Ynt: Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi
sorularınızın cevabını subaruimpreza.org sitesinde bulabilirsiniz
ayrıca bujiye ayar yapmaktansa performans tipi buji öneririm, benim aracıma drek ayar yapmadan takıldı ve kesinlikle sorun yok....
lpg sistemlerinin çalışma prensiplerinin markadan markaya değişmesi sebebiyle sorunlarınız aynı şeylerden kaynaklanıyor olmayabilir...
örneğin telefleks sistemi, motora giren hava miktarını araın orjinal akışmetre sensöründen ölçer ve motora buna bağlı olarak gaz yollar...
farklı olarak brc ve benim kullandığım mtm sistemleri, kendi sensörleriyle manifold(turbo) basıncını ölçer ve bu basınca göre motora gaz gönderir...
bu durumda diyebilirizki akışmetre sensörü bozuk ve telefleks kullanan bir araç gazdayken tekleme yapar benzindeykende, ancak brc veya mtm kullanan bir araç yanlızca benzinde sorun çıkartır ve gazda problemsiz çalışır....
atiker nasıl bi mantıkla çalışıyor bilmiyorum ama sanırsam brc ile aynı, bunun dışında yanılmıyorsam gezengen'in aracındaki sistem teleflex'ti ve akışmetre(maf) sensörünü temizlemenizi buyüzden önerdim, akışmetre temizlendikten sonrada sorun devam ediyorsa sorun ateşleme sisteminde aranmalıdır diye düşünüyorum... yani atiker yada brc kullananlar drek sorunu ateşleme sisteminde arayabilir....
ve size son bir tavsiyem artık sorununuzun çözümünü lpg'cide değilde serviste aramaya başlarsanız iyi edersiniz
avrupa yakasında doğan usta sorununuza mutlak çözüm bulacaktır diye düşünüyorum....