Fotoğraflar ile 2010 Karadeniz Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enverdede Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,120
Ynt: Fotoğraflar ile 2010 Karadeniz Gezimiz

Sayın enverdede çek ve çek yayınla bizlerde burda nasıl yapsakda gitsek moduna girmeye çalışalım.Biz hem bakarız hem iç çekeriz.TÜRKİYE güzel geziniz ayrı güzel nice mice geziler dileriz.Paylaşımınıza teşekkürler.SEVGİ ve SAYGILAR.

Etiketler

Ayderde beton yapılaşmada başlamış artık araplardan başkası oraya gitmez. Zannerdersem Enver beyde burayı 2. kez ziyaret etmez. Çünkü masayı kurmuşsun alabalık gelmiş can bu 1 duble birşey ister ama anamazsın bile balıklar mundar gider.

Enver bey paylaşımlarınız ve yorumlarınız için teşekkürler. Konunun başında buralara çekme karavanla gidilebileceğini belirtmişsiniz. 2011 yazında Karadenizi çekme karavanla gezmeyi planlıyorum ama biraz bu konuda çekincelerim var. Sinop-Hopa rotasını 3 haftada gezmeyi düşünüyorum. Öncelikle kamping imkanlarının sınırlı olması beni güvenli konaklama yönünden düşündürüyor. Gideceğim şehirlerde karavanı güvenli bir yere park ederek araba ile gezmeyi ve akşam konaklama için tekrar karavana dönerek kalmak istiyorum. Hangi şehirlerde, nerelerde kalınabileceği konusunda yardım istiyorum.

Sayın EnverDede harika anlatımınız ve görüntüler için teşekkürler.
İnşallah bizde karavanımızı yaza kadar alırsak karavanla, alamazsak da kendi aracımızla öncelikle Karadenizi sindire sindire gezmek istiyoruz.
İzmirden selamlar ve sevgiler.

Fotoğraflara diyecek yok. Yalnız iki şey var sözünü etmek istediğim;ilki ''Sümela'da'' restorasyon yapacağım diye yapılan o garip görünümlü taş ilavelerin çevre ile uyumsuzluğu sizin fotoğraflarınızda da görünüyor. İkincisi de ''Uzungöl'de göl doldurularak yapılmış bir helikopter pisti var mı,öğrenmek istiyorum. Özellikle Uzungöl'de çektiğiniz fotoğraflarda bu tür bir kullanıma uygun, sonradan yapılmış izlenimi veren bir yer var mı.

İzmir'den selamlar, sevgiler.

serkanguranc' Alıntı:
Enver bey paylaşımınız için teşekkürler...pür dikkat foto ve yazınızı takip ediyorum.Çok güzel bir geziş olmuş.Bizimde gezi yapmadığımız ve çok merak ettiğimiz bir bölge Karadeniz.Sizin sayenizde biraz daha tanımış olduk.Darısı başımıza.
Serkan bey karadeniz, zaman kısıtlaması olmaksızın gezilirse bir başka tat alınacağı muhakkak yurdumuz cenneti,paylaşımın amacına ulaşması ise beni mutlu eden diğer bir yön,izlediğiniz için teşekkürler..

metin0035' Alıntı:
Sayın enverdede çek ve çek yayınla bizlerde burda nasıl yapsakda gitsek moduna girmeye çalışalım.Biz hem bakarız hem iç çekeriz.TÜRKİYE güzel geziniz ayrı güzel nice mice geziler dileriz.Paylaşımınıza teşekkürler.SEVGİ ve SAYGILAR.

Metin bey,altınızdaki araçla bile bu geziyi yapmanız olası,yolda birkaç motor gurubu gördüğümü hatırlıyorum .Siz yeterki niyetlenin kaldıki izlediğim kadarıyla ege de ufak ,ufak haftasonu toplantılarına başlamışsınız. Bu tür buluşmalarda muhakkak hadi diyen biri çıkacaktır.O zaman en kısa dönemde paylaşımlarınızı izleyebilmek umuduyla diyorum.

karagozlers' Alıntı:
Ayderde beton yapılaşmada başlamış artık araplardan başkası oraya gitmez. Zannerdersem Enver beyde burayı 2. kez ziyaret etmez. Çünkü masayı kurmuşsun alabalık gelmiş can bu 1 duble birşey ister ama anamazsın bile balıklar mundar gider.
Süreyya bey,Aydere çıkana kadar dik yamaçlarda 5 kat 10 daire apartmanları görünce çay tarlalarının içinde ayderdekilere razı olduk.Alabalık mevzusu ayrı bir konu ,kişiye göre değişkenlik gösterebilir şahsen ben balığı mundar götürme taraftarı olmasamda 1 duble için bu güzellikleri feda edemem.Dubleyi başka yerde bulurum ama Ayder'i ???
birde Sümelada şapeldeki fresk resmini kastederk flaş kullandığım izlenimi edinmişsiniz zannımca.Bu konuda çok dikkatli davrandıkları için flaş kullanamazsınız görevli sizi uyarıyor.Resmin netliği tamamen çekik gözlünün yaptığı makineden ötürü.

ankirali' Alıntı:
Enver bey paylaşımlarınız ve yorumlarınız için teşekkürler. Konunun başında buralara çekme karavanla gidilebileceğini belirtmişsiniz. 2011 yazında Karadenizi çekme karavanla gezmeyi planlıyorum ama biraz bu konuda çekincelerim var. Sinop-Hopa rotasını 3 haftada gezmeyi düşünüyorum. Öncelikle kamping imkanlarının sınırlı olması beni güvenli konaklama yönünden düşündürüyor. Gideceğim şehirlerde karavanı güvenli bir yere park ederek araba ile gezmeyi ve akşam konaklama için tekrar karavana dönerek kalmak istiyorum. Hangi şehirlerde, nerelerde kalınabileceği konusunda yardım istiyorum.
Sayın ankirali Sinop-Hopa demişken pasaportunuzuda hazırlayın Gürcistana da geçin derim ben,3 hafta bence yeter,rotanız zaten sahil yolu ağırlıklı olduğundan birde gezilerinizi aracınızla düşünüyorsanız fazla düşünmeyin derim ..daha geniş bir yanıtı özelden size atarım biraz daha geniş bir zamanımda..

gunozkolayli' Alıntı:
Sayın EnverDede harika anlatımınız ve görüntüler için teşekkürler.
İnşallah bizde karavanımızı yaza kadar alırsak karavanla, alamazsak da kendi aracımızla öncelikle Karadenizi sindire sindire gezmek istiyoruz.
İzmirden selamlar ve sevgiler.
Sayın günozkolaylı öncelikle teveccühünüze teşekkürler,temennim bir an önce arzuladığınız karavana kavuşmanız olmazsada dert değil ertelemeyin gezin.bizde karavanı marmariste bırakıp karavansız gezdik .Sevgiler.

derindeniz1' Alıntı:
Fotoğraflara diyecek yok. Yalnız iki şey var sözünü etmek istediğim;ilki ''Sümela'da'' restorasyon yapacağım diye yapılan o garip görünümlü taş ilavelerin çevre ile uyumsuzluğu sizin fotoğraflarınızda da görünüyor. İkincisi de ''Uzungöl'de göl doldurularak yapılmış bir helikopter pisti var mı,öğrenmek istiyorum. Özellikle Uzungöl'de çektiğiniz fotoğraflarda bu tür bir kullanıma uygun, sonradan yapılmış izlenimi veren bir yer var mı.

İzmir'den selamlar, sevgiler.
Sayın derindeniz1,Sümela'ya girdiğiniz anda bahsettiğiniz ilaveler insanı rahatsız ediyor muhakkaki ancak restarasyon neden gösterilerek sümela'nın büyük bölümü zaten gezilemiyor kapalı ,Uzun göle gelince doğallığa tecavüz edildiği bir gerçek bahsettiğiniz pist belki gölün üst kısmında otopark olarak düzenlenmiş bölümde olabilir. bu 2 resim size fikir verebilirmi ?[attachment=1][attachment=2]

CIMG0464.jpg

CIMG0463.jpg

nerede kalmıştık.Ayder dönüşü karnımız acıkıyor[attachment=1]ve rotamızı Hopa'ya döndürüyoruz arada Bacanağımın fındık eksperliğ yaptığı yıllarda kaldığı evi bulup anı canlandırıyoruz[attachment=2] Hopa'nın sadece çıkş tabelasını görmemizin bir nedeni var.[attachment=3] yolaçıktığımızda dönüşümüzü Artvin üzerinden yusufeli-bayburt-şebinkarahisar -amasya-safranbolu-gerede diye planlamıştık giresun yaylalarınıda dönüşe bırakmıştık,bir sohbet esnasında güvenlik açısından ne gerek var diye bir cümle geçince yöredekilerden başta eşim ve diğer hanımlar korktu hopaya kadar dil dökmeme rağmen gittiğim yoldan geri dönme olasılığı ağır basınca ben biraz burutup direk istanbula dönme kararı aldım geziyi bitirecektim,göreleye yaklaştığımızda ilkkez başlayan yağmur geçerken akçaabattan aldığımız köfteleri yemek yola devam etmeyeceğimiz içn konaklamak için tekrar bacanağın arkadaşının evine gittik(ev gidişte olduğu gibi dönüştede bize tahsis edilmişti sayfiye evi olduğundan) Mangal yapacak başka saçak altı bulamayınca[attachment=4]

CIMG0519.jpg

CIMG0520.jpg

CIMG0522.jpg

CIMG0524.jpg

mobil köfteci .bu kadar var mı ötesi...hem çevreci hem seyyar hem iş hem mangal al ssana cok amaclı makina.

Önemli olan, gezmek; siz de bunu yapmışsınız ve paylaşmışsınız, sağolun. Karavansız bu denli beğendiğinize göre, karavanla bu birkaç kat artacak anlaşılan.. :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Önemli olan, gezmek; siz de bunu yapmışsınız ve paylaşmışsınız, sağolun. Karavansız bu denli beğendiğinize göre, karavanla bu birkaç kat artacak anlaşılan.. :smiley:

Cavid Sezen
Cavid bey,karavanımı tatilde olduğum evcan kampta bırakıp önce istanbula oradan karadeniz turuna gideceğimi söylediğim zaman bazı arkadaşlar gözünde büyütmüştü,ama önemli olan gezmeyi istemek.O yüzden naçizane genç arkadaşlarıma şunu öneriyorum,emeklilik yatırımınızı sadece devlete bırakmayın,sizde birşeyler katabiliyorsanız emekli maaşına(kira vb.gibi) biz 6 emeklinin yaptığını yapmak pek zor değil.Bırakın her ili,ilçelerde dahi sizi çok güzel ağırlyan öğretmen evleri var.Bir keşif gezisi olarak gördüğüm bu geziyi ilerki zamanda tekrarlamayı düşünüyorum şimdiden.Nasipse...[attachment=1]

CIMG0107.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.