Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yayiyayayu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,258
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 181,856
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Yusuf KARDEŞ rica ederim.Bu örnek çalışmanız bana kaynak teşkil etti.Ondan sonra da çalakalem gerçekleri,gerçek övgü ve yergileri hak edenlere hakkını vererek yazmak gereğini hissttim.Tüm karavanseverlere üretim süreçlerinde ve araçlarını kullanırken güzellikler dilerim.

Etiketler
Ynt: Ford İndigo Alkovan Karavanımızın Tadilat Aşamaları - Yaşar Onaran (yayiyayayu)

Levent abi sağolsun ziyaretimize geldi gerçi kendisi için koltuk alamaya İkitelli organize sanaiye gelmişti gelmişken bizede uğradı sağolasın Levent abi.[attachment=1]

Levent abi ve Yaşar abi gittikten sonra ben biraz daha çalıştım alkovenin dışına yaptığımız fiberi zımparalayıp tekrar bir kat daha polyester uyguladım ayrıca alkovenin içindeki söktüğümüz çıtalardan birini yerine polyesterle yeniden yaptım,alkovenin sızdırmazlıkla ilgili kısmını çözdük sayılır bundan sonra az işimiz kaldı artık izolasyona geçebileceğiz.

Bu arada Yaşar abi taşlama motorunu tekrar açtım kömürlerini değiştim problem çözüldü gayet güzel çalışıyor ;)

30012010104.jpg

Ellerine sağlık yusuf usta senden kaçan kurtulur :D :D :D
ben taşlama motorunun kaçışı olmadığını biliyordum ;D ;D ;D
çok sevindim bayağı sıkıntı yapmıştın

Yusuf usta kolay gelsin.Tepedeki lambaları takarken altına silikon,çekomastik gibi sızdırmaz bir malzeme sürmediysen boyadan önce söküp boyadan sonra sızdırmaz bir malzeme ile yeniden takmanı tavsiye ederim.Altındaki kablo deliğinden ve iki adet vida deliğinden su alabiliyor.

yaybek' Alıntı:
Levent abi sağolsun ziyaretimize geldi gerçi kendisi için koltuk alamaya İkitelli organize sanaiye gelmişti gelmişken bizede uğradı sağolasın Levent abi.[attachment=1]

amaç ikitelliye gelip parça işini hallettikten sonra size uğramaktı ama yanlış yola girip tekstil kentten geri dönünce direk size gelmiş kadar oldum ;D ;D
hakkımı yeme yani ;D ;D ;D

buralpdi' Alıntı:
bende sizinle tanışmaktan memnun oldum, inşaallah kamplarda buluşup bol bol sohbet ederiz :smiley:
saolun levent bey inşallah buluşur sohbet ederiz ama ilk buluştuğumuzda balık av organizasyonu yapalım karavanı bitirdikten sonra tabiki :D

yayiyayayu' Alıntı:
saolun levent bey inşallah buluşur sohbet ederiz ama ilk buluştuğumuzda balık av organizasyonu yapalım karavanı bitirdikten sonra tabiki :D

olta hazır sadece karavanlar hazır değil ;D ;D ;D
şunun şurasında ne kaldı iki ay sonra tamam ;D

Levent abi onu yazmamdaki amaç senin koltuk aldığını vurgulamaktı yani koltuk almaya gelmişken sağolsun bizede uğramayı ihmal etmedi dedim gerçi dediğin gibi yolu şaşırınca 2 kere gelmiş gibi oldun,olsun biz seni bizim için geldi kabul ediyoruz ;) ;D

yaybek' Alıntı:
Levent abi onu yazmamdaki amaç senin koltuk aldığını vurgulamaktı yani koltuk almaya gelmişken sağolsun bizede uğramayı ihmal etmedi dedim gerçi dediğin gibi yolu şaşırınca 2 kere gelmiş gibi oldun,olsun biz seni bizim için geldi kabul ediyoruz ;) ;D

valla sırf senin için döndüm, yola çıkarkende koltuğu bulamasamda en azından Yusuf'u görürüm diyerek geldim, neticede koltuğuda senin sayende bulduk, yardımların için ayrıca çok teşekkürler :smiley:

Dış tavan lambalarını taktık ama vida kullanmadık mastik ile yapıştırdık sadece kablonun geçtiyi delik vardı ounda arkasını bolca mastikledik sonradan kötü bir sürpriz ile karşılaşmamak için.[attachment=1]

Ayrıca dün altlı üstlü 2 ayrı parça olan alkovendeki çokca vida çivi atilarak delik deşik olan ek yerine perçim atıp mastikle desteklediğimiz yere cam elyafı ve polyester uyguladık,polyesteri kobalt ve mek ile karıştırıp önce uygulanacak olan yere fırça ile sürüyorsunuz sonra o bölgeye göre makasla kesip hazırladığınız parçayı koyup üzerinden fırça ile tampon uygulayarak ilaca yediriyorsunuz bu işlemi hızlıca yapıp ilacın elinizde donmamasını sağlıyorsunuz havanın sıcak yada soğuk durumua göre karışımlarını ayarlıyorsunuz,ilk sürdüğünüz ilaç kuruduktan sonra tekrar sürmek gerekiyor bunun için ince bir zımpara geçiyorsunuzki polyesterin üzerindeki kaygan tabaka çizilsin ve sonraki uygulama daha sıkı tutsun,dün 2 kat sürdüm ilacı ve sabah baktığımda kemik gibi olmuştu bundan sonra içine su almasının mümkünü yok en azından o bölgeden,ha bu arada köşeli yerlere ne yaparsanız yapın polyester uygularken kabarıyor ve hava kalıyor ama onun estetik dışında çoda sakıncası yok teknik açıdan.

31012010107.jpg

31012010108.jpg

31012010109.jpg

31012010112.jpg

31012010110.jpg

Alkovenin iç çıtasının fotosu daha önce uyguladığımızda yağmur yağmıştı ve camın kenarından su almıştı ve iş bozulmuştu şimdi tekrar yaptım ve kemik gibi oldu.

Üzerine bir kat ve daha geniş bir şekilde tekrar ilaç sürüp mukavemetini artıracağım.

31012010105.jpg

31012010106.jpg

Bugün arabanın gidiş istikametine göre sol yandaki fiber eteği söktüm alttaki 40x40 şase profilini değiştirdim ayrıca bozuk olan o eteği komple zımparalayıp kırk yerlerini yeniden polyesterle tamir edip komple fiber kaplayacağım,ayrıca arka tamponun sol köşe vuruk ve ezilmişti onu düzeltip yeniden kaynattık bayağı güzel oldu akşam saati oldu karanlık oldu sonra çeker paylaşırım,
Bugün Ömer (gözdemed) abi eşi ile Çatalca'ya giderken sağolsunlar telefon edip ziyaretimize geldiler,ardından çalışmaya devam ediyorduk bir baktık Atilla abi bir sürpriz yapıp eşi ile birlikte ziyaretimize geldiler kendileriyle çokca sohbet ettik çay ikram ettik karavanımızda ağırladık sağolsunlar bizi onura ettiler.

31012010113.jpg

31012010114.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR