Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,995
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Yusuf bir benzetme yapayım, Voltmetre sadece depoda benzin varmı yokmu söylüyor (voltajın 12.4 diyer mesela) sende o an için uygun voltajın var olduğunu anlıyorsun, Ama bu uygun voltaj çıkışı ne kadar sürecek bunu akün 200 amper ise 200'den geriye doğru dijital olarak harcanan amperi düşüp kalan amperi gösteriyor..Gösterilen bu değer akünün 12.8 voltdan akünün elektriği keseceği 11.7 volta kadar olan aralığın grafik azalımını görmek için...
Tabiki bunu voltmetre ilede görürsün sadece 12.8 volttan 12.7, 12.6.....11.7 volta kadar düşüşü takip edip akünün biteceğini anlıyabilirsin ama bu azalış kullandığın cihazlara göre hızlı veya yavaş olur voltmerte ile bunu göremezsin, bu azalış hızını görme zevki ve bazı cihazları kapatarak tedbir alabilmek için amper seviye ölçüm cihazının olması lazım..Düşünsene akümdeki 12.8v-11.7v arasındaki kullanılabilir enerjini penzin fompasının dönen rakamları gibi sürekli görüyorsun, bakdık iş tehlikeli sınıra geliyor bazı cihazları kapatıyorsun...Bu aslında banka hesap cüzdanına benzer cüzdanı hiç işletmedende, yatan çekilen hesabını aklından hesaplayabilirsin ama hesap cüzdanını her seferinde işletirsen kuruşu kuruşuna durumunu görebilisin..

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Sayın Atiladi, Sözünü ettiğiniz ampermetre'yi Ankara'da rastladığım her satıcıya soruyorum. Bilgisizliklerinden olsa gerek böyle bir ölçer olmayacağını mevcut ampermetrelerin de anlık harcamayı göstereceklerinden bahsediyorlar. Söyledikleriniz çok doğru ampermetre aküde 20 amperlik enerjinin kaldığını göstersin, Buzdolabınızı belki 10 saat bile çalıştırmaz ama ışık ve su pompanızı 2 gün idare edebileceğini görebilirsiniz. Benim içn tek sorun akü sayısı. İki yaşam aküsü paralel bağlansa da (2X105) böyle bir amper metre yapılamazmı ya da her iki yaşam aküsüne de( paralel bağlı olarak) ayrı ayrı ampermetre yapılabilirmi? Teşekkürler.

Sadece tek aküde çalışıyor, iki akü kullanmak gerekiyorsa tesisatında ikiye ayrılarak bir kısım cihazlar 1 nolu aküden diğerleri 2 nolu aküden kullanılır şekilde düzenlenmesi gerekiyor, böylece gösterge her iki akü için ayrı ayrı yaptırılıyor, bunu herkezin bilmemesi normal çünkü gösterge ile akü arasına bir cihaz daha takılıyor, aslında başında söylemiştim, bu görterge direkt satılmıyor, özel yapılıyor, yani İCAT bu..Bu konuda netice almam bana 6 aya maloldu onlarca akıllı insanla bu konuyu konuştum..İş selanik pasajına gidip akü ölçen bir cihaz varmış sizde varmı diye sorup satıcınında rafa uzanıp buyrun demesi ile olmuyor...

:smiley: evet bende çok mesai harcayıp karaköy elektronikçilerinde konuşmadığım dükkan kalmayan bu ampermetre konusunda cevabımı şimdi almış bulunuyorum .

atiladi' Alıntı:
Sadece tek aküde çalışıyor, iki akü kullanmak gerekiyorsa tesisatında ikiye ayrılarak bir kısım cihazlar 1 nolu aküden diğerleri 2 nolu aküden kullanılır şekilde düzenlenmesi gerekiyor, böylece gösterge her iki akü için ayrı ayrı yaptırılıyor, bunu herkezin bilmemesi normal çünkü gösterge ile akü arasına bir cihaz daha takılıyor, aslında başında söylemiştim, bu görterge direkt satılmıyor, özel yapılıyor, yani İCAT bu..Bu konuda netice almam bana 6 aya maloldu onlarca akıllı insanla bu konuyu konuştum..İş selanik pasajına gidip akü ölçen bir cihaz varmış sizde varmı diye sorup satıcınında rafa uzanıp buyrun demesi ile olmuyor...

Atilla bey yaptıgınız açıklamalardan hareketle :- Marintek sayfalarında görünen voltmetre ve ampermetresi üzerinde bulunan aşagıdaki sigorta paneli sizce nasıl ampermetre ölçümü yapmaktadır acaba ?

http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/index.php?pg=1400&searchDrop=Hepsi&searchMar=sigorta&searchButton.x=0&searchButton.y=0

selamlar
ERHAN

1234.jpg

Bahsettiğiniz sadece sistemin çektiği toplam amper değerini gösterir, benim söylediğim aküdeki toplam amperden nekadarını kullandığınızı ve geriye nekadar kaldığını takip edebilmek için...

Atilla abi teşekkürler anladığım kadarıyla siz bana araba deposu örneği vermişsiniz mevcuk voltmetre sadece deponuzda ne kadar yakıt kaldığını söylüyor sizin bahsettiğiniz cihazda arabadaki yol bilgisayarı hızınıza göre yada daha doğrusu motorunuzun devrine göre deponuzdaki yakıtla daha kaç km.yol gidersinizi gösteriyor,doğru anlamışım değilmi ;)

Yusuf, tam olarak deponda kaç litre benzin vardı, sen kullandıkca nekadar kaldı gibi desek daha doğru olur...yol bilgisayarı biraz farklı, yol bilgisayarı gaza bü şekilde basarak, kullandığın vitesle aracı kullanmakda olduğun bu davir ile kullanmaya devam edersen yakıtın ancak bu kadar yeter anlamındadır, yani araç seni tehdit eder...

Yol bilgisayarı demişken konuyu dağıtmadan özel bir bilgi daha vereyim, bazı araçlarda sürüş bilgisayarı yardır, F1-2-3 düğmeleri ile "bu gün sakinim", "bu gün acelem var", "bu gün agrasifim" gibi seçenekleri seçerek aracın gaz pedalına basmanızda ve araç otomatikse vites değişimi sizin seçtiğiniz seçeneğe bürünerek tepki verir, araç kendini bu seçeneğe göre tanımlar..Sakinim seçeneğinde gaza bassanızda araç gerçek performans göstermez, ama agrasifi seçerseniz, gaza dokunsanız fırlar viets sürekli küçülür deviri her an atak yapmaya hazır yüksek tutar..

Adam yapmış arabayı ruh halinize göre gidiyor biz burada ampermetreyi tartışıyoruz :D vazgeçtim ampermetreden ben 4 tripli araba yapacağım ;D

Bugün aracın sinyalizasyon eksiklerini hallettik,yanlara aldığımız sarı lambaları taktık bunları va tavandaki lambaların hepsini park lambasına bağladık,sadece üst arka tarafa aldığımız lambayı takamadık çünkü lambada 2 duy var birine sinyal birine park düşünüyordum ama sonra bir kararla park olan tarafa çiftli lamba takıp üçüncü kabloyuda çekerek sinyal,park ve stop olacak şekilde bağlayacağız yerini zaten ayarlamıştım bakalım sonunda neye benzeyecek. ;)
Ayrıca bugün 2 adet izocam aldık rulo halinde olanlardan Praktiker ve Koçtaş'a gittik oradaki stant yetkilisi arkadaşlarla görüştük arkadaşlar bilgileri dahilinde bize yardımcı oldular biz folyolu düşünüyorduk ama eğer çatıya serilmeyecekse ve üzerinde gezinme olmayacaksa folyoluya 2 katı para vermeye gerek yok dediler bizim karkas ızgara arasına döşeyeceğimizi ve kalınlığının 2cm kadar olacağını sıkıştırılacağını ve önünün kontra ile sıkı sıkıya kapatılacağını söyledik hiç gerek yok normal 8cm lik zocam zaten paketinde sıkışık durumda bunu falçata yardımıyle kesip karkas aralarına koyacağız benim arabada yaptığım gibi bantla düşmemesi için yapıştıracağım yada ızgaralara kumaş bantlar yardımıyla zımbalayarak tutturup üzerine kontra kapatacağız ayrıca izocamın paketinde sağlık ile alakalı hiçbir zararlı etkisi olmadığı yazılı,bir diğer husus yanmaya karşı oldukca dayanıklı.

Yusuf kardesım,
Gecmıs zamanlarda saly karavan (Erdal bey) ıle saptıgım sahsı gorusmede elektırık tesısatı ıle ılgılı olarak aldıgım bılgıde . kabloların ana govde ıcerısıne (ulasılmaz kısım) yerlestırılıp ustu ortulmesının karavan yapım projesındekı ek olarak elektrık projesınde onay alabılmesı yonunden iç kısımda plastık uzerı cıtcıt kapaklı tasıma boruları ıcınden yapılması gerektıgını , guvenlık ve tamırat acısından guvenlı olabılmeyı sagladıgını ogrenmıstım.
Duydugum ve bılgı edındıgım bır konuyu acıklamak geregını mecburıyet hıssetım. Tabı kı; yenı bır kontrolden gecmeyecegınız ıcın ıstedıgınız uygulamayı da yapabılırsınız.
Kolaygelsın.

Mehmet abi teşekkürler uyarı için,biz iç lamba kablolarını mecburen döşeme içinden geçirdik kabloları 2.5 enyaf yani oto elektrik kablosu döşedik,220 olarak sadece belli noktalara priz hattı çektik,aracın kendi sinalizasyon kablolaro şase altından geçiyor.

Arka tepe için aldığımız sinyal ve park olmak üzere iki adet duy girişi olan lambaya bu şekilde şerit led yaparak stop ekledim şimdi park lambasının içinde aynı zamanda frene basınca stopda yanacak aynı çiftli stop lambası mantığı,bu ledler üçlü lamba şeklinde kesilip bağlanıyor her 3 adet led 12volt oluyor yan yana dizip parelel bağlanınca küçücük yere çokca lamba sığdırılabiliyor.

01032010149.jpg

01032010150.jpg

güzel düşünce , yakınca görüntüsünü denedinmi, nasıl duruyor

yaybek' Alıntı:
Levent abi yanınca güzel duruyor akşama çeker eklerim ben sadece bunun gibi pratik bir yol olduğunu fikir amaçlı eklemiştim.

bizimle paylaşman çok iyi oldu, bir çok kişinin işine yarar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri