Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,762
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Yusuf abi kolay gelsin. Bayadır kucalamamıştım konuları. Bu akşam baştan sona baktım. İş çok ama zevkli. Keşke vakit olsada yardıma gelsem :( . Şu sıralar vakit sıkıntısı çok. En kısa zamanda ugramak istiyorum.

Etiketler

Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

T3 Ün perdelerini sökeli bir hafta oldu. Misafir falan derken ancan dün akşam 10. da ançak takmak nasip oldu. Zaman yetmez oldu. Geçen gece arabayı yüyamda kullanıyordum . :D Yaw ne kadar özlemişim. Akşamları çalışma varsa atlar gelirim :smiley: Haberleşiriz. Ancak akşam müsayit oluyorum. Önümüzdeki hafta 13-14 mart İnönüye gelecekmisiniz ?

yaybek' Alıntı:
Arkın kardeş sağolasın düşünmen yeter gelebilirsen çayımız hazır.
Evet gerçektende Yusuf kardeşimin çayı her zaman hazır.Ben bunun testini dün gece Yusuf kardeşimin evi,ofisi,atölyesi mi dersiniz işte orada yaptım.Tabiki çay bahane sohbet şahaneydi. ;) :D :D heleki Yusufun evinin önünde Yaşar bey'in onarımda olan karavanını görüp, Yusufun yaptığı işleri biraz inceleyince tek kelime ile tek söz kullandım evet Yusuf kardeşime kocaman bir MAŞAALLAH diyorum ve çok fazla yoruma girmeden Yusuf inanılmazları başarıyor hemde branşı olmadığı halde. Yani test edenide yabana atmanızı istemem çünkü bendeniz de (artık bilen biliyorda ben yeni arakadaşlar için yazıyorum) 40 yılını lüx araçları kesip biçmeye vermiş bir arkadaşınız olarak tekrar Yusuf kardeşimi takdir ile bu başarılarının devamını diliyor kolaylıklar temenni ediyorum.

Yaşar bey tekrar yeni karavanınız için hayırlı olsun diyor aracınızın emin ellerde olduğunu bir kezde ben dile getiriyorum.

Ustanın onayını da aldıktan sonra artık bunu tesçillemek ve olayı profesyonel bir imalat atelyesine dönüştürmek gerekir mi acaba diye düşünüyorum. Henüz karavanı olmayan bayağı arkadaşımız da var, sanıyorum hepsi de Yusuf kardeşimin potansiyel müşterileri olurlar. Ne dersin Yusuf kardeşim.

Kemal abi afiyet şifa olsun çayımız tüm dostlar için hazır,Kemal abi ben sadece arabayla uğraşmayı seviyorum,elinde takım taklavat olan azda bu aletleri kullanmasını bilen herkes benim yaptığımı yapabilir atalar ne demiş alet işler el övünür,Vallaha benden tavsiye biraz gayret biraz cesaret birazda mecburiyetten herkes yapabilir aynısını,önceki gün benim arabanın içinde Yaşar abi ile oturup çay içiyorduk durdum düşündüm kendi kendime hayret ettim Yaşar usta dedim bu arabayı model olarak getirselerdi ve deseler ölçülerini al aynısını yapacağız inanın siz şaşırdınızmı derdim,insan kendi yapabileceklerinin farkında değil inanın başlayınca kendiliyinden gerisi geliyor.

derindeniz1' Alıntı:
Ustanın onayını da aldıktan sonra artık bunu tesçillemek ve olayı profesyonel bir imalat atelyesine dönüştürmek gerekir mi acaba diye düşünüyorum. Henüz karavanı olmayan bayağı arkadaşımız da var, sanıyorum hepsi de Yusuf kardeşimin potansiyel müşterileri olurlar. Ne dersin Yusuf kardeşim.

Sami bey övgü dolu sözleriniz için teşekkürler Kemal abi bizi sevdiğinden bu şekilde yazmış dediği kadar yok ben her zaman derim işi ehline bırakmak lazım ben sadece anlık kolay çözümler buluyorum pratik bir el becerisi var bu şekilde iş tıkanmadan devam ediyor estetik derseniz hiçbir zaman bir ustanın elinden çıkmış gibi durmuyor.
Umarım tüm dostlar bu şekilde başlayıp devam ederler ve kendi hayal ettikleri karavana kavuşurlar.

Bıraz gayret , bıraz cesaret , bıraz da M E C B U R I Y E T.

İşte meselenın tum ozetı. (Yusuf kardes tam da boyle işte)

Mehmet abi ileride bizden sonraki kuşaklar sanırım bu sözü ata sözü olarak alacaklar diyecekler bir ata sözü vardır Biraz gayret,Biraz cesaret,Birazda Mecburiyet,vay farkında lmadan güzel söz etmişim ;D

Yıl 2045
Gezenbilirden bir genç bu sayfaları karışıtıryor ve diyorki bir zamanlar maziye bakarmısınız bundan tam 35 yıl önce şimdi yaşıyorsa Allah selamet ,vefat etti ise rahmetle anıyorum kendisini diyor ve bize aynen şöyle bir söz söylemiş cesaret vermek adına "Bıraz gayret , Biraz cesaret , Biraz da M E C B U R I Y E T. Vay bee ne zorluklarla karavan sahibi olacağım diye neler neler çekmişler ne çarelere baş vurmuşlarki adamın mesleği birde kameraman olduğu halde. Şimdi ise şu bizim bir kaç milyara (bir kaç bin tl ye) aldığımız şu içinde yok yok olan lüx karavanlara bakın diyor.Yusuf babayı şükranla anıyoruz diye not düşüyor. ;) :D :D :D :D
Birazda magazinimiz olsun.

seyyah-34' Alıntı:
Yıl 2045
Gezenbilirden bir genç bu sayfaları karışıtıryor ve diyorki bir zamanlar maziye bakarmısınız bundan tam 35 yıl önce şimdi yaşıyorsa Allah selamet ,vefat etti ise rahmetle anıyorum kendisini diyor ve bize aynen şöyle bir söz söylemiş cesaret vermek adına "Bıraz gayret , Biraz cesaret , Biraz da M E C B U R I Y E T. Vay bee ne zorluklarla karavan sahibi olacağım diye neler neler çekmişler ne çarelere baş vurmuşlarki adamın mesleği birde kameraman olduğu halde. Şimdi ise şu bizim bir kaç milyara (bir kaç bin tl ye) aldığımız şu içinde yok yok olan lüx karavanlara bakın diyor.Yusuf babayı şükranla anıyoruz diye not düşüyor. ;) :D :D :D :D
Birazda magazinimiz olsun.

:D :D :D :D

Allah hepimize hayırlı uzun ömürler versin,o günleri görmeyi nasip eylesin.

Yalnız o zamanlar doğa diye bir şey kalırsa tabi,hatta karavanlar herhalde uzay filmlerindeki gibi tekerleksiz jet motorlu havada giden cinsten olacak ;D stepne yeri boş olacağından oraya büyükce bir atıksu deposu yapılabilir ;) düşünüyorumda acaba o dönemde tüv olacakmı ve muayenelerde yok efendim senin jetkaravan'ın camları filmli geçemez yok tavana bagaj yaptın ruhsata işlet,çeki demiri projede yok ;D birde şu olacak arkadaşlar bu hafta sonu hangi gezegende buluşuyoruz :D yok efendim bu aylarda ben daha önce mars'a gittim hava çok soğuk hatta yolda göktaşı yağmuru vardı orası olmasın bir diğeri aman efendim benim jetkaravanın sinekliği yok uzay böcekleri rahat vermez ben gelemem gibi muhabbetler olacak ;D

Sonunda bu da oldu.
Cekme karavan, motokaravan, camper, vay cadırı, derken tentesı, arkasına bır de remork ılıstırdın mı.

Vaayy beh. Gaz ı alan gıyıp tulumu gırısıyor ıcraata. Demek kı burada sadece laf uretılmıyor.
Bu da bızım F A R K I M I Z .
Haydı........... Hep beraber gurur duyalım dostlat.

Sonunda,
Tarıh bıle yazıldı ya . Peh. Peh.Peh.

Arkadaşlar yavaş yavaş ama dikkatli sağlam adımlarla ilerliyoruz,havaların yağmurlu ve soğuk olmasıda etkiliyor tabi gerçi şunun şurasında mart soğuğunun bir haftası kaldı sonrasında tam gaz kısmetse,bu arada merdiveni bitirdim,ayaklarının gövdeye bağlantısını yaptım seyyar bir merdiven oldu gerektiğinde 4 adet vida sökülerek çıkarılabilecek sadece menteşe ile iki parça olan merdiven birbirine bağlanacak uygun menteşe arıyorum.
Ayrıca elektrik tesisatını tamamladık lambaların hepsini takıp bağlantılarını yaptık şimdi tepede park,stop,sinyaller ayrı ayrı,ve dörtlüler aynı alt stop lambalarında olduğu gibi sorunsuz yanıyor çok şık oldu yanlara led lambalarıda önce bağlamıştım,iç elektrik tesisatı hem 12 volt hem 220 tamamlandı.
Bugün iç kaplama kontralarını aldık 7 adet 8mm 3 adet tavan için 6mm hepsi marin kontra yarın tavana izocam döşeyip kaplamasına başlayacağız bakalım ne kadar başarılı olacağız biraz gaz lazım ;D ihmal ediyorsunuz beni bu aralar ;D

06032010155.jpg

06032010156.jpg

06032010157.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR