Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,789
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Bugün ayrıca fuardan spariş verdiğimiz digital voltmetre'ler geldi evde denedim çok şık duruyor ilerleyen zamanlarda bir tane benim arabaya bir tanede İndigoya takacağız Powmar'ın yetkilisi Bülent beyede teşekkürler.

25022010147.jpg

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Yusuf bunlar aku amperini mi olcuyorlar. Fiyati nedir? Sanirim benim de ihtiyacim var.

İnsel abi evet akü voltajı ölçüyor,kolaylığı enerjisini kendi kaynağından alıyor ve digital sadece artı ve eksi kablosu var direk bağlıyorsunuz hatta yanına bir düğme koyarak gerektiğinde bakıp gereksiz enerji tüketimine izin vermemiş oluyorsunuz gerçi çekeceği enerji yok denecek kadar az ama,fiyatını bize yani bizim foruma özel 30 lira yaptı powmar'ın yetkilisi Bülent bey ile görüşürseniz gezenbilir ve bizden bahsederseniz sizede aynı şartlarda gönderirler yerleri pendik taraflarında.
http://www.powmar.com

Benim Karavanım (Yaşar Onaran)
« : 24 Aralık 2009, 20:40:09 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
Merhabalar
Artık benimde karavanım var arkadaşlar bende aranıza katıldım
kötü bir başlangıç yaptım aldığım araçtan memnun değilim yavaş yavaş toplamaya çalışıcaz
tabiki (yaybek)yusuf kardeşimle daha çok o uğraşıcak işi zor allah kolaylık versin.

Hımmm tarihe bakılacak olursak ben 24 aralıkta Kuşadası Güzelçamlıda imişim ve uzun gezimizin tamda şuanda yayınlayacağım yerde.
Evet Yaşar bey yeni karavanınız hayırlı olsun umarım aileniz ile bir ömür boyu daha nice güzel karavanlar sahibi olaraktan,güzel vatanım bütün yalancı cennet misali her köşesini gezmek doşalmak nasip olur inşaallah. Bütün güzellikler sizleri,bizleri bekliyor olacak buna emin olun.yeterki sağlık,sıhhat yerinde olsun.
Saygılarımla

Sanıyorum birisi burada bir yerde merdiven altı işi merdiven'mi yapıyor ne. :eek: ::smiley: ;D ;D Yusuf kardeşim çalışmalarını biraz inceledimde maşaallah nazar demesin enerjine hayranım gençliğimi hatırlatıyorsun bana inanki. Ayrıca camper yapmak için yeni araç alma fikrimden vazmı geçsem acaba?

yaybek' Alıntı:
İnsel abi evet akü voltajı ölçüyor,kolaylığı enerjisini kendi kaynağından alıyor ve digital sadece artı ve eksi kablosu var direk bağlıyorsunuz hatta yanına bir düğme koyarak gerektiğinde bakıp gereksiz enerji tüketimine izin vermemiş oluyorsunuz gerçi çekeceği enerji yok denecek kadar az ama,fiyatını bize yani bizim foruma özel 30 lira yaptı powmar'ın yetkilisi Bülent bey ile görüşürseniz gezenbilir ve bizden bahsederseniz sizede aynı şartlarda gönderirler yerleri pendik taraflarında.

Sevgili Yusuf bu alet amperi olcmuyor voltaji olcuyor. Yani akunun bosaldigini bundan takib edebilir miyim? Doluyken sanirim 13.8 gostermesi gerekiyor. 11 olunca mi bitmis oluyor. Bilgi verir misin?

İnsel abi cihaz sadece voltajı ölçüyor zaten voltaj bitince amperde bitiyor ayrıca ampermetreye gerek yok bence,akü 11.6'ya kadar devam ediyor 11.5 olunca içinde başka bir lamba var o kırmızı yanıyor bu durumda sizin akünün %80'i bitmiş demektir,11 voltun altına düştüdemi sistem enerjiyi kesiyor ve aküleriniz boşalmıyor sistemi kullandığınız invertör kesiyor.

yaybek' Alıntı:
Bu site cok guzel tesekkurler. Ayrica cakmaktan aku olcen bir alet var. 10 lira. Kargo bile dahil diyor. Pendikteymis bir ara ugrayacagim.

seyyah-34' Alıntı:
Benim Karavanım (Yaşar Onaran)
« : 24 Aralık 2009, 20:40:09 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
Merhabalar
Artık benimde karavanım var arkadaşlar bende aranıza katıldım
kötü bir başlangıç yaptım aldığım araçtan memnun değilim yavaş yavaş toplamaya çalışıcaz
tabiki (yaybek)yusuf kardeşimle daha çok o uğraşıcak işi zor allah kolaylık versin.

Hımmm tarihe bakılacak olursak ben 24 aralıkta Kuşadası Güzelçamlıda imişim ve uzun gezimizin tamda şuanda yayınlayacağım yerde.
Evet Yaşar bey yeni karavanınız hayırlı olsun umarım aileniz ile bir ömür boyu daha nice güzel karavanlar sahibi olaraktan,güzel vatanım bütün yalancı cennet misali her köşesini gezmek doşalmak nasip olur inşaallah. Bütün güzellikler sizleri,bizleri bekliyor olacak buna emin olun.yeterki sağlık,sıhhat yerinde olsun.
Saygılarımla
Kemal bey merhaba teşekkür ederim gezilerinizi takip ediyorum çok güzel fotoğraflar çekmişsiniz bize rehber oluyorsunuz inşallah karavanı bitirip bende fırsat bulabilirsem uzun gezi planlamayı düşünüyorum güzel dilekleriniz için tekrar teşekkürler görüşmek üzere
saygılar

Bugün elektrik kablolarını çektik aracın dışarıda üst 4 köşede olan parklara bağlı lambaların elektrik kablolarını çektim ve bağladım artık faal durumda yarın kısmetse yeni aldığım stop-sinyal ve eteklere aldığım led lambaları takacaım,kablolarını aldık sadece döşenecek yarın lambaları bağlayıp elektriğinide veririm İnşallah,ayrıca merdivenin tamamı bitti sadece menteşesi ve ayakları kaldı onuda yarın bitiririz kısmetse.

27022010148.jpg

Yusuf bey merdiven çok güzel olmuş. Birde çok önemli değil ama ampermetrede olursa o anlık tüketiminizi bilip tüketimi kontrol edebilirsiniz

İlker kardeş ampermetre bilindiği üzere sadece çekilen enerjiyi gösterir bizim kullandığımız aletlerin yaklaşık ne kadar enerji harcadığını biliyoruz önemli olan voltajı korumak,bakalım ihtiyaç olursa alırız bir tanede ampermetre.

Yusuf tekrar uyarayım, ampermetre gidip rafdan alınmıyor, örnek; akü 200 amperse, ampermetre göstergesi, 200 ampere göre dilimleniyor ve sadece 200 amp. aküde kullanılabiliyor, yani isteğe göre özel yapılıyor, analok veya dijital olabiliyor, vede tek akü kullanılması gerekiyor...

Atilla abi evet haklısın çok teşekkürler uyardığın için ben biliyordum akünün amperine göre gösterge olması gerektiğini ama tek akü meselesini bilmiyordum bu vesile ile tüm arkadaşlarda öğrenmiş oldu,abi bu bilgiyi enerji bölümünede yazarsanız orada kalıcı olur zaten benim ampermetre almak gibi bir düşüncem yok normal şartlarda işime yaramıyor.

Bir şeyi daha yazmak gerekir, bahsettiğim alet ampermetre deyil, ampermetre cihazın çekdiği amper gücünü gösterir, yanlış anlaşılmasın, bahsettiğim alet "amper seviye ölçüm cihazı", aynı benzin göstergesi gibi aküdeki amper seviyesini gösteriyor..Bu alet direkt satılmaz özel yaptırılır...

Atilla abi teşekkürler peki şunu sorayım bu ampermetre gereklimi bizim araçlarda yoksa voltmetre yeterlimi önemli olan voltaj seviyesini görmek azalınca şarj edecek kaynağa bağlamak diye düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri