Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,876
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Abi kar yağdı ama erimeye başlayınca ancak deneme şansımız olacak şu an arabanın üstünde 4 parmak kar var ve yanlardan inen sular donmuş saçak olmuş.

Abi sormak istediğim o kocaman arabayı o küçücük turuma nasıl ısıtacak açığa çıkan enerjiyi mutlaka bir fan ile ön tarafa aktarmak lazım gönderdiğin resim ve yazılardan bu şekilde olması gerektiğini yazmışsınız birde bu arabada daha önce truma konmamış sanırım hiç baca yeri yoktu ama alt zeminde dikdörtgen bir açıklık vardı trumanın hava aldığı yere denk gelen peki baca işini nasıl çözmüşler anlayamadım.

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Ben benim trumayi acsada yaptirmistim. Parcalarini filan getirtiyorlar.

Keske benim karavani vermeden once inceleyebilseydin. Bence bir alman karavan bulup incele.

Teşekkürler İnsel abi hafta içi ararız Açsa'yı bakalım ne diyorlar.

Bu arada arızalı trumalar çıkmaya başladı Şükret abidede var bir tane bir ara bakalım belki onun durumu daha iyidir hava yarın iyi olsaydı Şükret abinin trumayada bakardık bir yardımımız olsun kendisine.

Yusuf, belkide, gaz çıkışınıda aşağıdan verdiler, böyle olunca verimli yanmadı, kurcalayıp bu hale getirdiler muhtemelen....

yusuf bey
hava iyi olsaydı yarın yanınıza gelmek isterdim
bizim j9 un altında kare şeklinde acık bir yer var hemde üstünde bacası var ayrıca bacaya baglanan hortumuda var.
sadece baglantısı yok vede başka eksik parcaları olup olmadığını bilemiyorum.tabiki calışıp calışmadıgını bilemiyorum. j9 satın aldığım ahmet bey beni bir ustaya yönlendirdi ama ben gitmedim.söz konusu ustanın bu konuda uzman oldugunu ifade etmişti.bende yazın kullanmayı düşündüğümden üstünde durmadım.ama yarın depoya kaldırdıgım truma bir bakacagım.
iyi akşamlar

Şükret abi parçalarına bir bak birde fotoğraf çekip ekleyebilirseniz bilgi verir biraz yapabileceğimiz birşey olursa elimizden geldiğince yapmaya çalışırız.

Atilla abi altta kare şeklideki açık yerin haricinde başka bir yer yoktu ama belki iptal ettiğimiz kapak vardıya onun oralarda bir baca vardı.

Bugün arabadan çıkan buzdolabını denedim güzel çalışıyor ve soğutuyor fakat 220 bunu içindeki ups ile çalıştırdığını söylemişti tabi buda yalan çıktınasıl çalıştırıyormuşsa bana göre bu cihaz sadece 220 olan iç mekanın aydınlatmasında kamp hariç iş görüyordu,inverteri açtım baktım 2 adet 12 volt akü ve seri bağlı 24 volt girişli bende hariçten 2 adet akü bağladım seri şekilde 24 volt elde ettim ve invertere giriş yaptım çıkışından elektrik alıp buzdolabını çalıştırdım inverter normal kalkış yaptı fakat arabaya bunu koyarsak aracın 24 volt sistem elektrikli yani kamyon yada otobüs olması gerekiyor yada 24 volt redresör koyup sadece dışarıdan aldığımız eletrikle şarz edip onunla çalıştıracağız bu durumda araçtan enerji almamız mümkün değil hal böyle olunca o ups'i Yaşar abi sanırım evde bilgisayarına bağlayacak ;) araç için bundan sonra ya 12 volt ile çalışan bir buzdolabı alınacak yada 1500 watt bir inverter alınacak :-\

24012010063.jpg

24012010065.jpg

Bu arada bizim trumatik 2 gündür sorunsuz çalışıyor çakmağınıda ayarladım tek çakışta alıyor hiç ikilemiyor sistem bayağı kafamda halloldu kasa sağlam olduktan sonra geri kalanı arızalı olsada ben o cihazı yeniden canlandıracak projeler geliştirdim ;) ;D sadece montaj yapacak yerini ayarlamak kaldı.

Elinde yada çevresindeki atıl vaziyetteki tumaları olan arkadaşlar varsa yardımcı oluruz hiç yapılacak durumu olmayanıda diğerleri ile birleştirip sağlam bir parça çıkartırız ortaya.

24012010066.jpg

Yusuf abi amaç hava atmak değil eldekini değerlendirmek,ben istiyorumki benim gibi dar bütce ile arkadaşlar kendi karavanına kavuşsun çünü herşey çok pahalı eldekini ufak tefek tadilatla kullanılır hale getirilebilir bende elimden geldiğince arkadaşlara yardımcı olurum.

İşin esprisi o yusuf kardeş,
ne güzel her iş geliyor elinden.
herişin elinden gelmesi önemli değil,
herkesin işini kendi işi gibi görmen hepsinden önemli.

Bu ifade çok hoşuma gitti;herkesin işini kendi işin gibi görmek,yapmak. Onyıllarca süren çalışma yaşamımızda felsefemizi oluşturan temel değerlerden birisiydi bu.Zaman gelir insanın başı derde girer. Ama bu tamamen kişisel bakıştan kaynaklanan,daha çok da usta çırak ilişkisi değerlerindendir.'70 li yıllarda bu değerleri yaşamış biri olarak iki cümle ile katılmak istedim Selamlar.

Çok teşekkürler abiler bende bu sözü çok tuttum (herkesin işini kendi işin gibi görmek) tüm işler bu şekilde yapılırsa sonradan bir mesai daha yapılmaz.

Balaban fotoğraflarına baktım
mustafa'yla ağzımızın suyu aktı elimizi çabuk tutup karavanı bitirelim bir an evvel gidelim yusuf usta :eek: ??? ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
kileri

SON MESAJLAR

SON KONULAR