Valla arkadaşlar off road iddiam yok ancak geçenlerde başımdan geçen bir LR macerasını anlatmak istiyorum size. Hava şartları beter olduğu için fotoğraf çekmek aklıma bile gelmedi ancak yinede biraz anlatmaya çalışacağım.
Akşam 8.30 gibi aradılar doğum var dediler evime 45 km uzaklıkta bir köye gitmem gerekiyordu. Hafif hafif kar atıştırıyor ama rüzgarda var. Çıktım köye doğru ilçeden çıktım derken polis amcalar yolu kesmişler. Dedilerki ilerde 3 tane çekici kaymış yol kapalı gidemezsiniz. Neyse 2-3 tur attım oralarda 2 tane arkadaşıda alıp tekrar dayandım ilçemizin çıkışındaki polislerin kapısına. Dedik yakın köye gidiyoruz uzağa gitmeyeceğiz. Polis amcalar umursamaz bir şekilde kalırsanız bizi yada karayollarını aramayın onlarıda göndermeyiz dediler. Dedik nasılsa her köyde bir adamımız var kalırsak traktör çağırırz ve çıktık yola ilk 10 km mis gibi asfalt ta sulu kar var. Bu yolda da ne varmış derken 15. kmden sonra bir fırtına koptu anlatamam. Sağdan soldan döndere döndere kar sürgün yapıyor, ilk beldenin girişinde 3 çekiciyide gördük yolun kenarında takılmış kalmışlar arka tarafları şarampolde yapışmış kalmışlar yola neyse dedik onlar ağır araç kaymıştır bastık gaza devam. hızımız 80-90 altımızdaki araç 4x4 LR nasılsa diyip gidiyoruz beldeden çıktık bir geçit var bilen bilir abdalboğan isimli. Oraya geldik yolun ortasında üçgen üçgen kar kütükleri üstlerinden atlaya zıplaya yolumuza devam ediyoruz. Biraz daha gittikki görüş mesafesi fırtınadan ötürü ancak 2-3 metre sonra bir baktıkki fırtınanın ortasındayız yol nerden geliyor nereye gidiyor belli değil derken geçit bitti fırtına bitti. Neyse köye girdik işimizi hallettik 11:30 da çıktık köyden. Biz köye dönmeden önce bir doblo ile bir starex karşıdan geliyordu arkadaşlar dedi gidiyo aslanlar geçite gelmeden kalırlar diye. Biz tekrardan geçite geldik biraz tırmandık bizim kar kütükleri olmuş gerçekten kütük LR üzerinden resmen atlıyor zıplıyor başımız tavana değiyor. Yanımdaki arkadaş lastikler iimiş dedi yer buz gibi ama kaymıyoruz tam bu sırada sağlam bir kütükten atladık ve atladığımız gibide LR kaymaya başladı. 2-3 spin attık sağ tarafa arkayı yasladık. biraz zorladım vs yok çıkamadık. İndik birde ne görelim arka tampon va lastikler ortada yok. Kara gömülmüşüz. Biraz altını aldık vs ama yok çıkmıyor aradık yakın köyün muhtarını herif telefonu açmaz. Biraz oturduk ısındık sonra başladım D-R yapmaya. Sallana sallana 7-8 seferde çıktık bataktan. attım 1 'e bastım gaza hafifçe. 3 şeritlik geçitte zikzaklar ve aracın önü kadar kütükler var. Yara yara gidiyoruz ama bi yandanda tırsıyoruz kayacak diye. Sonra geçitten aşağı inişe geçtik. 2 ye çektim motoru rahatlattım ama bu kezde gaz vermeden araç hızlanmaya başladı yer 5-6 cm buz. Kenarlar uçurum bir kaysak parçamız bulunmayacak, arkadaşa dedim 1 e çekeyimmi diye ses gelmedi bir baktım bizimkisi gerilmiş gözler fal taşı gibi açık korkudan beti benzi atmış. Yavaşça 1 e çektim ve çeker çekmezde dönmeye başladık ama nasıl dönüyoruz fırıl fırıl sanki 120 ile gidiyorduk. Rahat 4-5 tur atmışızdır kendi etrafımızda bu seferde yanlamasına uçurumun kenarına takıldık kaldık kar bizi durdurdu. Sağ tekerler şarampole yakın araba 20 derece sağa eğilmiş ve geldiğimiz tarafa bakıyoruz. 3 ümüzde biraz nefes alıp rahatladık araçtan inip sağa sola baktık. Bir rüzgar esiyor ki sanırsın tayfun çıkmış. Bizleri buzun üzerinde kaydırıp sağa sola atıyor rüzgar. Zemin ve yol etüdü yaptıktan sonra yavaşça ters dönderdik aracı ve çıktık. Allahtan bu kez kara gömülmemiştik yoksa sallama şansımızda olmazdı. Döndük geldik ama 40 dk lık yolu 3.5 saatte zor gelmişiz. Dönüşte polis amcalar durdurdu jandarmadan bilgi almışlar biraz kızdılar vs ama tebrik de ettiler. Bu hava ve yol koşullarından sapa sağlam çıktık ancak ben dedim işte LR farkı iyiki CRV ‘yi değiştirmişim aksi halde değil oradan gelmek gidemezdik bile. LR kullanıcıları işte aracınızın gücü ve kar performansı ortada kurumun 2.8 Hilux’u bile bu yolu alamazdı.
Hepinize bol adrenalin ve maceralı deneyimler….