Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,791
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Abi bunun malzemeleri Çağlayan'da çokca var gider gerekli parçaları alırız bende alüminyum kesme makinası var birde perçim yetiyor sadece pres bükme lazım onuda 2 boru kalorifer tesisatcılarında var olmadı Recep ustada var gider büktürürüz isteyen arkadaşlarada yaparız.

Evet beyler sparişleri görelim ;D ;D

Aşağıdaki sitede çeşit ve fiyatları var yarı fiyatına yaparım istediğiniz modeli ;) ;D

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.balikmarketim.com/images/products/01/73/57/17357_kucuk.jpg&imgrefurl=http://www.balikmarketim.com/catinfo.asp%3Fcid%3D1934%26brw%3D&usg=__UfG9QxCfNB7mqY9cy94NUh7yuDM=&h=146&w=150&sz=12&hl=tr&start=49&um=1&itbs=1&tbnid=hhHbQw5hvy3tHM:&tbnh=93&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Dal%25C3%25BCminyum%2Bmerdiven%2Bkatlan%25C4%25B1r%26ndsp%3D20%26hl%3Dtr%26rlz%3D1W1ADFA_tr%26sa%3DN%26start%3D40%26um%3D1

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

yaybek' Alıntı:
Abi bunun malzemeleri Çağlayan'da çokca var gider gerekli parçaları alırız bende alüminyum kesme makinası var birde perçim yetiyor sadece pres bükme lazım onuda 2 boru kalorifer tesisatcılarında var olmadı Recep ustada var gider büktürürüz isteyen arkadaşlarada yaparız.

Evet beyler sparişleri görelim ;D ;D

Aşağıdaki sitede çeşit ve fiyatları var yarı fiyatına yaparım istediğiniz modeli ;) ;D

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.balikmarketim.com/images/products/01/73/57/17357_kucuk.jpg&imgrefurl=http://www.balikmarketim.com/catinfo.asp%3Fcid%3D1934%26brw%3D&usg=__UfG9QxCfNB7mqY9cy94NUh7yuDM=&h=146&w=150&sz=12&hl=tr&start=49&um=1&itbs=1&tbnid=hhHbQw5hvy3tHM:&tbnh=93&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Dal%25C3%25BCminyum%2Bmerdiven%2Bkatlan%25C4%25B1r%26ndsp%3D20%26hl%3Dtr%26rlz%3D1W1ADFA_tr%26sa%3DN%26start%3D40%26um%3D1
Olay budur yusuf usta hadi hayırlı işler ticaretede atıldın :D :D :D

Yusuf bey karavanda yaptığınız işler harika profesyonel gibi çalışıyorsunuz.Merdiveni alüminyum yerine krom malzeme kullansan daha iyi olmazmı ,hem estetik hem sağlamlık açısından.

Sayın İlker72 öncelikle aramıza hoş geldiniz,kaç gündür sessizce forumu takib ediyorsunuz görüyorum ne zaman aktif olarak yazmaya başlayacaksınız diye merak ediyordum ki ilk mesajınızı yazdınız sevindim doğrusu katılımınızın devamını dilerim,şimdi sorunuza gelince alüminyumların 2 çeşidi var bir mat olanı daha doğrusu elinizi sürünce karası çıkanı birde parlak ve hiç solmayan cinste olanı krom tercih etmememizin sebebi hem hafifliği hem fiyatı hem paslanma ne kadar olsada dışarıda yağmur çamur bunun için çok kaliteli ürün seçmek lazım alüminyumda ise parlağını aldınızmı işlemeside kolay hem hafif hem sağlam bu sebeple düşündük ama sadece düşündük tabiki sizin gibi tecrübe sahibi değerli dostların yönlendirmesini dikkate alacağız hep beraber en uygun malzemede karar kılıp yapacağız bir tane merdiven. ;)

Karavan merakı yüzünden interneti kullanmayı öğrenmeye çalışıyorum.Siteyi ancak çözdüm sayılır.Merdivene gelince 304 kalite çelik en düşük bir üstü ise 316 diye geçiyor ki bu işi rahat görur o kadar merdivende ağırlık çok etkilemez diye düşündüm.Herzaman alüminyuma tercih ederim.Sertifikalı ürünlerde denizin dibinde bile onlarca sene garantisi var.

Maliyeti konusunu atlamışım bu merdiveni hazır alırsan pahalıya mal olur. Kendin yaparsan o kadar yüksek maliyet çıkacağını sanmıyorum. Topkapı'da demirciler sitesinde aradığın malzemeyi bulabilirsin diye tahmin ediyorum. Hem bu arada kendi karavanının merdivenini de aradan çıkarırsın.

İnvertör'ünüz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.Merdivene gelince Reimo karavanda bisikletlik ve merdiven görmüştüm.Yanlış hatırlamıyorsam aliminyumdu.

Sayın ilker72 teşekkürler verdiğiniz bilgiler için demirin ve çeliğin çokca çeşidi var yoğunluk dereceleri var bunların hangisi ısıya hangisi neme suya dayanıklı bilmiyoruz hep beraber araştırıp en ekonomik ve en işlevsel olanını bulacağız,internet pc kullanmaya gelince bizlerde yeni öğrendik sayılır bu işi zamanla forumun işleyişinide öğrenirsiniz.

Sayın Salihçal çok teşekkürler araçlardaki merdivenleri bende bu güne kadar hep alüminyum gördüm bakalım hangisi şık ise hangisine daha kolay ulaşabilirsek onu yapacağız alüminyum seçeneği fazla olduğu için daha kolay gibi.

Küçücük bir öneri: boru bükerken içini kum doldurun ve iki ucunu tıkayın,büktüğünüz yerlerde bozulma olmadığını göreceksiniz. Selamlar,kolaylıklar.

derindeniz1' Alıntı:
Küçücük bir öneri: boru bükerken içini kum doldurun ve iki ucunu tıkayın,büktüğünüz yerlerde bozulma olmadığını göreceksiniz. Selamlar,kolaylıklar.

Sami abi o pratik bilgiyi biliyordum ama hiç kullanmadım deneyeceğim herkese faydalı olması açısından hatırlatmanız güzel oldu teşekkürler bilgi için bakalım boru bükme bulamaz isek bu yöntemi kullanırız ne kadar düzenli yaparız bilmiyorum ama denemede fayda var.

Yusuf kardeşim,önce bir ucuna konik hazırlayacağın bir tahta takoz çak, dik tutarak içine kumu doldur,bu arada da boruya küçük darbelerle vur ki içindeki kumu sıkıştırabilesin. Doldurduktan sonra diğer ucuna da aynı şekilde takozu çak. Kalın malzemede kıvıracağın bölgeyi ısıtmanın yararı olur. Selamlar.

Yusuf kardeşim,
Beni ilk müşteriler listesine al.
Senin araçla benimki aynı gibi olunca
seninkinin aynısını isterim.
Tahmini fiyatlandırma yap.hemen göndereyimki elinde malzeme almaya para olunca daha rahat olur.
selamlar

Hatta üst bagaj projeleri de önemli.
hem estetik olur,hem de fazla eşyalar (Masa,sandalye vb.)için güzel olur.

krom boru kullanırsan bükmene gerek kalmaz, köşeler hazır satılıyor. Borunun ucuna 90 derece köşeyi argon kaynağı veya normal kaynak makinasına krom elektrod takarak da kaynak yapabilirsin. Kaynağın üstünü krom aşındırıcı zımparayı jet taşına takarak silersin bir de polisaj yaptın mı yeri bile belli olmaz. Sağlamlığına gelince ömür boyu eskitemzsin. Ama tabik karar senin.

Mesaj attıktan sonra dükkanı biraz kurcaladım 79 cm boyunda 2 cm çapında iki tane krom boru buldum ama 304 kalite işime yaramıyor işini görürse gönderebilirim.

ykamas' Alıntı:
Yusuf kardeşim,Beni ilk müşteriler listesine al.Senin araçla benimki aynı gibi oluncaseninkinin aynısını isterim.Tahmini fiyatlandırma yap.hemen göndereyimki elinde malzeme almaya para olunca daha rahat olur.selamlar

Yusuf abi ben biraz şaka yaptım amacımız biliyorsunuz burada paylaşarak kendi işini yapacak arkadaşlara yol göstermek yardımcı olmak ama şu varki biz kendi arabamıza bu merdivenlerden yapmayı deneyeceğiz olurda yapabilirsek hem buradan paylaşacağım hem yapmak isteyenlere yardımcı oluruz,yok olmadı isteyen dostlara elimizden geldiğince yaparız maliyet meselesinide yaptığımızda malzemeleri beraber alır hallederiz yoksa ticari bir düşüncem yok,zaten buna vaktimde yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR