Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xenofx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,461
Ynt: Forester 1999 S-Turbo; Atiker Lpg için Yardım Bilgi

Müşterisi varsa ben herhalde satardım böyle bir durumda.

Etiketler

GezenGen' Alıntı:
Müşterisi varsa ben herhalde satardım böyle bir durumda.

aracım bakımlılığı açısından satılcak araç değil. sırf bu yıl 6 bin tl harcanmış. ön takım motor üst kısım falan mis gibi olmuş. böyle bir tane daha bulamam ama 2003 istiyorum sizde gördükten sonra :smiley: ....

bu problem mutlaka halledilcek bir şekilde. umarım daha fazla masraf ettirmeden ve özellikle boşa masraf edilmeden çözülür. yani buji kablosundan sonra geriye ateşleme ile ilgili birşey kalmadı değişecek. motormu değişelim :smiley: ?

;D motor değiştirme deyince aklıma geldi, sahibindende bir ilan var, bir Forester sahibi otomatik vitesi normale çevirmiş, hemde imprezanın 6 ileri vitesini takmış, hi-low kolu ekletmiş, tüm fren ve elektrik tesisatını da değiştirmiş. İsteyince oluyor ama bence istemeyin, astarı yüzünden pahalıya gelmesin :smiley:

Bu arada bende sizin aracın özelliklerine şaşırdım kaldım, maşallah bizim kasadan daha çok ve kullanışlı özelliği var.

motor değiştirme deyince aklıma geldi, sahibindende bir ilan var, bir Forester sahibi otomatik vitesi normale çevirmiş, hemde imprezanın 6 ileri vitesini takmış, hi-low kolu ekletmiş, tüm fren ve elektrik tesisatını da değiştirmiş. İsteyince oluyor ama bence istemeyin, astarı yüzünden pahalıya gelmesin

Adamın ya araca duygusal bir bağı var(dı) ya da daha önce o kadar masraf yapmış ki battı balık yan gider hesabı gerisini umursamamış.

Kasko değerini de yükseltmiş dediğine göre, 61500 TL imiş kasko değerini ve fiyat olarak da onu yazmış :eek:

kousus geçmişken birşeydendaha bahsetmek isterim....

en doğru lpg ayarını yapmanın yolu aracınıza bir wideband(hava yakıt karışımı ölçer) göstergesi bağlamanızdan geçer....

wideband cihazının oksijen sensörü aracınızın egzosuna bağlanır ve bu sensör benzinle beraber yanmadan atılan oksijen miktarını ölçer... ekranda 10 ila 18 arasında değerler vardır bunun anlamı 1 birim yakıt'a düşen 10 ila 18 birim arasında düşen oksijen miktarı... tam gazda bu değer 10 birime doğru düşer gazı braktığınızda ise 18 olur yani tamamen oksijen olduğunu gösterir motorda.... rölantide 14 15 arası değerler gösterir...
şimdi benim ankarada lpyi taktırdığım lpg ci bu cihazı araca bağlayarak lpg ayarı yapıyor, türkiyede bir lpg ci daha yok bu yöntemi kullanan ama ben lpg takmadan öncede zaten bu cihazı kullanıyordum o ayrı....

ayar yapılırken widebandta benzinde hangi değerleri görüyorsak lpg dede o değerleri görecek şekilde ayar yaptık tam gazda benzinde 10 değer lpg dede 10 değer bunun dışında rölanti falan hepsi birbirine çok yakın değerler....

bunlar dışında eideband aracınızdaki problemi mutlak size söyler, eğer aracınız tam gazda fakir karışıma düşüyorsa yani değer 12 civarlarındaysa aracınızın maf sensörü problemli demektir, ve aracınız tam gazda teklemeye başlar, tabi motora benzin yada gaz gitmemesi gibi farklı sorunlarda olabilir, bu sorun motor kırmaya kadar gider.... bunun dışında ateşlemede sorun varsa karışım busefer yanmayan yakıttan dolayı zengine geçecektir ve 10 gibi bir değer ekranda göreceksiniz.... bunun dışında aracınızın hava emiş sisteminde bir kaçak varsa motora çokfazla hava gitmresinden dolayı wdiebandda 17 16 gibi fakir bir değer görürsünüz

yani wideband bunlar dışında motorunuzdaki birçok sorunu sıkıntıyı size bildirir... motor arıza lambası hararet göstergesi kadar önemli bir cihazdır, turbo basınç satinden önce 1 adet edinip aracınıza takmanızı öneririm ve mümkünse lpg ayarını bu cihazın erilerine göre yaptırın...... marka olarak aem nin wideband cihazını öneririm

ben 2. elini 275 liraya aldım, sahibinden.comda vardır mutlaka ama farklı markalarda tercih edebilirsiniz....

MUTLU SON !

Buji kabloları değişti ve sorun ortadan kalkmış görünüyor. otoyol denemesinden sonra birde tüketime bakacağım onlarda uygunsa bilgi vereceğim tekrar tamamen sorunsuz diye. Umarım aksilik çıkmaz.

Gerçekten çok mutluyum bugün rahat rahat istediğim gibi kullandım, normal ayar gittim, ara gazı verdim, gazı kökledim zaman zaman, bazen ani kalkış yaptım ne tekleme ne titreme süper valla.

Eski buji kabloları orda kaldı keşke alsaydım, önce üzerinden tır geçirip sonra kazanda falan yakıp hıncımı alsaydım.

müsait olunca ustalarada 1-2 kilo baklava götürmek lazım, çok uğraştılar.

not: buji tırnak aralığı hala orjinal olarak 0.9 (ngk pfrb6 orjinali), performans istersen 0.6 yap denildi ama ben memnunum.

SONUNDA... GEÇMİŞ OLSUN ;D

bende yarın gideceğim gelirsen beklerim ;)

yarın ehliyet sınavı var, görevliyim. 12-13 gibi biter heralde, oralarda olursan uğrarım.

Umarım olmam diyeceğim ama olurum gibime geliyor önceki tecrübelerimden...

Geçmiş olsun, bu kadar uğraştıktan sonra sorunun nihayet çözülmüş olmasına sevindim.

otoyol problemi devam ediyor :'(

80-90 veya 190 önemli değil gazı kestiğiniz zaman bir daha toplamıyor araba. mecbur hemen benzine alıp devam ediyorum.

şehir içinde ise problem yok. ister yokuş olsun ister normal düz yol. ister sert kullanın ister normal problemsiz.

ya gaz yetmiyor ya başka birşey var anlamadım. fulledim depoyu yinede aynı.

ayrıca 40 liraya 110 km gittim. 50 şehiriçi, 60 ise e5 üzerinde.
şimdi 83 aldım (42 litre) hemen hemen 250 olduki bunun tamamı otoyol sayılır bitmek üzere gaz. en az 20-30 km si benzindir zaten bunun. mecbur benzine alıyorum çünkü.

Araba otomatik vitesli mi? Belki otomatik vitesi kontrol eden yazılım turbo motor performansı bekleyip lpg'de aradığını bulamıyordur.

olasiliksiz' Alıntı:
Araba otomatik vitesli mi? Belki otomatik vitesi kontrol eden yazılım turbo motor performansı bekleyip lpg'de aradığını bulamıyordur.

otomatik vitesli. olay şöyle bakın. sıfırdan başlayın 190 a kadar lpg de isterseniz tam gazla çıkın bu hıza hiçbir problem yok. isterseniz ayağınızı gazdan çekmeden bu hızlarda devam eden dakikalarca problem yok. ama otoyolda biraz trafik yoğunlaşmaya başlayınca yani demek istediğim 80-120 arası veya 100-140 veya yine 100-160 arası falan bu aralıkta yavaşla hızlan falan yapmak durumunda kaldığınız zaman lpg de pörtlüyor araç atıyorum 140-150 kaptırmış gidiyosunuz ilerde kamyonun biri kapatıyor solu mecbur gaz bırakıyorum araba 120-110 a kadar düşüyor kamyon çekilince tekrar aynı seviye basıyorum gaza, başlıyor langır lungur titreme, aynı seviye değilde böyle gıdım gıdım alıştıra alıştıra basarak alıştıktan sonrada yine gaza asılmaya devam ederseniz problem yok. ama onu yapmaya imkan yok çünkü gaza aynı seviyede basmadan devam ederseniz başlıyor arkadaki araçlar selektör çakmaya, mecbur ya benzine yada sağ şerit.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR