Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 182,042
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

yusuf kardeşim
bende dahil kimse senin ticari kaygın olduğunu söyleyemez
söylese kimse inanmaz.
zaten öyle düşünen de yok
ben ilk denemeyi yaparken malzeme alman için tahmini bişey verirsek sanada malzeme alımında kolaylık olur dedim.
kendine yaparken ben de isterim.
seni seviyorum.saygılar.

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

ilker 72' Alıntı:
krom boru kullanırsan bükmene gerek kalmaz, köşeler hazır satılıyor. Borunun ucuna 90 derece köşeyi argon kaynağı veya normal kaynak makinasına krom elektrod takarak da kaynak yapabilirsin. Kaynağın üstünü krom aşındırıcı zımparayı jet taşına takarak silersin bir de polisaj yaptın mı yeri bile belli olmaz. Sağlamlığına gelince ömür boyu eskitemzsin. Ama tabik karar senin.

Sayın ilker72 önerileriniz için çok teşekkürler bakalım araştıracağız hangisi daha kolay bulunuyor ve hangisi daha ekonomik ise onu yapacağız özür diliyerek ben halen fikrim alüminyumdan yana çünkü çokca aksesuar ve modeli mevcut biraz janjanlı profil ve basamak kullanmayı düşünüyorum merdiven biraz zengin görünsün diye,gerçi bu hafta sonu bagaj ve merdiven yerini ölçüp biçeceğiz metrajını çıkaracağız ne kadar malzemeye ihtiyaç var belirleyeceğiz bir model çıkarıp ona göre malzeme alacağız.

ykamas' Alıntı:
yusuf kardeşim bende dahil kimse senin ticari kaygın olduğunu söyleyemez söylese kimse inanmaz.zaten öyle düşünen de yok ben ilk denemeyi yaparken malzeme alman için tahmini bişey verirsek sanada malzeme alımında kolaylık olur dedim.kendine yaparken ben de isterim.seni seviyorum.saygılar.

Yusuf abi biliyorsunuzki bende sizleri seviyorum ve saygı duyuyorum hiç bir şekilde sizin bana yazdıklarınızdan olumsuz sonuç çıkarmadım çıkarmamda sadece buraya yeni katılan ve bizi dışarıdan takib eden arkadaşların dikkatini çekmek için yazdım burada yapılanlar tamamıyle paylaşımdır ve yrdımlaşmadır elimden geldiğince tüm dostlara yardıma hazırım zaten tel.numaramı oraya yazmamdaki amaç yeni katılan arkadaşların sıkıştığında bana ulaşabilmesi ve en azından yönlendirmek amacı ile,ama şu varki olurda güzel şekilli bir merdiven yapabilir isem ve bu sizler tarafından beğenilirse mutlaka sizede bir tane yaparım bundan emin olun.sizleri seviyorum.

Özür ne demek sadece fikir paylaşımı idi.Ortaya çok güzel bir şey çıkacağından eminim.

Yusuf ve Yaşar ustalar karavan toplama işi ne oldu? yaklaşık 1 haftadır bir şey yamamışsınız. Havalar ısınıyor, kuşlar, çiçekler, çayır ve çimen karavancıların yolunu gözlüyor. Ha gayret... ;) :D :D

Haşmet bey ilginiz için teşekkürler,çalışmamız devam ediyor iş yoğunluğundan fotoğraf ekleyemedik arabanın dış polyester tamirleri bitti kabaca zımparasını yaptık içerideki tamirlerde bitti,alkovene bir tane daha havalandırma aldık daha önce taktığımızın tersi istikametine,arkaya buzdolabı havalandırmaları için çok şık 2 tane krom havalandırma aldık onlar takıldı ayrıca iki yana tente takmak için yapılmış alüminyumkorniş mantığı ile çalışan çıtaları temizleyip sonra sprey boya ile boyadık ve taktık her iki yana tente çok kolay bir şekilde takılabilir.
Lambaların kablolarını aldık ve gerekli yerlere döşedik bolca lamba yeri koyduk ve hepsini led lamba alacağız,tavana daha önce su aldığından paslanan 2 tane 20x40 profilleri çıkarmıştık onları yeniledik ve balık sırtı şeklini verip polyester ile tavana yapıştırdık tamamıyle polyester içine gömdükki paslanmasın ayrıca antipas ile korumaya almıştık,dün Çağlayan'a gidip merdiven için araştırma yaptık katlanır sistem ile alakalı bir aparat bulamadık çokca esnafla konuşup derdimizi anlattık birçoğu zaten hiç anlamadı :D anlayanlar kendince fikirler verdiler hatta alüminum bu iş için uygun değil biraz kullanıldıktan sonra ek yerlerinden arıza verir dediler bir tanesi bizi metal krom işleri yapan bir atölyeye yönlendirdi elimizdeki ölçüleri verdik kendisi zaten spariş üzerine yat'lara yapıyormuş ama paslanmazdan,fiyat istedik eğer uygunsa yaptırırız diye bize 320 lira fiyat çıkardı pahalı geldiği için ayrıldık kafamıza yatan sağlamlığına kanaat getirdiğimiz merdiven dikme korkuluk profillerinden aldık bu profiller iç içe iki boru mantığı ile yapılmış ve bu malzemelere ek olarak tüm aksesuarlarını aldık 130 lira fiyat tuttu,bugün iş dönüşü 2 parça olan merdivenin bir parçasını yaptım yarın menteşe sistemini değişip normal yaprak menteşe alacağım ve diğer parçasınıda tamamlayacağım fotoğrafını çektim ama cep telefonumun usb kablosu iş yerinde bir şekilde aktarabilir isem ekleyeceğim yalnız şunu belirteyim alüminyum montajı sandığımdan zor çıktı heleki malzee yoksa sabır çatlatan cinsten.

merdiven (1).jpg

merdiven (2).jpg

merdiven (3).jpg

Yusuf bu süre içinde boş durmayacağını tahmin etmiştim. Oldukça yoğun bir hafta geçirmişsin. Eline sağlık...

Yusuf Usta Kolay gelsin,
Haşmet Bey'in de dediği gibi bir hayli iş yapmışsınız. Polyester konusundaki paylaşımlarınızı bekliyorum.
Selamlar.

yugun' Alıntı:
Yusuf Usta Kolay gelsin,Haşmet Bey'in de dediği gibi bir hayli iş yapmışsınız. Polyester konusundaki paylaşımlarınızı bekliyorum.Selamlar.

Yücel teşekkürler kardeş,en kısa zamanda polyester konusunda çalışma yapacağız.

Yusuf kardeş,
güzel gidiyor,kolay gelsin.
merdivende -en- ne kadar dar olursa o kadar şık durur diye düşündüm.
uzunlukta da üç merdiven+ içine veya üstüne kapanan en fazla iki güzel duracak gibi düşündüm.
tabi ki uygulama başka düşünme başka.
sen en güzelini ayarlarsın.
selamlar.

Yusuf abi şu anki genişlik dıştan dışa 36 cm ama düşürebilirimde,şu varki indigonun kasa genişliği 215cm merdivendeki bu genişlik rahatsız etmez diye düşünüyrum ama siz değerli abilerin görüşlerinde dikkate alırım,üst blok uzunluk 90cm ve 4 basamak,alt parçayıda biraz düşürüp 3 basamak düşünüyordum bakalım bitince neye benzeyecek.

Yusuf güzel olmuş, şık duruyor,
ellerine sağlık :smiley:

Helal olsun Yusuf Kardeş.Merdiven de çok güzel olmuş.Ağır ağır da olsa emin adımlarla ve ustalık sertifikası alacak biçimde merdivenleri çıkıyorsun.İyii iyi de iş calışma derken kıırlarda çiğdem - çiçek de açmış haberin olsun.Kendini fazla hırpalarsan karavanla gezme meselesini kaçıracaksın.Hazır webasto varken ,karavanın da tam tekmlken karavan keyfini ihmal edersen kaynak makinesinin,fiberin,aliminyumun... arasında kocayacaksın.(şaka bir yana) İşler iyi gidiyor.Fakat birkaç kare de şöyle göl,deniz kenarında mangal tütütürken,şezlonga uzanmışken vardiya arası mola resimlerini çekmeyi ihmal etme.Benden bir ağabey nasihatı.Ben şahsen karavan imalinde çırpınırken GEZME ZAMANLARIINI kaçırmak isteyen bir yapıya sahip olmadığımdan söyledim.Tercihler tartışılmaz.Şimdi webastoyu yakıp Kartalkaya'da olmak var.Kızılcahamam yaylalarında çiğdemler tükenmeden ben karavanla Lada'yla dolaşmayı tercih ettim şu günlerde.HAYDİ DOĞAYA ....İnşaallah benim Ducato bu sene yetişecek.Yavaş yavaş başladık.O zaman daha seri bir şekilde TABİAT GÜZELLİKLERİNİN peşinde olacağım.Fakat kendimi gereğinden fazla yormadan...Haydi kolay gelsin.Selamlar.

Çok teşekkürler Levent abi bitince birşeye benzer inşallah.

Oğuz bey haklısınız biz kafamızı eğdik aşağıya çalışmaya devam bu arada bahar geldi sayılır,indigo'yu bitirmemiz lazım.işler şimdilik ağırda olsa sağlam adımla ilerliyor yağmurlar bizi biraz geciktirdi ama tam test etme şansımız oldu artık sudan yana eminiz hiç arızalı yer kalmadı bugün 2 adet arkaya tepeye lamba aldım ikili lambalı park ve sinyal için arka stop lambalarına parelel bağlanacak hem altta hem üstte sinyal olacak ayrıca 6 tane otobüslerde ve büyük servis minibüslerinde olan yanlarda yanan sarı lambalardan aldım takınca çok şık olacağına eminim,sizinde arabanın ilerine başlamışsınız umarım zamanında tamamlarsınız.

_MG_3602.jpg

_MG_3604.jpg

IMG_3599.jpg

IMG_3606.jpg

IMG_3608.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR