Freelander'in Arazi Performansı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rkayaci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,343
Ynt: Freelander'in Arazi Performansı

s a güzel olur bi freelander organizasyonu düzenlesek ekşın olur ben en son bursa off road kulubüyle gittim ondan beri tık yok dostlar yapalım bi gezi saygılar.

Etiketler

edaghan' Alıntı:
yanlış cevap... şimdi bol bol TYT lafı duyacaz :smiley:

Engin abi, merak etme sen. ben Land Rover'ı bırakmam, bırakamam :smiley: hatta ben bıraksam, o beni bırakmaz :smiley: baksana, şimdiden bir tanede discovery alma çalışmalarına başladım ;D

umutcelikel' Alıntı:
Aşkolsun Engin ;D
Hem davet edildim ben arkadaşlarla kampa gidecem...Onlar TYT sürecek ben Freelander. Bilmemek diil öğrenmemek ayıp ::smiley:

hmmm güzel bir tecrübe olacak her iki taraf için de...

Quaxl' Alıntı:
Engin abi, merak etme sen. ben Land Rover'ı bırakmam, bırakamam :smiley: hatta ben bıraksam, o beni bırakmaz :smiley: baksana, şimdiden bir tanede discovery alma çalışmalarına başladım ;D

Elindeki LR'yi satmadan ikinci bir LR alana ne derler? :smiley: eşinin bundan haberi vardır umarım...

öğrencinin uğraşmaya vakti olmaz diye düşünmüştüm. vaktin ve naktin varsa, tabii ki sorun yok.

Arkadaşlar katılımlar ve fikirler süper. Standart donanımıyla hafif ofroad performansına laf söylemek mümkün değil freelander ın. Ne kadar elektronik parçası olsa bile sorun çıkarmıyor kolay kolay. Tabii söylemlerim ve fikirlerim 2004 ve sonrası TD4 ler için aşağıda bi kaç yeni bulduğum resmi de sizlerin beğenisine sunuyorum.

Bu arada Land Rover gezisi düşünenlerin sayısı artar ise hava şartları gezi için çok güzel İstanbul da burada bir organizasyon düzenleyebiliriz.

Saygılar herkese selamlar

Rıdvan KAYACI

Mayday_Mayday.jpg

IMAGE_00060.jpg

DSCF4316.jpg

IMAGE_00065.jpg

edaghan' Alıntı:
öğrencinin uğraşmaya vakti olmaz diye düşünmüştüm. vaktin ve naktin varsa, tabii ki sorun yok.

Valla alsam da iki araba kalmaz elimde, o kadar uzun boylu değilim yani :smiley: belki takasa girerim, belki satar öyle alırım, belki de disco'yu alır freelander'ı elimden çıkartırım. seçeneklerim bunlar :smiley: ama kafamda discovery almak yatıyor, zamanı ise allah kerim :smiley:

olasiliksiz' Alıntı:
Nasıl bir değişim mesela? Yerden biraz yükseltmek ve diferansiyel klit ilave ya da dişli oranları ile oynamak dışında yapılabilecek değişiklik var mı bu araçlarda?

merhabalar
bizler gibi off road yapan insanlar için uygun şekilde yükseltme MT lastik ve uygun metal tampon
imkanlar müsaitse vinçte (olursa çok iyi) takıldımı yeterli olur. ama hard off road yapılacaksa o zaman
maksimum düzeyde oynamak gerekir. gerçi bizler yükseltme ayna maruti falan bahsediyoruz ama
bir çok insan yanında halat bile bulundurmuyor buda işin ayrı yanı

dogan oto' Alıntı:
merhabalar
bizler gibi off road yapan insanlar için uygun şekilde yükseltme MT lastik ve uygun metal tampon
imkanlar müsaitse vinçte (olursa çok iyi) takıldımı yeterli olur. ama hard off road yapılacaksa o zaman
maksimum düzeyde oynamak gerekir. gerçi bizler yükseltme ayna maruti falan bahsediyoruz ama
bir çok insan yanında halat bile bulundurmuyor buda işin ayrı yanı

Ben yükseltme düşünüyorum. Var mı yaptırabileceğimiz bir yer?

ama hard off road yapılacaksa o zaman
maksimum düzeyde oynamak gerekir.

İşte ben de onu merak ediyorum zaten. Araca yeni bir şase ve tamamen farklı akslar takmak mümkün olmadığına göre? Artikülasyon arttırabilen hard offroad'a yönelik herhangi bir değişiklik var mı yapılması mümkün olan?

s a coğu zaman köy yollarında ormanda gezen ben bi lastik(atr tabiyki) ve daha cok bakımla bu işi götürüyorum freelander yüzde 70 asfalt yüzde 30 arazi için tasarlanmış ki bu yarım metre camurda gitmiyo off road izlenimlerim ve görüşüm %50 si cep %50si şöfürlük meselesi bence bu araca modifiye yaparsan güçlendirirsen asfalt kabiliyetini düşürürsün ve bizler asfaltta daha cok gezdiğimiz için bence gereği yok hangimiz 5 günü arazide dolaşıyoruz ki böyle yapılacaksa al bi defender vur bak nerelere cıkıyo nerelerden geçiyo sürçü lisan olduysa affola saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR