE CEVAP OLACAK FREELANDER DOĞRU KULLANILDIĞINDA ROBOT GİBİ ÇALIŞAN BİR ARAÇTIR... KİMSEDE ŞÜPHE KALMASIN İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ BİLGİNİZ VARSA HERZAMAN SİZİ EVİNİZE GÖTÜRÜR

fiochhi' Alıntı:
OFF ROAD A GİDEN JAPONLAR OFFROAD SONRASI TAMİRE GİDER LANDLER SADECE YIKAMAYA GİDER BU BÖYLE BİLİNE ÇOK ŞAHANE FOTOLAR EKLİYECEM TÜM 4X4 LERE CEVAP OLACAK FREELANDER DOĞRU KULLANILDIĞINDA ROBOT GİBİ ÇALIŞAN BİR ARAÇTIR... KİMSEDE ŞÜPHE KALMASIN İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ BİLGİNİZ VARSA HERZAMAN SİZİ EVİNİZE GÖTÜRÜR

Resimleri bekliyoruz...

fiochhi' Alıntı:

Büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir, eğer kastınız gerçekten bu değilse küçük harflerle yazmaya özen gösterin.

Off-road sonrası "tüm Japonların" servise gitmesi konusu ayrı bir başlıkta yeterince (!) tartışılmıştı ve konu tatlıya bağlanmıştı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri