Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xenofx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,461
Ynt: Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

Ben her 15 bin km de bir buji değiştiriyorum (o kadar ucuz ki şu ana kadar fiyatına bakma gereği bile duymadım). Subaru bujileri kadar pahalı olsa batmıştım:smiley: Belki orjinal bujiler uzun süre dayanıyordur ama orjinal buji orjinal yakıt olan benzin içindir lpg takınca pek fazla dayanmayabilir. İşçilik ise komik yarım dakikalık iş bile değil buji değiştirmek. Bence o arabayı bi toyota servisine çekin yapabileceğiniz tasarrufun haddi hesabı yok, standart bakım işlerinden her servis anlar. :D

Etiketler

Bujiler o kadar sık değişmiyor. Bujilerin kendisi de pahalı değil ama motorun pozisyonundan dolayı sökmesi/takması zor ve işçilik çok oluyor. Performans için her türlü araç için ekstra bujiler var, ama onlar pahalı.

Bujiler o kadar sık değişmiyor. Bujilerin kendisi de pahalı değil ama motorun pozisyonundan dolayı sökmesi/takması zor ve işçilik çok oluyor. Performans için her türlü araç için ekstra bujiler var, ama onlar pahalı.

Buji gibi bir standart bakım parçasını bile öyle zor ulaşılan biryere koydularsa ve lpg'ye o bujiler fazla dayanmayacaksa (ki ben zamanında buji değiştirmezsem gazın düzgün yanmayıp egzoz borusunda patlama yaptığına bile şahit oldum) bence lpg takmaktan vazgeçmek lazım.

Bu arada lpg kullanılan araçlarda buji aralığı değiştiriliyor, benzinden biraz daha dar. Onu denediniz mi? (Tam hatırlamıyorum ama .65 gibi bir rakkamdı, birimini de hatırlamıyorum ama lpg'ci bilir)

evet motor boxer olduğu için bujiler biraz altta ve yan tarafta kalıyor ama o kadarda zor değil emin olun. youtube da videosunu izledim. sökülen silecek suyu tankı ile hava filtresi kutusu bu kadar yani. yetkili servisde 2 saat sürüyor dedilerde bakalım pazarlık yaparız yani. zaten kartal sanayiye bi uğrayacağım, eski bi japoncum vardı iyide bi usta paragözde değil bakalım ne diyecek.

bujiler o kadar sık değişmez kardeş sanmıyorum. bende maxima vardı, benden alan kişi bujileri değişmiş çok kötüydü falan dedi, halbuki ne patlatma yapıyordu ne başka birşey.

ben yetkili servise gidersem zaten önce rica edicem buji kablolarını ya test etsinler ya değişsinler eğer kabul edip yaparlarsa öyle bir deniycem, olmassa bujileride değişicem.

Bujiler dayanıyor yurtdışı forumlarında da bunun aksi birşey yazılmamış hiç. Ayrıca LPG'nin sağladığı avantajlar da oldukça fazla.

bujiler o kadar sık değişmez kardeş sanmıyorum. bende maxima vardı, benden alan kişi bujileri değişmiş çok kötüydü falan dedi, halbuki ne patlatma yapıyordu ne başka birşey.

Bu lpg de her araçta kafasına göre takılıyor? ;) Neyse belki benim buji kablolarında bir problem vardır ama bujileri değiştirip ayarlayınca düzgün çalışıyor. Benzer muhabbetleri aynı servise gelen diğer toyota sahiplerinde de duydum. Bujileri lpg'ye göre ayarlayıp 15 bin km civarı değiştiriyorlar. Sorunsuz çalıştırmanın yolu buymuş. Belki sattıkları buji markasına göre öyledir çünkü oldukça ucuz birşey.

Ucuzdan kastınız ne kadar acaba merak ettim? Aynı marka, bakımları normal şekilde yapılmış ama farklı kişiler tarafından kullanılmış aynı km'deki araçlar bile farklı karakter sergiliyormuş. Haklısınız LPG'nin etkisi de farklı olabiliyor araca görede.

Ucuzdan kastınız ne kadar acaba merak ettim? Aynı marka, bakımları normal şekilde yapılmış ama farklı kişiler tarafından kullanılmış aynı km'deki araçlar bile farklı karakter sergiliyormuş. Haklısınız LPG'nin etkisi de farklı olabiliyor araca görede.

Hiç dikkat çekmeyecek kadar ucuz (ki buji fiyatını bilmiyorum).

Şimdi internetten baktım da, 8-10 lira civarı. Herhalde böyle birşey. Farklı olsa dikkatimi çekerdi fiyatı.
http://www.oto-parca.net/index.php?do=catalog/show2&p=143

Evet ucuzmuş gerçekten. Benim yetkili serviste takdırdığım 30 TL gibiydi tane fiyatı olarak.

Evet ucuzmuş gerçekten. Benim yetkili serviste takdırdığım 30 TL gibiydi tane fiyatı olarak.

Az önce baktığım listedeki iridyum bujilerin fiyatı o civarda. Belki turbolu araçlara onlardan gerekiyordur. Benim gibi atmosferik beslemeli araç kullananların doğal olarak bunlardan haberi yok tabi. Neyse birşey daha öğrenmiş olduk.

merhaba arkadaşlar,

uzun zamandır bir problem yaşamadan kullandığım forester son 1 haftadır beni bayağı üzmeye başladı.

araçta ilk çalıştırmadan 25-30 km kadar sonra özellikle 2. viteste iken biraz zorlayınca (gaza yüklenince) arada bir motor arıza lambası yanıyor. frenle yavaşlayınca, ayağı gazdan çekince veya vitesi boşa alınca ışık sönüyor. uzun bir süre de yanmıyor. benzinde veya lpg'de fark etmiyor; aynı hatayı veriyor. ışık yanarken kullanmaya devam edersem 45-50 saniye sonra araç tekleyerek sarsıntılı çalışmaya çalışıyor ama vitesi boşa aldığım anda düzeliyor.
bujileri, hava filtresi, yaği yağ filtresi yeni.

daha önce benzer bir durumla karşılaştınız mı? deneyimlerinizden yola çıkarak sizce neden olabilir? paylaşımlarda bulunursanız sevinirim.

teşekkürler, iyi günler.

Geçmiş olsun. İlk defa duyuyorum böyle bir sorunu. Enteresan geldi.

benim lpg problemi biraz düzelmiş gibiydi. bugünde bujileride değiştim. hala yokuşlarda yarım gazla kalkınca hissettiriyor tekleme.

ayrıca 3 sefer denedim 10 lira ile 20 km gitti araraba. bakalım bujilerde değişti tekrar ayar yapıldı şimdi ne yakacak merak ediyorum.

xenofx' Alıntı:
benim lpg problemi biraz düzelmiş gibiydi. bugünde bujileride değiştim. hala yokuşlarda yarım gazla kalkınca hissettiriyor tekleme.

ayrıca 3 sefer denedim 10 lira ile 20 km gitti araraba. bakalım bujilerde değişti tekrar ayar yapıldı şimdi ne yakacak merak ediyorum.

Araba neredeyse yenilendi, problem halen geçmediğine göre problem nerede acaba iyice merak ettim.

ilk otoban deneyimimide yaptım tam rezillik oldu. 130-140 gidiyorsun, bakıyorum ilerde sol şeridi biri kapatıyor, gazı bırakıyorum 7-8 saniye süzülüyor araba sonra aynı seviye gazla devam edeyim diyorum araba zıngır zıngır sallanıyor 3-4 saniye zıngırdayıp tekrar normale dönüyor, istanbuldan adapazarına gittim böyle ama en son adapazarına gittim gişelerden çıktıktan sonra yavaş hızlı farketmedi hem tekledi durdu mecbur benzine aldım. kafayı yiycem ya. halledilcek bi şekilde illaki ama ne zaman ?

Bende de 110-120 gibi giderken sollamalarda ani gaza bastığımda araç kendini frenliyor sanki bir ses geliyor ve tüm araç sarsılıyor, sonra normal şekilde hızlanıyor.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR