Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xenofx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,448
Ynt: Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

xenofx' Alıntı:
1100 lira kite verdik.toplam 70 lira lpg koyduk daha binmedik bile ama bitti. bu arada benzinde gidiyor habire. 50 de bahşiş verdik. şimdiden 1220 lira gitti. umarım uzayıp gitmez böyle.

Denemeler nedeniyle mi LPG bitti yoksa kaçak falan yok herhalde?

Etiketler

GezenGen' Alıntı:
Denemeler nedeniyle mi LPG bitti yoksa kaçak falan yok herhalde?

denemeler tabiki. ama toplamda sanırım 80-90 km oldu. hadi olsun 120. zaten gösterge 130 falan.

Motor durduğu yerde bu kadar çalışarak iyi hararet yapıyordur sanırım?

durduğu yerde gazı köklüyorlar tabi. hararet olmadı fanlar falan çalışıyor tabi ara sıra.

öncelikle kolay gelsin ,umarım çabuk atlatırsınız bu sıkıntılı süreci.

lpg takılmadan önce adettendir genelde boğaz temizlenir,buji ,buji kabloları elden geçer aracın elektriksel ve enjeksiyonla ilgili sorunun olmamasına çalışılır.

lpg işi bana göre yetkin montaj>iyi kalite kit ve yazılım gerektiren bir hadise.

birde neredeyse artık şans faktörü ve aracın uyumu gibi konularada inanıyorum .

eski bir aracımda yanlış montajdan sonra aynı mevzuları yaşamıştım,işi gücü bırakıp sanayide geçirilen gergin zamana mı yanayım, parayamı yanayım...

ama sıkıntı etmeyin pozitif düşünün 2010 yılındayız elbet çözülür bir şekilde.

benzinde sorun olmadığı için birşeye bakmadık. en başta montajcı usta; ayar tutmayınca bujilere bakarız demişti ama sonra firma sahibi yönlendirmesi doğrultusundamı yoksa yine montajcı ustanın fikriylemi bilmiyorum işler anlattığım gibi devam ediyor. bujilere daha hiç bakmadılar, yapılan denemeler şunlar oldu : enjektör değişimi , nozül değişimi, v boru takılması ve yarında komple lpg elektrik tesisatı değişecek denildi. her seferinde umutlanıyorum, her seferinde test ettiklerinde tamam diyorlar ama ben binipte sürmeye başlayınca bakıyorumki hiçbirşey değişmemiş. ah maxima ne güzel olmuştu ya, takar takmaz tıkır tıkır gezmiştik, ne manifold sökülmüştü ne başka birşey.

Benim bildiğim bir araca en kötü şey, rölantide gaza asılmak. Çok yıpratıyormuş ve zorluyormuş aracı. Neyse yarın sorun çözülürse bir daha uğraşma olmaz.

GezenGen' Alıntı:
Benim bildiğim bir araca en kötü şey, rölantide gaza asılmak. Çok yıpratıyormuş ve zorluyormuş aracı. Neyse yarın sorun çözülürse bir daha uğraşma olmaz.

kalibrasyonda atiker yazılımı diyor zaten devri 2500-3100 arasında tutun diye. belki 10-15 saniye tutuluyor. onun dışında bir de ustalar bazen asılıyorlar ama sebep nedir bilmiyorum.

bugün gittim yine. çarşamba günü başlamıştık lpg işine. bugün cumartesi ve 4,5 saatte bugün uğraştık. çarşambadan bu yana 100 lira civarı yakıt bitti ama ben daha 10 km kendime kullanamadım.

sonuç olarak yapılan denemelerde bugünde başarıya ulaşamadık. kablolar değişti, eski enjektörler yine denendi, farklı memeler denendi. farklı map ayarları denendi ama sonuç hep aynı hep aynı.

şimdi yapılacak herşey yapıldığı için artık birşey yapamıyoruz. pazartesi günü multifast ecu denenecek, takip eden biliyor şu an safe fast var araçta. bakalım pazartesi sonuç ne olacak. umarım bi 100 liralık yakıt daha gitmez test etmek için. diğer forumlardan birinde okumuştum 200 lira yakıt harcadık hala olmadı diyenler vardı. umarım sonuç alırız.

Tesadüf eseri xenofx ile karşılaştık. Ustalar da çok uğraştı ama sorun çözülmedi. Umarım pazartesi sorunun hallolur xenofx.

komple sistem değişti yine olmadı. bujiler değişecek denildi. servis 365 lira istiyor. sonunda problemi çözecekse tamam ama bujiler değiştikten sonra yine ortada kalırsak olan bizim 365 e olur. ustayada söyledim oda biraz sitemkar " o zaman ben cebimden ödeyim" dedi. bilmiyorum ne yapsam yaa.

bujiler hariç bana şu anki maliyeti 1250 lira zaten.

Bujileri değiştirmezsen bu şekilde binemeyeceksin, söktürmen gerekiyor herhalde. Bu kadar yaptırmışken bujileri değiştirmek mantıklı görünüyor.

komple sistem değişti yine olmadı. bujiler değişecek denildi. servis 365 lira istiyor. sonunda problemi çözecekse tamam ama bujiler değiştikten sonra yine ortada kalırsak olan bizim 365 e olur. ustayada söyledim oda biraz sitemkar " o zaman ben cebimden ödeyim" dedi. bilmiyorum ne yapsam yaa.

O buji değil buji kablosudur. Bujiler o kadar etmez. Buji kablosunun da tipine bakınca bozuk mu değilmi anlaşılan birşey değil test etmenin de herhalde yolu yok ki ücretini siz ödüyorsunuz onlar da deniyor. Bu iş serviste yapılıyorsa stokta zaten buji kablosu vardır para istemeden denemeleri lazım. Yok başka biryerde ise önce servisten 365 lira verip buji kablosu alacaklar sonra deneyecekler ve ya düzelecek ya da düzelmeyecek.

olasiliksiz' Alıntı:
O buji değil buji kablosudur. Bujiler o kadar etmez. Buji kablosunun da tipine bakınca bozuk mu değilmi anlaşılan birşey değil test etmenin de herhalde yolu yok ki ücretini siz ödüyorsunuz onlar da deniyor. Bu iş serviste yapılıyorsa stokta zaten buji kablosu vardır para istemeden denemeleri lazım. Yok başka biryerde ise önce servisten 365 lira verip buji kablosu alacaklar sonra deneyecekler ve ya düzelecek ya da düzelmeyecek.

buji değişim maliyeti 365 lira. tanesi 45 lira bujilerin. sökmesi çok zahmetli değil aslında ama 165 lira işçilik istiyorlar. orjinal buji fiyatı bu 45 lira dediğim. jaspa subaru servisi ise tane 30 dan kendi getirdiği bujileri veriyor. sanayide birkaç yeri üstünkörü aradım buji fiyatı olarak 45 liradan 70 liraya kadar kafadan fiyat söylediler. bir tane japoncu ise işçilik 200 lira dedi.

jaspa surabu ise 120+kdv bujilere istiyor, ayrıca 150 lira işçilik istiyor değişim için. lpg taktırdığım yer yapacaktı bu işi ama lokması yokmuş bujiyi sökmek için. ben muhtemelen yarın cadde motors subaru servisinde orjinal bujilere toplam 180 lira vereceğim ve işçilikte 165 lira verip toplam 345 halledeceğim başta yanlış söyledim 365 diye demekki. belki pazarlıkla 300 e falan hallederiz.

neyse durum bu. bujileri değişirizde birde sorun buji kablosunda ise hepten naneyi yedik. onunda yan sanayi olanı jaspa da 160 lira+kdv .

buji değişim maliyeti 365 lira. tanesi 45 lira bujilerin. sökmesi çok zahmetli değil aslında ama 165 lira işçilik istiyorlar

Vakti zamanında bi ara 1.5 motorlu subaru impreza alacaktım sonra vazgeçtim. İyi ki vazgeçmişim ;D

1.5 motorlu Subarular zaten normalde de pek tavsiye edilmiyor, bence de iyi olmuş. Virajlarda ve kötü havalarda şehiriçlerinde üstünlüklerini ortaya koymaları dışında ne yakıt tüketimi, ne performans olarak pek bir artıları yokmuş. Bir de şu var, normal şartlar altında diğer Japon araçları gibi pek sorun çıkartmayan araçlar.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR