Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xenofx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,485
Ynt: Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

Acaba taktırdığınız lpg sistemi turbo beslemeli araçlarla uyum sağlamıyor mu?

Etiketler

Benimkisi LPG'den değil. Çünkü benzinde de yapıyor :(

@gezengen

o olayı biliyorum, benim lpg takıldıktan sonraki ilk testte öyleydi, gaza basmana rağmen araba yavaşlıyor sonra hızlanıyordu. sende sorun olduğunu bilmiyorum sonuçta seninki teleflex.ama pardon seninki benzindede yapıyormış o zaman sorun başka.

@olasiliksiz
turbo beslemeli diye bir olay yok bildiğim kadarıyla, sadece regülatör büyük oluyor o kadar.

bugün adapazarındayım ve araba lpg de gidemeyecek kadar kötü oldu. şehir içinde normal bile dolaşamıyorum. dün şehiriçinde hiçbir problem hissetmezken bugün saçmaladı yine. sanki en başa döndük . ayrıca haybeye buji değiştik. illaki genel olarak faydası vardır ama sonuçta daha zamanı varken boşa değiştik. pazartesi gidicem lpg ciye bakalım ne diyecek. arabanın isteyenide var zaten satıcam ama bunu problem ederlermi bilmem artık. sonuçra bir şekilde çözülek bu olay ama bakalım.

turbo beslemeli diye bir olay yok bildiğim kadarıyla, sadece regülatör büyük oluyor o kadar.

bugün adapazarındayım ve araba lpg de gidemeyecek kadar kötü oldu. şehir içinde normal bile dolaşamıyorum. dün şehiriçinde hiçbir problem hissetmezken bugün saçmaladı yine. sanki en başa döndük . ayrıca haybeye buji değiştik. illaki genel olarak faydası vardır ama sonuçta daha zamanı varken boşa değiştik. pazartesi gidicem lpg ciye bakalım ne diyecek. arabanın isteyenide var zaten satıcam ama bunu problem ederlermi bilmem artık. sonuçra bir şekilde çözülek bu olay ama bakalım.

Lpg turbo beslemeli değil de belki aracın kendisi turbo beslemeli olunca lpg ayarı kolay tutmuyordur, her marka lpg buna uyum sağlamıyordur diye düşünmüştüm.

teleflex i boşver atiker bile kullanıp sorun yaşamayanlar var. demekki olunca oluyor.

teleflex i boşver atiker bile kullanıp sorun yaşamayanlar var. demekki olunca oluyor.

Olunca oluyor da sizin aracın aynısının atiker ile çalıştığını gördünüz mü? Belki 1999 model başka bir subaru çalışıyordur ama aynısı mı?
Benzer problemleri bazı markalarla (atiker demedim, dikkat. ) suzuki kullananlar da yaşıyor. Sorun benzin enjektörlerine giden sinyalin çok kısa süreli olmasıymış her marka lpg'nin kontrol devresi bunu algılamıyormuş. Lpg beyni ateşleme sinyalini benzin enjektörlerine giden kablolardan alıyor. Atiker'in ürettiği lpg kontrol devresini test etmediği bir araba sahibi iseniz şanssızsınız ilk testi siz yapıyorsunuz.

bende lpg takmam takmam diyordum aracıma ama sonunda babamında ısrarı üzerine taktırmaya karar verdim.....

türkiyedeki en deneyimli subaru servislerinden olan ankara torg garage la iletişim kurdum, aracın önce buraya gelicek biz lpg için alt yapısını hazırlayacaz oradan lpg ciye gidicek dediler, beni yönlendirdikleri lpg cide daha önce envari çeşit subaruya lpg uygulaması yapan bir yer...(şiddetle tavsiye ederim)

eskişehirden ankaraya gittim araç 1 gün torg garage da yattı, öncelikle bujiler performans tipi olan bujilerle değişti(iridyum) orhan usta lpg olayında en önemli şeyin ateşleme olduğunu söyledi onun dışında boğaz temizlendi ve genel bir bakım yapıldı ertesi gün lpg montajına başlandı ve 3 gün sürdü (aceleye getirmedik ve çok itinalı yaptık)

sonuç olarak aşırı derecede menun kaldım... takılan kitin markası mtm italyan malı bir firma ve brc den iyi olduğunu söylediler, bunun dışında japon malı özel enjektörler kullanıldı

yanlızca lpg nin toplam maliyeti 2500 lira tuttu ve verdiğim her kuruşa değdi... burada bazı kullanıcılar lpg de performans düşüşü hissettiklerini sözlemişler ben kesinlikle böyle bir düşüşten bahsedemem benzinde neyse lpg dede o.... ayrıca aracımın turbo basıncı standarttan daha yüksek 200 hp nin yukarısında buna rağmen sorunsuz kullanıyorum....

şimdi lpg için birkaç önerim olacak....(doğan usta ve orhan ustaların tavsiyeleri üzerine)

öncelikle kesinlike ve kesinlikle subaru deneyimi olmayan bir yere lpg taktırmayın...
bujileri kesinlikle performans tipi iridyum bujilerle değiştirin...
katalizörleri iptal ettirip düz boru yaptırın, lpg yanma ısısı çok yüksek olduğu için katalizörleri eritip bozuyor ve ilerde sorun yaratıyor...
mümkünse intercoolerınızı yenileyin daha büyük wrx intercooler ı kullanın...(çok eski hava kanalları yamuk yumuk ve tıkanıksa)
benzin deponuz çeyrekten fazla dolu olsun çünkü lpg de giderkende benzin pompası çalışmaya devam ediyor ve iyi soğutulmadığı için bozuluyor(pompayı depodaki benzin soğutur)

ben katalizör iptali hariç bu işlemlerin hapsini aptım yakında katalizörleride iptal edicem, kat iptalinden sonra gaza tam yüklenmediğiniz sürece aracınız kesinlikle fazla yakmaz, çekişi yüksek derecede artar ve motorunuzun ömrü uzar, lpg taktırdığınız içide çevreyi kirletmezsiniz...
muayeneden geçmek için ise katalizöre ve yaptıracağım yeni ara boruya flanş ekleticem istediğim zaman egzoscuda katalizörü geri taktırıp muayeneye girebilicem....

ayrıca lpg de 40bin km de bir süpap ayarlarının bozulduğunu ve bunun mutlaka yapılması gerektiğini unutmayınız.... süpaplarınızı yüksek ısıya dayanıklı süpapla değiştirirseniz bu süre 100bin km ye kadar uzar....

her 1000km de 50 km benzinde kullanın (subarunun dünya çapındaki lpg kullanıcıları için kendi tavsiyesi)

yani uzun lafın kısası nasıl olsa kendisini amorte edicek bir lpg kiti için verdiğim paraya değer diye düşünüyorum, başımın ağrımasından içime sinmemesinden çok daha iyidir....

GezenGen' Alıntı:
Benimkisi LPG'den değil. Çünkü benzinde de yapıyor :(
maf sensörünü temizlemenizi gerekirse değiştirmenizi öneriyorum....

aynı şey xenofx içindegeçerli :smiley:

@yigittorun,

güle güle kullan yeni kitini, uzun açıklama içinde teşekkür ederim. Faydalı şeyler yazmışsınız gerçekten. Ben dediklerinizi de düşünerek zamanında yetkili servis olan yerde takdırdım, ancak defalarca yazdığım gibi ne yazıkki çok memnun kalmadım yapılanlardan.

teşekkürler....

ayrıca yazmayı unuttum araçlarınızdaki tekleme bobindende kaynaklanabilir... lpg genelde bobinin bozulmasına neden olabilir tabi bobin uzun zamandır değişmediyse....
benim aracım 320 bin km de bobini orjinal daha bozulmadı ama yakın zamanda bozulmasını bekliyorum lpg ile daha 5bin km yeni yaptım :smiley: subaru bobinin ve ateşleme elemanlarının 80 ila 100bin km arasında elden geçmesini öneriyor bide :smiley:

ayrıca bu tekleme olayını tam gazdamı yapıyor yoksa araç normal seyrindeykende tekliyormu?

nedenini tam bende bilmiyorum ancak bütün servisler ve ustalar bozulur diyor...

320bin km mi? Maşallah. Halen aynı motorla mı ve araç kaç bin km'dir sizde? Eskişehirde olunca normak bakımlar sorun oluyor mu? (Oradaki servis olayını bilemiyorum).

280bin kmde blok değişti malesef eskişehirdeki salak servis araca ince yağ koymuş bakımdan çıktıktan 3bin km sonra gitti motor.... ben istanbulda öğrenciyim aracımı eskişehirde pek elletmiyorum, bunun dışında aracımı çok iyi tanıdığım için eskişehirde problemleri kendim çözüyor yada başında durarak her ustaya hallettirebiliyorum :smiley: bazı durumlardada doğan ustaya telefonla danışabiliyorum....

aracın ilk sahibiyiz babamdan bana kaldı :smiley:

Bu kadar km'yi sadece benzinle yapmak zor olmuş olsa gerek. Bende aracımı ne kadar kullanabilirim diye düşünüyordum, 200bini devirmem muhtemel demekki. Buna sevindim. Nerede öğrencisin?

babam aracı ben 8 yaşımdayken almıştı, e ozamanlarda benzin ucuzdu haliyle bilirsiniz :smiley: araç 2007 yılında 270bin km ye yeni gelmişti... şimdi 22 yaşımdayım

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,908
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.